סיפורים ומעשים על נר המערבי שכבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיסטוק;1096326:
בהקשר לסיפורים המדהימים, [תשימי פסיק אחרי האין,]

תמיד ידענו שמרן גדול בתורה, ענק הענקים פוסק הלכה.... אין מספיק מילים.
ידענו שהברכות שלו מתקבלות, אבל רק עכשיו אנחנו שומעים שהוא ממש היה 'בעל מופתים'

בעל מופתים, והרגש שלו וההתייחסות החמה והאישית לכל אחד לא משנה גילו או מעמדו, לגמרי הפתיעו אותי, הבכי והצער עם כל אחד, ההתייחסות כמו אב וסב חם ואוהב, הלטיפות, החמימות , הנעימות, לצערי הרב לא זכינו הכיר את הרב מקרוב.

• הוסף לסימניות
זה סיפור חייו של מרן הראשון לציון זצוק"ל

קבצים מצורפים

• image93524.JPG
    KB 176 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ROT;1096389:
זה סיפור חייו של מרן הראשון לציון זצוק"ל

די, לא יכולה לראות את התמונה הזאת! עולות לי טיפות מלוחות לעיניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיסטוק;1096326:
שבאחד ממוצאי השבת, החורף יצאו למרפסת לברך 'ברכת לבנה' ורצו לברך אבל העננים הסתירו את הלבנה ולא יכלו לברך...
אמר למרן אחד הנוכחים שהיו שם שהיה גדול בישראל (אני לא זוכרת את שמו) שהזיז עם היד שלו את העננים,
אמר לו מרן כשבת שחוק על פניו, 'הנה גם אני עושה את זה' הרב הטה את ידו, הנוכחים במקום נשאו עיניהם לשמים ולא האמינו למראה עיניהם 'העננים זזו'!
מיותר לציין שברכו ברכת לבנה באותו הלילה...

זה היה הבבא סאלי זצ"ל

• הוסף לסימניות
מרגש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1095196:
שמעתי סיפור מעניין בנוגע לשמירת עיניים שלו, פעם הוא ישב באוטובוס ועלתה אישה, מרן קם בשבילה ונתן לה את מקומו, ואז הוא שומע: "עובדיה, עובדיה, למה אתה לא יושב על ידי?" מתברר שהאישה הייתה אשתו.

אנשים מערבבים סיפורים...

את הסיפור הזה סיפרה הרבנית צביה אליהו תליט"א, על בעלה הגר"מ אליהו זצוק"ל.
(מופיע בספר אביהם של ישראל, מפיה)

כמו כן הסיפור שסופר כאן על ברכת הלבנה הוא על הבבא סאלי ולא על הגר"ע זצוק"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1108139:
אנשים מערבבים סיפורים...

את הסיפור הזה סיפרה הרבנית צביה אליהו תליט"א, על בעלה הגר"מ אליהו זצוק"ל.
(מופיע בספר אביהם של ישראל, מפיה)

כמו כן הסיפור שסופר כאן על ברכת הלבנה הוא על הבבא סאלי ולא על הגר"ע זצוק"ל.

שום דבר לא מתערבב
הסיפור הראשון, מסופר גם על מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל!
אני מכירה את הגירסה שהיא עלתה אחריו לאוטובוס הרב ראה בזוית עיניו אשה (היתה לפני לידה) וקם לפנות לה את מקומו.
בבבית שאלה הרבנית את הרב למה קמת ולא ישבת לידי.

הסיפור על ברכת הלבנה, מסופר על הבבא סאלי, נכון, וזה בדיוק היה הסיפור, אני שמעתי מנכדו של מרן, שבני ביתו של מרן אמרו לו שזה מה שהבבא סאלי עשה , ואז מרן זצוק"ל הניף את ידו - וגם אצלו העננים זזו.

• הוסף לסימניות
יש סיפור ישן מפורסם מאוד-

על כתבת שרצתה ל"בחון" את מרן זצ"ל

בזמן שהרב התיר עגונות, רצתה כתבת לבדוק את הענין לכן נסעה (תוך כדי שהכל מתועד) אל מרן וסיפרה לו סיפור כאילו שהיא עגונה.
לאחר כמה ימים הרב ביקש ממנה שתחזור, והיא אכן חזרה עם בעלה שנשאר ברכב ואילו היא עלתה אל הרב שפסק לה שהיא - מותרת,
בגיל ובשמחה ירדה למכוניתה, אך לתדהמתה היא מגלה ש... בעלה נפטר!

.....
זה סיפור שבנו הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א הספיק להכחיש ולומר שלא היה.
אפשר לראות כאן

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה