סוכרת סוג 1 סיפורים על סוכרת

• פותח הנושא rceh
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לצורך הוצאת קובץ סיפורים של סוכרתיים (סוג 1) נשמח לקבל סיפורים מעניינים וכן סיפורים מהיום יום.

• הוסף לסימניות
יש לי סיפור שאכן היה,
אני מניחה שהוא לא בדיוק מסוג הסיפורים שאת מחפשת.
אבל נזכרתי בו - והיות שהוא אמיתי ועוצמתי - מרגישה זכות לשתף.
לפני כמה שנים קרוב משפחתי היה מאושפז למשך תקופה,
במהלך תקופת האשפוז הלא קצרה יצא לנו להסתובב לא מעט במרחב הציבורי בבית החולים.

באחת הפעמים נזדמן לי לשבת לצד בני משפחה, אמא וילדים שישבו ודברו, לפי חלקי המשפטים ששמעתי הבנתי כי התברר ואומת כעת שבנם הבכור סובל מסוכרת.
הם היו מוטרדים, מודאגים ומבוהלים למדי מהמצב החדש וכנראה שהדי השיחה הגיעו לא רק לאוזני - כי לפתע נגשה אליהם נערה צעירה, מתנדבת מתוקה, ששמרה בקרבת מקום על תינוק.
היא הציגה את עצמה לפניהם וספרה שהיא סובלת מסוכרת לא מעט שנים ויכולה לשתף אותם ממקור ראשון עד כמה המצב לא כפי שהוא נראה, שיש היום דרכים רבות להתמודד. וכך במשך כמה דקות שתפה, עודדה וחזקה אותם.

זה נשמע סיפורי מידי, אבל אם הייתם גם אתם שם - הייתם רואים את הכתפיים המזדקפות, הפנים המתמלאות תקווה - והאור החדש הנדלק בעיניים.

אז זה סיפור שהוא גם קצת על סוכרת והרבה על אנשים טובים באמצע הדרך...
אנשים טובים מאוד :)

• הוסף לסימניות
תודה על הסיפור.
אני מחפשת סיפורים מכל הסוגים וזה סיפור מצוין.

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת מאיפה אני יכולה לקחת את הסיפורים.

• הוסף לסימניות
לצורך הוצאת קובץ סיפורים של סוכרתיים (סוג 1) נשמח לקבל סיפורים מעניינים וכן סיפורים מהיום יום.
מה המטרה בדיוק?
אם אשתכנע שמדובר במשהו שיועיל לאנושות... אוכל לתת לך חומר לסט קבצים שלם...

• הוסף לסימניות
אמר הרבה מבעלז: (תרגום מאידיש:)
יותר מתוק - ילד ללא סוכרת...

כשהמשפחה קיבלה את הבשורה, הם נילחמו בכל דרך אפשרית.
הדרך כללה דרכים קונוונציונליות ולא קונוונציונליות.
כל חיזוק, תפילה, סגולה, צדקה אפשרית מבחינתם, נוסתה.
כל רופא טיבעוני, דיקורים סיניים למיניהם, משקאות בטעם רעל, דיאטות הרעבה שונות ומשונות.
הם פשוט לא יכלו לקבל את העובדה שילד בריא לגמרי, הופך בן לילה לילד עם מחלה חשוכת מרפא
עד ש...
הגיע הרבה של הילד מהחיידר ואמר להורים בזו הלשון:
כשמישהו מושך אותך באוזן ואתה מתנגד, זה מאד כואב. אבל, אם היית נענה לו והולך איתו, בעקבות האוזן, זה לא היה כואב.
והנמשל: אם תקבלו את העובדה ופשוט תתחילו לחיות איתה, תגלו שהשד אינו נורא כל כך, ובמקום להלחם בעובדה שאינה ניתנת לשינוי, את הכוחות שלכם תשקיעו בקבלת העובדה ובהפנמה.
וכך היה.
כיום הילד שמח מאושר ואי אפשר לנחש כלל שהוא ילד סוכרתי.

• הוסף לסימניות
מה אתם רוצים? באיזה נושא?
על העיניים של הסביבה כשרואים מישהו לוחץ על מכשיר דמוי סמארטפון בשבת?
על מישהו שמצפצף לו מכשיר באמצע תקיעות?
או מי ששותה בליל הסדר מיץ ענבים בכוס של האח הקטן שהביא מהגן?

• הוסף לסימניות
ועוד סיפור, מתוק....

החברים בכתה ערכו מסיבה. הם הכינו תכנית וכיבוד, אבל רצו מאד שגם החבר שלהם יוכל להנות איתם.
על דעת עצמם קנו ילדים בני 8 משקה דיאטתי, והתקשרו לאמא לברר איזה כיבוד יוכל לאכול.
ראוי לציין שכל זה קרה כיוון שהילד והוריו לא הסתירו כלל את ענין הסכרת אלא שיתפו בצורה אחראית את הסובבים, כך שגם החברים הגיבו בצורה בוגרת, והילד לא נזקק להתמודדות נוספת מול החברה בשל הצורך להסתיר ולהחביא את הסכרת.

• הוסף לסימניות
תגובה לזושא:
הכל תלוי באדם עצמו איך הוא לוקח את הדברים.
אפשר לצמוח מאד מענין הסכרת. כיוון שכך אדם יודע שיש לו מעצורים, ובמיוחד בעולם המתירני שלנו, יש לו חוץ ממעצורים של בשר וחלב וכדומה, יש לו שליטה עצמית בגלל הסכרת.

• הוסף לסימניות
תגובה לזושא:
הכל תלוי באדם עצמו איך הוא לוקח את הדברים.
אפשר לצמוח מאד מענין הסכרת. כיוון שכך אדם יודע שיש לו מעצורים, ובמיוחד בעולם המתירני שלנו, יש לו חוץ ממעצורים של בשר וחלב וכדומה, יש לו שליטה עצמית בגלל הסכרת.
נכון מאד
שאלתי רק איזה סיפורים רוצים
על ההתמודדות האישית או על החסדים של הסובבים

ועוד משהו..
כמה שאפשר לצמוח מהסוכרת זה לא מעלים את הקושי הגדול והיומיומי...
גם ה"צומח" הכי גדול לא יאחל לשום ילד שלו להיות סוכרתי למרות שזה מאפשר צמיחה גבוהה...

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל מי שמעונין לעזור.
הקובץ שאני מעונין להוציא הוא קובץ סיפורים מכל הסוגים והמינים ומיועד לתת כח לסוכרתיים היקרים.
מנסיון, מאד עוזר לבן אדם לשמוע שיש עוד אנשים שמתמודדים עם מה שהוא מתמודד איתו ועוברים סיפורים דומים למה שהוא חווה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה