בקשה סיפורים שמחים על אפילפסיה בילדים

• הוסף לסימניות
שלום רב
יש לנו בת בת שנה וחצי עם אפלפסיה, היא מעוכבת התפתחותית, והיא לומדת במעון שיקומי
אשמח לדעת אם כל אלו שכתבו פה שהם מכירים קרובי משפחה/חבירים עם אפילפסיה והם מפותחים מצוין,
האם יש ביניהם גם כאלו שהיו מעוכבים התפתחותית בגיל צעיר, ואח''כ השלימו את הפער?

עוד דבר שאשמח לדעת, הבת שלנו לוקחת קפרה (לפני זה לקחה סברילן), והרופאה אומרת שזה רק מאזן שלא יהיה פרכוסים, אבל המח ממשיך לעבוד עם הפרעות, אשמח לדעת אם יש מישהו שיש לו מידע אחר

תודה רבה

• הוסף לסימניות
שלום רב
יש לנו בת בת שנה וחצי עם אפלפסיה, היא מעוכבת התפתחותית, והיא לומדת במעון שיקומי
אשמח לדעת אם כל אלו שכתבו פה שהם מכירים קרובי משפחה/חבירים עם אפילפסיה והם מפותחים מצוין,
האם יש ביניהם גם כאלו שהיו מעוכבים התפתחותית בגיל צעיר, ואח''כ השלימו את הפער?

עוד דבר שאשמח לדעת, הבת שלנו לוקחת קפרה (לפני זה לקחה סברילן), והרופאה אומרת שזה רק מאזן שלא יהיה פרכוסים, אבל המח ממשיך לעבוד עם הפרעות, אשמח לדעת אם יש מישהו שיש לו מידע אחר

תודה רבה
האם הבת שלכם מאובחנת עם סיפי?
אני מבינה שאם לקחה סברילן היא אובחנה עם אפילפסיה מסוג היפסאריתמיה. נכון?
האם הסברילן עזר לבדו? לא נזקקה לטיפול בסטרואידים?

לגבי העיכוב התפתחותי. עיכוב כשמו כן הוא. עיכוב. יתכן שתשלים פערים ובעז"ה תגדל ותתפתח רגיל
ויתכן שיהיו עוד קשיים. אין לדעת
אם יש עיכוב התפתחותי כל העניין הוא כרגע העבודה היומיומית איתה, גם בבית ולא רק במעון.
אם היא רק עם קפרה ואין עוד פרכוסים קליניים והמוח יחסית נרגע מההיפסאריתמיה, אז זה באמת שייך לפגיעה
שיש לה (מהלידה? פגות ? )
הלב שלי איתכם, מכירה את הסיפור הזה מקרוב מאוד מאוד

• הוסף לסימניות
האם הבת שלכם מאובחנת עם סיפי?
אני מבינה שאם לקחה סברילן היא אובחנה עם אפילפסיה מסוג היפסאריתמיה. נכון?
האם הסברילן עזר לבדו? לא נזקקה לטיפול בסטרואידים?

לגבי העיכוב התפתחותי. עיכוב כשמו כן הוא. עיכוב. יתכן שתשלים פערים ובעז"ה תגדל ותתפתח רגיל
ויתכן שיהיו עוד קשיים. אין לדעת
אם יש עיכוב התפתחותי כל העניין הוא כרגע העבודה היומיומית איתה, גם בבית ולא רק במעון.
אם היא רק עם קפרה ואין עוד פרכוסים קליניים והמוח יחסית נרגע מההיפסאריתמיה, אז זה באמת שייך לפגיעה
שיש לה (מהלידה? פגות ? )
הלב שלי איתכם, מכירה את הסיפור הזה מקרוב מאוד מאוד
נראה שיש לך מלא ידע, אשמח ליצור איתך קשר. 0548543100.

• הוסף לסימניות
שלום.
לנו יש ילדה בת 10 שגילו לה אפילפסיה.
וההתקפים שלה זה בניתוקים.
נשמח לקבל המלצה על רופא מומחה לאפילפסיה.
ואם יש עוד מידע חשוב.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
שלום.
לנו יש ילדה בת 10 שגילו לה אפילפסיה.
וההתקפים שלה זה בניתוקים.
נשמח לקבל המלצה על רופא מומחה לאפילפסיה.
ואם יש עוד מידע חשוב.

תודה רבה
קודם כל זה הסוג הכי פחות מסוכן, אבל עדיין צריך להזהר.
דבר שני אם נתתם ריטלין ודומיו- להפסיק מייד. לא כולם, אבל יש כאלו שמאובחנים בטעות בהתחלה כקש"ר. לחולי אפילפסיה אסור לקחת ריטלין ודומיו
לגבי רופא מומלץ- איזה קופה אתם ומאיפה אתם?

• הוסף לסימניות
הסיפור המשמח שלי הוא, על בחור מקרבה משפחתית ראשונה אלי, שהתפרצה לו אפילפסיה, וכעבור מספר שנים כשעבר שלב ההתבגרות הנוירולוגית שלו או איך שקוראים לזה, בחסדי שמים גם האפילפסיה עברה כלא היתה. (הסיפור נכתב כאן לאחר שנים שהוא כבר בלי כדורים וללא סרך התקף.)
אין לי מושג האם מדובר במקרה נדיר או שלא, אני רק יכול לומר שמי שידע לאבחן כבר בהתחלה שככה"נ זה יחלוף עם הגיל זה היה פרופ' וטמברג מכפר סבא.
מסקנה שלי: ככה"נ יש מה להתפלל ולהתעודד ואולי זה לא תפילת שווא. (ואולי גם שווה ללכת לפרופסור המומחה הנ"ל)

ממה שאני יודעת
אם האפילפסיה היא נזק מפגיעה נוירולוגית נרכשת
היא יכולה ואף צפויה להשתפר עם הזמן
אם היא מוגדרת מחלה,
פחות.
(כן איזון. לא שינוי של המנגנון עד העלמות)

• הוסף לסימניות
לא משנה לי מהקופה.
אני רוצה רופא פרטי טוב
אני מירושלים
אבל לא משנה לי מאיפה רוצה רופא טוב

• הוסף לסימניות
קודם כל זה הסוג הכי פחות מסוכן, אבל עדיין צריך להזהר.
דבר שני אם נתתם ריטלין ודומיו- להפסיק מייד. לא כולם, אבל יש כאלו שמאובחנים בטעות בהתחלה כקש"ר. לחולי אפילפסיה אסור לקחת ריטלין ודומיו
לגבי רופא מומלץ- איזה קופה אתם ומאיפה אתם?
זה לא כל כך נכון שזה הסוג הכי פחות מסוכן
דווקא להפך
זה סוג שקשה לקלוט אותו ובינתיים הסערה במוח מתלקחת ועלולים להגיע למצבים מסוכנים מאוד
אנחנו לא קלטנו שהבן שלנו במצב הזה והגיע למצבים של חוסר הכרה או פרכוסי סטטוס רק בגלל שלא קלטנו שיש לו בכלל ניתוקים!!!
אנשים נוטים לחשוב שטוני קלוני הוא הכי מסוכן וזה גם לא נכון! זה רק הרבה הרבה יותר מפחיד ומסוכן שחלילה יקבלו פגיעה בראש אם נופלים

• הוסף לסימניות
והפרכוסים הכי הכי מסוכנים הם הפרכוסים המוחיים שלא רואים
כיוון שזה עלול כמו הניתוקים להגיע לפרכוס קשה של אובדן הכרה חלילה ולא נוסיף...

• הוסף לסימניות
זה לא כל כך נכון שזה הסוג הכי פחות מסוכן
דווקא להפך
זה סוג שקשה לקלוט אותו ובינתיים הסערה במוח מתלקחת ועלולים להגיע למצבים מסוכנים מאוד
אנחנו לא קלטנו שהבן שלנו במצב הזה והגיע למצבים של חוסר הכרה או פרכוסי סטטוס רק בגלל שלא קלטנו שיש לו בכלל ניתוקים!!!
אנשים נוטים לחשוב שטוני קלוני הוא הכי מסוכן וזה גם לא נכון! זה רק הרבה הרבה יותר מפחיד ומסוכן שחלילה יקבלו פגיעה בראש אם נופלים
את מדברת על מצבי קיצון
במקרים רגילים זה הכי פחות מסוכן כי אין אובדן הכרה ממושך. בא נומר שטוני קל7ני שמגיע לסיטורציה של שישים ולאורך של ארבעים דקות וצפונה הרבה יותר מסוכן…. לא אמרתי שזה לא מסוכן אלא שזה הכי פחות מסוכן

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
את מדברת על מצבי קיצון
במקרים רגילים זה הכי פחות מסוכן כי אין אובדן הכרה ממושך. בא נומר שטוני קל7ני שמגיע לסיטואציה של שישים ולאורך של ארבעים דקות וצפונה הרבה יותר מסוכן…. לא אמרתי שזה לא מסוכן אלא שזה הכי פחות מסוכן
אלו לא מצבי קיצון
רוב רובם של הסיפורים עם הניתוקים בכלל לא קלטו שזה ניתוקים והגיעו בדקה 99.9 לצערי :(
במצב של פרכוס סטטוס עם ניתוק אחר ניתוק או באובדן הכרה
ברור שביום יום כשזה קורה במצב שיחסית מאוזנים זה פחות מדאיג אך זה בהחלט מדאיג להמשך כי עלול להגיע למצבים קשים

• הוסף לסימניות
רק מציינת שכבר ראיתי הכל. כן גם סטטוסים של ניתוקים.... גם סטטוסים של ניתוקים שלקחו שעה.
במקרים רגילים זה הכי פחות מסוכן כי אין אובדן הכרה ממושך. בא נומר שטוני קל7ני שמגיע לסיטורציה של שישים ולאורך של ארבעים דקות וצפונה הרבה יותר מסוכן…. לא אמרתי שזה לא מסוכן אלא שזה הכי פחות מסוכן
גם זה מהכרות קרובה ביותר....

• הוסף לסימניות
לא מדויק.
חיבים ללכת לניורולג מקצועי. אני מכירה ילדים עם אפילפסיה שקיבלו טיפול לקשב (במצב הכרחי)

• הוסף לסימניות
לא מדויק.
חיבים ללכת לניורולג מקצועי. אני מכירה ילדים עם אפילפסיה שקיבלו טיפול לקשב (במצב הכרחי)
במצב הכרחי, אחרי ששלו שטיפול באפילפסיה לא פותר את הבעיה...

• הוסף לסימניות
זה ממש לא נכון שניתוק לא מסוכן. אני התלוננתי שלתינוק /שלי יש ניתוקים לפני שהתחיל ופצח בסדרת הפרכוסים. ובגלל שחשבו שאני מדמיינת פספסו את המצב. רק כשהתחיל ממש לפרכס אחרי חודש שאני אומרת שמשהו לא בסדר עם הילד שלי התייחסו אלי ברצינות. ואני יודעת איך נראים ניתוקים אני חובשת. ועשו ממני צחוק .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה