- הוסף לסימניות
וידאו בהידברות, מרב מארה"ב - עם תרגום [פתוח בנטפרי] לא אספר, כדי לא להרוס את המתח...
https://www.hidabroot.org/article/1121298
https://www.hidabroot.org/article/1121298
אשמח מאוד אם יוכלו לעלות את זה לפה בMP3מרגש!!
לחסומים:
אשמח מאוד אם יוכלו לעלות את זה לפה בMP3
תודה
לא. תודהאתה מבין אנגלית היטב? זה סרט באנגלית עם כתוביות.
אשמח אם את זה משהו יוכל להעלות לפה תודהחיים ולדר סיפר את הסיפור הזה השבוע בתוכנית עצות מהחיים בקול חי
יש למישהו את הסיפור הזה מוקלד?
קראתי את הסיפור ב'יתד' או יתד השבוע או קטיפה, כל הכבוד שאת משתפת!בסוף הקלדתי איכשהו. לא אחד לאחד, פחות או יותר.
רבי אמון וההשגחה הפרטית
רבי סטיבן אמון מדיל, ניו ג'רזי, כל ער"ה היה הולך עם רעייתו לבית הקברות בסטטן איילנד כדי לפקוד את קבר אם אשתו.
שנה אחת ידעה אשתו שלא תוכל להגיע כדרכה בער"ה, והיא נסעה עם בעלה רבי, לברוקלין כדי לבקר את נכדיהם.
היינו על כביש 440 שזה הכביש שמוביל לביה"ק. כשראיתי את היציאה הזו מתקרבת, שאלתי את אשתו האם היא מעוניינת שנכנס לביה"ק כדי לעלות לקבר אמה? היא הסכימה, ביה"ק היה ריק לחלוטין הם התפללו, ואז ראינו עוד כמה מכוניות מאחוריהם שבאו להלויה. אמרתי לאשתי שאני הולך לכמה דקות, עזרתי להם להכניס את הארון לתוך הקבר, הייתי עשירי, והם אמרו קדיש. הם התחילו להתפזר בלא שכיסו את המת בעפר. ואז אמרתי להם - רגע, תקברו אותו! הם אמרו לי אל תדאג הטרקטור עושה את זה... זכרתי שלמדתי בישיבה שזה נקרא 'מת מצוה', אדם שאין לו קוברים. אמרתי לבעל הטרקטור - אכפת לך שאני אעשה זאת במקומך? והוא הסכים במשך שעה ומחצה רבי אמון כסה את הקבר.
לאחמ"כ תקע את השלט שעליו שמו של הנפטר, שאותו לא הכיר. רבי אמון רשם את שמו אצלו.
"כל הנסיעה לברוקלין שאלתי את עצמי - מדוע? מה קורה כאן?"
רבי אמון ערך כמה שיחות עם מכרים כדי לברר האם הם מכירים את האיש. אחד האנשים אצלם הוא בירר היה הרב הרמן נויברגר ז"ל המנהל בפועל של ישיבת נר ישראל, הישיבה בה למד. כשאמר את השם, הרב שמט את השפורפרת בתדהמה. הרב נויברגר סיפר לו שלפני ארבעים שנה, כשגדלת בסיאטל, וושינגטון, ונרשמת לישיבה, אביך פוטר מעבודתו.
באותם הזמנים הכל היה יקר. נסיעה לישיבה עלתה 300$ לכיוון אחד! השגנו את הכסף, וטסתי לישיבה, אבל הבעיה המרכזית הייתה - שכר הלימוד. הרב ניסה למצוא אדם שיממן את לימודי הבחור, והאדם שבסופו של דבר שילם את שכר הלימוד שלו עבור כל השנים הללו - היה הנפטר אותו קבר יום קודם לכן!
האדם הזה מימן את הלימודים שלי בישיבה, שם למדתי את ההלכה של מת מצוה, ולבסוף יכלתי לגמול לו בקבורה יהודית כראוי - כפי שלמדתי בישיבה. האדמו"ר רבי ישראל פרידמן מרוז'ין אמר פעם - ה' זוכר כל הנשכחות, מה שאנו זוכרים - מעשים טובים שעשינו, ה' כביכול שוכח, אך מעשים טובים שאנו עושים ושוכחים - אותם ה' זוכר!
נשמח אם תעלו את זה כתוב יותר מפורט.קראתי את הסיפור ב'יתד' או יתד השבוע או קטיפה.
כרגע אין לי אפשרות, אולי מחר.נשמח אם תעלו את זה כתוב יותר מפורט.
תודה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים