סיפור מקורי ודרמטי על ירושלים העתיקה

• הוסף לסימניות
נשמח לשמוע אם יש לכם משהו טוב. אבל טוב!

תודות מרובות!!

• הוסף לסימניות
לסופרת שרי ולך יש סיפורים על הרקע הזה.

• הוסף לסימניות
בדיוק שמעתי לאחרונה אבל אני לא זוכרת פרטים ושמות...
בזמן שתקפה מגיפת הטיפוס (כמדומני) את ירושלים ולא היה בית אשר אין שם מת, חלם ת"ח אחד על שהכותל בוכה על כבודו שנשכח, אז קמו חכמים ותקנו שלא ישמיעו יותר נגינות בחתונות! ואכן המגיפה עצרה, אבל אז משפחה בוכרית אחת אירסה בת ודיברו שרוצים מוזיקה בחתונה... אז אותו ת"ח וצדיק בא למשפחה וביקש והתחנן שלא יעשו זאת, ואח"כ בא לרקוד ולשמח בחתונה עד כלות כוחותיו....כפשוטו: הוא חזר הביתה עם דלקת ריאות ממנה לא קם

• הוסף לסימניות
יש דברים מעניינים ב'מעילו של שמואל', 'קול חוצב', 'על חומותייך ירושלים', 'ירושלים של מעלה'.
מקווה שאחד מהם זמין לך בסביבה.

• הוסף לסימניות
את חלקם יש לי כאן, עברתי על הרוב ועוד לא מצאתי משהו מתאים לגמרי-
סיפור עם עלילה, לא קצר מדי, הסיפורים ברובם על גברים בלבד וזה לא מתאים לי, וכן שתהיה בו מיוחדות ירושלמית, לא סיפור שבמקרה התרחש בירושלים ובעצם יכול היה להתרחש גם בהונגריה.
מסובך? דיי.

• הוסף לסימניות
יש פתגם- אם ההר לא בא למוחמד- מוחמד בא אל ההר
אם לא תבקשי בפורום הכותבות אז הכותבות תענינה לך כאן:D

• הוסף לסימניות
יש את הסיפור על הילד שמצא בביתו נאפוליון זהב, והחשד שנפל על מוכר הממתקים.
אני כותבת בהנחה שאת מכירה את הסיפור ומבינה למה כוונתי.

כמו"כ עוד סיפור על חתן טרי שהגיע בליל הסדר לבית חמיו, ומצא גרעין חיטה בצלחת המרק. החתן דנן רץ לביתו של רב העיר להתלונן, בתגובה ביקש הרב שיוריד את השטריימל מעל ראשו, הרב ניער את השטריימל ומשם נפלו גרגירים נוספים... שנשארו שם מאז כיסה הצעיר את פני כלתו, לפני חופתו... (או אז זרקו עליו גרעיני חיטה לסימן ברכה כנהוג)

• הוסף לסימניות
הסיפור גחליליות של דוד זריצקי (קראתי לפני הרבה שנים) אינו על אישה ירושלמית?
הוא מדהים!

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה אין בו הרבה דרמה אם כי הוא מרגש מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדרה;1040910:
הסיפור גחליליות של דוד זריצקי (קראתי לפני הרבה שנים) אינו על אישה ירושלמית?
הוא מדהים!

הוא התרחש בסימטאות צפת...

אפרתה, אולי תני כמה מילים, מה מו מי... למה את צריכה את הסיפור ואיפה הוא אמור להתפרסם... ודאי זה יעורר כאן קצת את הזכרון.

• הוסף לסימניות
ישנו הסיפור על הילדה הירושלמית שאחת מצמותיה הסתבכה בזיז בולט בקיר בשבת בצהריים... והיא המתינה כך עד צאת השבת....

הוסרט פעם ע"י בנות אלישבע, ואולי גם הסניף....
(יכול להיות שזו ההשראה שלך?)

• הוסף לסימניות
יפה, באמת סיפור יפה אבל מוכר עד נמאס.

משהו כזה אבל עם מאפייניפ ירושלמיים בולטים.
אני מעבדת את זה לצפיה.

• הוסף לסימניות
יש ספרים על ירושלים לילדים של סופרת ידועה בשם יוכבד.
אני זוכרת שיש שם המון סיפורים.
זה חיב להיות אמיתי?
מה אמור להיות המסר?

• הוסף לסימניות
שמעתי על הספרים אבל אינם ברשותי.
לא חייב להיות אמיתי אבל כן רקע הסטורי אוטנטי.
המסר- לא מאוד משנה, העיקר שיהיה חיובי וחינוכי.

• הוסף לסימניות
פעם ביימתי איזה הצגה שהתרחשה בתקופת הצנע. משהו שהיתה לו פרוטקציה והיו לו 2 כרטיסים לקבל מיים, וויתר על זה מבחינת היושר.
כל התקופה הזו היא כר נרחב לסיפורים בסגנון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה