סיפור משותף בהמשכים - נספח

@שיבת ציון. ניראה לי שמה שאת כותבת ניקרא ניתוח, ולא ביקורת.
לביקורת יש קונוטציה שלילית. לדעתי.
לא מחייב. בהחלט יש כזה דבר: ביקורת חיובית. (למרות שבאמת בדרך כלל מבקרים בצורה שלילית, מה שגורם לקונוטציה להיות לרב שלילית).
בכל אופן, לי המילה: "ניתוח" מעלה קונוטציה שלילית יותר...

"מה תאכל בטיסה?" אורית הכניסה לתיק של אביה חבילת עוגיות, הבלאגן היה בלתי נסבל, היא לא הפסיקה לעזור, לא נותנת למחשבות זמן להיכנס אליה

"היא קצרה יחסית, זה לא משנה. איפה הדרכון שלי?" הוא חיפש אותו בכיסים

"הוא בכלל בתוקף?" אשתו שאלה בדאגה, כשהיא מגישה לו את הדרכון

"כן" הוא ניסה להכניס את זה לכיס החליפה, אך זה נפל החוצה, אורית הזדרזה להרים

"הצדיק שעוזר לך עם הכרטיסים, כמה הוא לוקח?"

"הוא, כלום, הוא רק ביקש שהוא ישלם בכרטיס אשראי שלו ונביא לו את הכסף אח"כ, זה עוזר לו למשהו" הוא סגר את המזוודה במהירות

"מה עוד אתה צריך?" אשתו הגישה לו שקית עם אוכל. הוא בהה לרגע בשקית של "משכן התכלת" והרים את הראש במהירות

"מה עם תפילין?"

"אני אביא אותם" אורית הזדרזה

"מה תעשה שם?" רציונאליות השייכת לנשים

"אני אראה כבר"

"אתה תדבר עם עו"ד מהארץ, או מחו"ל?"

"לא חשבתי על זה, ניראה כבר"

"אתה חייב לחשוב על זה עכשיו"

"הטיסה עוד מעט, אני אחשוב על זה במונית"

אורית נכנסה לחדר, היא החזיקה בתפילין ובכבל ומטען נייד לטלפון

"אבא, המונית בחוץ, אולי שאמא תיסע איתך לשדה, ככה תוכלו לדון ביחד"

"רעיון טוב" הוא נטל את הטרולי ביד אחת, וביד השנייה הוא החזיק כיתף את התרמיל, התפילין הוכנסו לשקית

"אורית צדיקה שלי" אבא נישק אותה ויצא, אמא אחריו

זהו, עכשיו שקט, אורית לא רצתה את זה, היא לא הייתה צריכה לאשר לשימי לקחת את השקית, זאת הייתה אשמתה. באשמתה הוא עצור כרגע בהונגריה, היא בטוחה שזה רק כרגע, הוא בוודאי ישוחרר בקרוב.

מי מוכן לשפץ ולענות על השאלות שלא זכרתי/ ידעתי. @שיבת ציון, לא את, את עובדת מידי קשה

כעציר לשעבר בבית המעצר בקרעסטיר, בעקבות חשד (שווא!) על העלמת מס בהונגריה,
אתאר איך זה נראה.
קודם כל, אין שם קבוצת בחורים מגרודנא ומחברון. הייתי העצור הישראלי היחיד שם.
[בכללי להונגריה לא מגיעים כמעט בחורים ליטאיים. בכל הפעמים שטסתי לשם בחיי (וזה קרה הרבה. בדגש על "קרה" ולא יקרה בעתיד. אני לשם לא חוזר.) - ראיתי קבוצות חסידיות ופגשתי רק ליטאים בודדים]
אין מה לחשוש- הסוהרים אינם דוברים עברית. אפילו אנגלית רובם לא מדברים
בית המעצר נראה כמו לפני 70 שנה- לשומרים יש אלות והם מפליאים להביע באמצעותם את רצונותיהם ופקודותיהם.
כל דבר לוקח זמן. עד שמאשרים לך ליצור קשר עם מישהו מבחוץ, אלו 24 השעות הקשות ביותר.
הקונסוליה הישראלית לא מרבה להתערב. מבחינתם, זו בעיה שלך. תתמודד עם מה שיצרת לעצמך בכוחות עצמך.
התא ריק ונקי (יחסית), והם פשוט נותנים לך להתייבש שם עד שתצא מדעתך. או שתוציא חתימה תחת ידך. הזול מביניהם. האופציה היקרה- היא פשוט לשחד. אבל--- יש דרך קצרה שהיא ארוכה, ולפעמים זה לא מצליח. ואז איבדת גם כסף וגם אמון.

נערך לאחרונה ב:
טוב, אז שלום לכולם.
בשעה טובה קיבלתי הרשאת כתיבה וחגורה כתומה.
מרוב שהשמנתי מנחת, זה לא נסגר עלי. אבל ניחא, העיקר שסופסוף אני יכולה להגיב כאן.
אז קודם כל: יכולה- ולא יכול. אני אישה :)

אני במעקב אדוק אחר הסיפור ופיתוליו. מדהים.
ממש אהבתי את הרעיון, והביצוע... לא האמנתי שזה יצליח.
אבל בינתיים זה בכלל לא רע, ואפילו ממש טוב.

לא קראתי את כל הערות והארות הנספח, ולא עקבתי אחר פיתוליו.
אי לכך ובהתאם לזאת, אשמח שתבחנו את הארותי בערבון מוגבל.

אורח לרגע רואה כל פגע. נאלצתי לציית לכלל הנ"ל ולמרות שאני לא אורחת, אלא מרגישה ממש כבת בית (למרות שעד עכשיו לא יכולתי להגיב) יש לי כמה הארות לגבי הסיפור:

- שימי לא יכול להיות חסידי כי לאחותו קוראים אורית. ואצל חסידים אין אורית. נקודה.
ראיתי בתחילת הנספח הצבעה על הנושא. מה הוחלט? (מקווה שלא חסידי. זה מדי צורם לי)
- פרק י"א: את החומ"ס או הסמים וכד' מוצאים ביציאה משדה התעופה, לא איפה שלוקחים את המזוודות. במכס עומדים השוטרים והכלבים.
אא"כ רש"ת ההונגרית כבר ידעה מראש על החבילה ותוכנה, והם עקבו אחריו מיד עם הנחיתה
- שדה התעופה בהונגריה בהחלט גדול. זה אמור להרשים בחור שטס פעם ראשונה...
- נתי ממהר לקרסטיר לצלם תמונות, כשחברו נעצר? לא נשמע אמין מדי. הוא בחור ישיבה, ולא אמור להיות עד כדי כך אגואיסט. זה חבר שלו שנעצר, לא גוי אוסטרלי שעמד במקרה בתור לפניו.
- אין בקרסטיר או בדרך אליה נופים מטורפים או מה, שיש מה להתלהב משם... זה לא האלפים
(למרות שבהחלט יש לי משם תמונות יפות ונחמדות. אבל לא זה הלוקיישן שאמור לגרום לצלם חובבני להתרגש)
- פרק י"ג נשמע הזוי מתחילתו ועד סופו.
את הארותי לגביו רשמתי בהודעתי הקודמת (סליחה על קבלת הפנים המלבבת, והפריצה לחייכם ביום רגוע. מקווה שקלטתם שזה לא אמיתי :) ) - לא כאחד שהיה שם וחווה על בשרו (ולו בגלל שאני אישה, ואם כבר הייתי אחת שחוותה ולא אחד שחווה ;)) אלא פשוט כאחת שקראה קצת חומר בנושא ויודעת איך זה עובד. או אולי יותר נכון- בעיקר איך זה לא עובד.
(והיה אם יתברר שכל הפרק הנ"ל הינו בחלום סיוטים של שימי- אז זה פרק ממש מוצלח. אבל ממש!)
בלי קשר, הפרק כתוב בצורה ממש יפה! תודה, @שימנלה .

זהו לבינתיים (מקווה שלא נבהלתם מהמתקפה)
בעז"ה אני מתכננת להשתתף בכתיבה, עדיין לא עכשיו אבל בהמשך.

תודה לכולם!

כעציר לשעבר בבית המעצר בקרעסטיר, בעקבות חשד (שווא!) על העלמת מס בהונגריה,
אתאר איך זה נראה.
קודם כל, אין שם קבוצת בחורים מגרודנא וממיר. הייתי העצור הישראלי היחיד שם.

אז קודם כל: יכולה- ולא יכול. אני אישה
ברוכ.ה הבא.ה
אשמח להסבר

@.B.B בלבלת אותי לגמרי.
מה לא אמיתי? מה שספרת על עצמך על המעצר? או מה?
לא הייתי בבית המעצר בהונגריה.
זו רק היתה הדרך שלי להעיר את הערותי על הפרק הזה, כפי שכתבתי בהודעה השניה.
קבלו התנצלות נוספת על ההטעיה :sne:

אני הייתי בשדה התעופה של בודפשט (הונגריה) לפני איזה 3 שנים, מי שהיה שם האחרון, בטח יוכל לתאר את המקום יותר טוב, ולכן כדאי שהוא יכתוב את הפרק שבו הם בשדה התעופה.
מי זה?
הייתי ממש לאחרונה, אבל פספסתי את הפרק. חבל :(
@שיבת ציון כתבה אותו מצוין (למרות שרואים שהיא לא היתה שם, לפחות לא לאחרונה. או שהיתה ושכחה)
אגב, לא כתבתם איזה שדה תעופה. יש כמה :) אבל מזה דווקא נהנייתי, ככה יהיו פחות טעויות

טעות. הטיסה מישראל להונגריה היא 3 שעות, לא יותר.
אוף, רק לי זה מציק הפרטים הללו?
כשאני טסתי להונגריה זה היה 4 שעות. זה יכול להשתנות בגלל מזג אוויר.

פרק מאד יפה. כתיבה טובה שמעבירה רגשות בצורה מעולה.
רק משהו קטן שמפריע לי: החברים שלו כאלו לא אכפתיים, יענקי חושב רק על עצמו ונתי רוצה להמשיך בטיול?!
החבר שלהם עצור במדינה זרה מסיבה לא נודעת והם לא דואגים לו כמעט?! לא מרגיש לי הגיוני.
עוד שאלה (אוף אני יודעת שאני מעצבנת ונאכסית)
בפרק הראשון (או השני) היה כתוב שהם 5 חברים שנוסעים
מתי בדיוק שניים- שלושה התאידו? לא אישרו להם בסוף? או שסתם ניפחו בהתחלה את הטיול ל"קבוצה של 5 חברים" ואז התברר שמדובר בשניים מלבד שימי? (כמו "כולם" שמתגלה כ"השכן". ע"ע "אמא, כווולם נסעו לים ורק אנחנו לא")

"הוא, כלום, הוא רק ביקש שהוא ישלם בכרטיס אשראי שלו ונביא לו את הכסף אח"כ, זה עוזר לו למשהו" הוא סגר את המזוודה במהירות
הופה. איך הם לא חוששים? מספיק שהבן נפל בפח, גם האבא תמים...?!
או שזה לא עוד בור שכריתם לרגליו, והוא יהיה בסוף בסדר (אני דואגת לו, מסכן. למרות שלדעתי לא מספיק תיארו פה את המצב שלו, החששות, המתח, הדאגה... הכל מרגיש לי מדי זורם ועלילתי)

הופה. איך הם לא חוששים? מספיק שהבן נפל בפח, גם האבא תמים...?!
או שזה לא עוד בור שכריתם לרגליו, והוא יהיה בסוף בסדר (אני דואגת לו, מסכן. למרות שלדעתי לא מספיק תיארו פה את המצב שלו, החששות, המתח, הדאגה... הכל מרגיש לי מדי זורם ועלילתי)
נו באמת.
אני מספרת פה על אבא שלי הצדיק. הוא עוזר בחינם לאנשים, ואם זה לא אכפת להם הוא משלם בכרטיס אשראי שלו, כי זה נותן לו נקודות.

ו-שאלה נוספת, מקווה שאחרונה. באיזו שפה כתובים הדפים? מי שממשיך/ה את הפרק הבא,
רק בקשה קטנה: שזה לא יהיה דפים בצרפתית, נגיד, ואז יתברר לפתע שבדיוק במקרה אחד הבחורים דובר צרפתית (סבתא שלו מצרפת, במקור). לא סובלת את ה"ניסים" האלה. ברחמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת