סיפור מוזר משיק

• הוסף לסימניות
היום קיבלתי בדואר מכתב התראה לפני הפנייה להוצאה לפועל סכום ע''ס 764 ש''ח
התקשרתי להם והם אמרו שיש לי שיק ע''ס 240 והשיק חזר עוד לפני שנתיים ומאז לא קיבלתי שום תגובה ולא רוצים לייצג את השיק רק אחרי שאנחנו משלמים את כל ה 764 האם זה עושק האם ע''פ זה חוק משהו נקלע בדבר כזה?

• הוסף לסימניות
סיפור מאוד מוזר
תברר אצל עורך דין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרןמשה;1189658:
היום קיבלתי בדואר מכתב התראה לפני הפנייה להוצאה לפועל סכום ע''ס 764 ש''ח
התקשרתי להם והם אמרו שיש לי שיק ע''ס 240 והשיק חזר עוד לפני שנתיים ומאז לא קיבלתי שום תגובה ולא רוצים לייצג את השיק רק אחרי שאנחנו משלמים את כל ה 764 האם זה עושק האם ע''פ זה חוק משהו נקלע בדבר כזה?

נו באמת... מי חתום על המכתב? ואיפה קיבלת את התשובה ההזויה הזאת שאין לך זכות לראות את הצ'ק?

• הוסף לסימניות
היה לי פעם סיפור דומה, אל תשלם ואל תפחד מאיומים, תבקש לראות את הצ'ק ואת החתימה שלך. אני קיבלתי מכתב מעורך דין.
רק שתדעו תזהרו מאוד מאוד מאוד מצ'קים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1189695:
נו באמת... מי חתום על המכתב? ואיפה קיבלת את התשובה ההזויה הזאת שאין לך זכות לראות את הצ'ק?

המכתב נראה מאיזה חברה אם מס טלפון ופקס
והתשובה לראות את השיק קיבלתי בטלפון והם אמרו שהשיק מונח אלצם בכספת והם ישלחו רק אחרי תשלום את כל הסכום

• הוסף לסימניות
המכתב שקיבלת הוא כנראה אזהרה לפני שהם ניגשים להוצאה לפועל.
אחרי שפותחים תיק בהוצאה לפועל, מקבלים מכתב מההוצאה לפועל בעצמם.:rolleyes:

תתיחס בצורה מכובדת,
מכתב מנוסח ומפורט בו אתה דורש לקבל את פרטי החוב וכו'
העתק פניות קודמות אליך וכדו'

שלב הבא אתה יכול להגיש להוצל"פ התנגדות למימוש התיק
מהסיבות שלא פנו אליך בגינו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרןמשה;1189733:
והתשובה לראות את השיק קיבלתי בטלפון והם אמרו שהשיק מונח אלצם בכספת והם ישלחו רק אחרי תשלום את כל הסכום

חברה או משרד עורכי דין? אם חתום על המכתב עורך דין שלח את המכתב אלי והרשיון שלו ישלל תוך זמן קצר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1189788:
חברה או משרד עורכי דין? אם חתום על המכתב עורך דין שלח את המכתב אלי והרשיון שלו ישלל תוך זמן קצר.

בראש המכתב כתוב
התראה לפני הפנייה לטיפול במסלול המקוצר של ההוצאה לפועל
להסדרת החוב ניתן לפנות טל:03.6360901 וזהו

• הוסף לסימניות
זה נשמע כמו סיפור של "סוחרי צ'קים חוזרים"

• הוסף לסימניות
חיוג למספר הזה נותן מענה אוטומטי, ואזהרה על תשלום השיק בהקדם לפני פניה להוצאה לפועל, אבל, לא מוזכר שם חברה.
לענ"ד זה עוקץ ענק ומי שיכול לטפל בזה, יעשה חסד עם האנושות.

• הוסף לסימניות
אז אני ישלם או לחקות להוצאה לפועל
אחרי זה יעלה לעוד כמה מאות שקלים

• הוסף לסימניות
זכותך לפנות במכתב או בפקס אליהם ולבקש צילום של הצ'ק גם הוצאה לפועל זה לא איזה שוק
ומה יכולים לעשות לך? אין להם אפשרות להכנס לבית שלך אם הם לא מציגים מכתב מבית משפט
והוצאה לפועל בד"כ עונים בטלפון זה סתם משהו שלא מצא צ'ק שלך ולא נעלים

• הוסף לסימניות
זה שיק שנכתב למוטב מסוים? אם כן תבקש מהם שהמוטב יפנה אליך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרןמשה;1189733:

מה פירוש? זו רמאות אחת גדולה. אם הצ'ק חזר והוא שלך, היית מקבל התראה על כך מהבנק שלך והצ'ק היה חוזר לבנק שלך. אם לא רוצים להראות לך זה כי אין מה. סתם גנבה לדעתי. הייתי מתקשרת ומדווחת על כך למשטרה וגם אומרת להם שאני הולכת לדווח עליהם למשטרה.

• הוסף לסימניות
תבין שברגע שמפקידים צ'קים, הם חוזרים להיות רכוש הבנק והבנקים מעבירים אותם מאחד לשני. הדרך היחידה שיש להם צ'ק שלך זה אם הוא לא הופקד כלל.
ואם הם לא הפקידו אותו, אחרי 6 חודשים הוא כבר במילא לא תקף וזו לא בעיה שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1190209:
תבין שברגע שמפקידים צ'קים, הם חוזרים להיות רכוש הבנק והבנקים מעבירים אותם מאחד לשני. הדרך היחידה שיש להם צ'ק שלך זה אם הוא לא הופקד כלל.
ואם הם לא הפקידו אותו, אחרי 6 חודשים הוא כבר במילא לא תקף וזו לא בעיה שלך.
לא מדויק כלך כך.
צ'ק שחוזר מגיע לידי זה שהפקיד אותו.
אמנם אם יש תאריך על הצ'ק הבנק לא יכבד אותו אחרי חצי שנה, אבל, בעל הצ'ק מחיוב לפרוע אותו על פי החוק, ועל פי ההלכה.
הוא הרי קיבל את התמורה.
צ'ק נחשב להוכחת חוב גמורה בהוצאה לפועל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1190209:
תבין שברגע שמפקידים צ'קים, הם חוזרים להיות רכוש הבנק והבנקים מעבירים אותם מאחד לשני. הדרך היחידה שיש להם צ'ק שלך זה אם הוא לא הופקד כלל

ממש לא נכון!

צ'יק שחזר - הבנק מחזיר אותו ללקוח שהפקיד אותו.
אא"כ הלקוח נתן את הצ'יק לבנק לנכיון וקיבל את תמורתו - ואז הבנק תובע את בעל הצ'יק.

בכל מקרה לא לשלם עד שלא יוצג צילום הצ'יק לפחות, ויתברר מהו ומיהו.
מסתבר שהם לא רוצים להציג את הצ'יק משום שהוא "למוטב בלבד" ולא לפקודתם, כך שאין להם מה לעשות עם זה.

• הוסף לסימניות
צודקים, טעות שלי.
אבל גם אם הצ'ק חוזר לידי המפקיד, נותן הצ'ק מקבל הודעה מהבנק שלו שצ'ק שלו חזר וגם עד כמה שזכור לי יש חיוב.
וכמובן שאם הסיפור הזה היה אמיתי, היו נותנים לו את מספר הצ'ק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;1190196:
זכותך לפנות במכתב או בפקס אליהם ולבקש צילום של הצ'ק גם הוצאה לפועל זה לא איזה שוק
ומה יכולים לעשות לך? אין להם אפשרות להכנס לבית שלך אם הם לא מציגים מכתב מבית משפט
והוצאה לפועל בד"כ עונים בטלפון זה סתם משהו שלא מצא צ'ק שלך ולא נעלים

בהנחה שמדובר בחברה שאכן מחזיקה את הצ'ק, הם לא חייבים לשלוח לו צילום, הם רק חייבים לתת לו את מספר הצ'ק, החוק מטיל על נותן הצ'ק את האחריות למעקב על הצ'קים שהוא מפזר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה