סיפורים בנושא הכרת הטוב....דחוף!!!!!

• הוסף לסימניות
:confused:אני צריכה כמה סיפורים (גם צדיקים) בנושא הכרת הטוב
כמה שיותר מהר.....
תודה~!

• הוסף לסימניות
הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה משה רבינו - שלא הכה את היאור ואת היבשה של מצרים.

גם דוד המלך לא פגע ביואב בן צרויה בגלל הכרת הטוב, אם אינני טועה, ובאותה הזדמנות כשציוה על שלמה שייתן ליואב עונשו הראוי לו, ציוה גם לגמול חסד עם בני ברזילי הגלעדי כהכרת טובה על חסדם עימו כשברח מפני אבשלום.

• הוסף לסימניות
הכרת הטוב לבעלי חיים - לחתולה למשל, שאכלה וחיסלה את מכת העכברים בישיבה, ראש הישיבה טיפל בה והשקה אותה בחלב,
לא זוכרת מי זה היה...

• הוסף לסימניות
הווו... יש המון. נתחיל:
*http://www.shtaygen.co.il/ באתר המאושר ע"י נתיב קוראים לו שטייגען ומכיל המון ידע יהודי.(בכרטיסיית תוכן-->מוסר והשקפה-->תיקון המידות)

*סבתי ע"ה הלכה עם סלים מאד כבדים וכשהגיע האוטובוס הישן והמקרטע, הזדרזה לסייע לה אחת מהעומדות בתחנה. היא כה הודתה לה והתרגשה ושאלה לשמה וכתובתה, תוך שהאשה הנ"ל לא חלמה מה יהיה ההמשך.
כעבור זמן-
דפיקות נשמעות על דלת ביתה של אותה אישה. ובפתח סבתי עם סוודר מדהים סרוג בעבודת יד, האשה התרגשה כ"כ כמעט נעלמה לשונה. מה בס"כ עשתה?! אך כזו היא היתה וכך גם נכתב על מצבתה.יהא זה לעילוי נשמתה.

*הכרת טובה להשם יתברך

נאמר במדרש רבה (ויקרא כ"ז י"ב): רבי פנחס ורבי לוי ורבי יוחנן בשם רבי מנחם דגליא: לעתיד לבוא כל הקרבנות בטלין, וקרבן תודה אינו בטל לעולם. כל ההודיות בטלין, והודיות תודה אינן בטלין לעולם, וזהו שכתוב (ירמיה ל"ג י"א): "קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה קול אומרים הודו את ה' צבאות".

כל הקרבנות הבאים לכפר על חטאים יבוטלו לעתיד לבוא. החטאת, האשם, ואף קרבן עולה שמכפר על הרהורי הלב לא יהיו עוד בימות המשיח, משום שבאותם ימים לא יהיה יצר הרע, כמו שאומרת הגמרא בסוף מסכת סוכה שהקב"ה ישחט את היצר הרע, בני האדם לא יחטאו ולא יהיה צורך להביא קרבנות לכפרת עוונות, אבל קרבן תודה הבא כאשר יהודי מודה לה' יתברך על הטובות שעשה עימו לא יבטל לעתיד לבוא, משום שבימים אלה לא יחסר כל טוב לבני ישראל, התורה תהיה בשפע, וכל המעדנים יהיו מצויים כעפר. לכן אז תהיה חובה גדולה יותר להקריב קרבנות תודה ולהודות לו יתברך, לפיכך קרבן תודה אינו בטל לעולם (פירוש מהרז"ו על המדרש).

מוסיף האדמו"ר מאוז'רוב בספר "באר משה": קרבן תודה שבא על הודאה אינו בטל לעתיד לבוא, משום שאף לאחר כל ההודאות שאנו מודים לו, עדיין חייבים אנחנו להודות לו על עצם הדבר שזכינו להודות לו ולהכיר בטובות שעשה לנו מה שלא כל אחד זוכה לזה להכיר בטוב. דבר דומה אומרים פעמיים בכל יום ב"מודים דרבנן": "מודים אנחנו לך וכו' על שאנחנו מודים לך". ופרש רש"י (סוטה דף מ' א' ד"ה על): "על שנתת בלבנו להיות דבוקים בך ומודים לך". הרי לנו הודאה על הודאה - הודאה לה' יתברך על כך שפקח את עיני שכלנו ונתן לנו להבין שצריך להודות לו. וכך פרש הבעל שם טוב את הפסוק (תהלים ע"א כ"ג) "תרננה שפתי כי אזמרה לך", שפתי ירננו שיר ושבח לה' יתברך על עצם הדבר "כי אזמרה לך".

מקוה שזה בסדר
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;777334:
הכרת הטוב לבעלי חיים - לחתולה למשל, שאכלה וחיסלה את מכת העכברים בישיבה, ראש הישיבה טיפל בה והשקה אותה בחלב,
לא זוכרת מי זה היה...
יש תמונה של ר' אליהו לאפייאן מאכיל חתולה. ייתכן שהכוונה אליו?

• הוסף לסימניות
יכול להיות, ואני חושבת שאותו הסיפור בערך היה עם שני רבנים שונים...
מי בקי וידע??

• הוסף לסימניות
אני מכירה את הסיפור הנ"ל כשהוא באמת מסופר על ר' אל'ה.

• הוסף לסימניות
שמעתי סיפור על הרב דסלר
שפעם עלה לרכבת ולא היה מקום, תלמיד מהישיבה קם ופינה לו את המקום
הרב דסלר במשך כל הנסיעה לא הפסיק להודות לאותו תלמיד וגם אחרי שירדו מהרכבת הודה לו שוב ושוב, אמר התלמיד לרב דסלר שהוא מרגיש לא נעים שהרב כ"כ מודה לו, ענה לו הרב דסלר 'ומה אתה רוצה? שאני יהיה מושחת?'
אין לי מקורות מדויקים, שמעתי את זה באיזה הרצאה

• הוסף לסימניות
תודה לכל העוזרים והמסייעים
שכוי'ח....!
פשוט הייתי צריך את זה למישהו....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה