סיפור משותף בהמשכים - נספח

@שימנלה
הפרק כתוב מדהים, באמת. השיחה שלהם, אם היית אישה הייתי נעזרת בך בסיפור שאני כותבת. נהנהתי לקרוא את הדו
שיח.

אבל, (כאן מגיע האבל) לי דוד שמעון ניראה הרבה פחות רגשן, לא נשמע לי שהוא עם רגשות אשם, וכן לא מסתדר לי המשפט "הוא לא סומך עליי", זה רגשני מידי. וכן "ליבו החסיר פעימה". אבל אולי אני טועה.
2) "הראש" זה ספרי בלשות לילדים בני 11, אם אפשר להשאיר את הכינוי שם.
3) לגבי "אני יעביר את הטלפון..." יותר מתאים שהוא ישאל "להעביר לרמקול?", כי אחרת אין לו סיבה להודיע את זה חגיגית.
4) אני לא בטוחה שפרק כזה ניצרך, כתבו איך האבא יוצא, אין צורך לכתוב שהוא מגיע, זה "תו מאצ'".

מתנצלת על הקטילה, באמת. תסלח לי בבקשה.

.

נערך לאחרונה ב:
וואו, סליחה שאני מתייגת פה אנשים בלי קשר לאשכול. (מותר לעשות את זה)
@חיה .ר. למה שלא תוספי לעצמך חגורה כתומה? כל המשפחה עמדה והתפוצצה מצחוק.
לא יודעת אם זה שלה ;) זה רץ במיילים..

יש הצעות אחרות? (בהתחלה כתבתי היו"ר ובשניה האחרונה החלפתי)
4) אני לא בטוחה שפרק כזה ניצרך, כתבו איך האבא יוצא, אין צורך לכתוב שהוא מגיע, זה "תו מאצ'".
בפרק לא מסופר על האבא שהגיע אלא על ההחלפה עם הדוד והמעקב ע"י הארגון ההוא
תודה על ההערות

בפרק לא מסופר על האבא שהגיע אלא על ההחלפה עם הדוד והמעקב ע"י הארגון ההוא
תודה על ההערות
אולי תחזיר ליו"ר.
אוקי, אז אני מתנצלת, אז תשים את הפרק או עכשיו או תמתין פרק אחד, תחכה לעוד תגובות.
שמחה לראות שאתה יודע לסנן.

@שימנלה פרק יפהפה!
2 הערות קטנות
שמרתי לנו מונית!
זה קצת כמו לשמור לחבר חול בארגז החול בגינה, לא? יש המון מוניות באיירפורט...
אולי נכון להשתמש במילים אחרות כמו "הזמנתי לנו מונית" או "המונית מחכה לנו כאן".
"אמנם נאמר 'כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק', אבל בכל זאת נראה לי עדיף שתחזור.
אהבתי! רק להוריד את המילה "נאמר":
אמנם 'כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו', אבל בכל זאת נראה לי עדיף שתחזור.

@שימנלה פרק יפהפה!
2 הערות קטנות

זה קצת כמו לשמור לחבר חול בארגז החול בגינה, לא? יש המון מוניות באיירפורט...
אולי נכון להשתמש במילים אחרות כמו "הזמנתי לנו מונית" או "המונית מחכה לנו כאן".

אהבתי! רק להוריד את המילה "נאמר":
אמנם 'כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו', אבל בכל זאת נראה לי עדיף שתחזור.
באמת נוצרה הרגשה שדוד שמעון הוא קצת ילדותי, ולדעתי זה בסדר. זה חלק מאפיון הדמויות שקורה במהלך כתיבת הספר. אם כי גם בפרקים הקודמים ראינו רמזים לכך שהוא מנסה לעזור גם כזה לא נצרך, ולחנך את האחיין שלו ואת חבריו... אז מאד מתאים לו "לקחת אחריות" על אחיו ו"לשמור" להם מונית.

אני גם חושבת כך, למרות שזה כמובן תלוי איפה זה משתלב בסיפור.
כי מרגל להשכרה זה לא חבורת בלשים (זאת אומרת, זה כן. אבל נכתב כספר למבוגרים ונוער ולא לילדים) וגם שם יש את ה"ראש" בספרים
אולי 'המנהיג'? או ה'ביג בוס'?

נערך לאחרונה ב:
באמת נוצרה הרגשה שדוד שמעון הוא קצת ילדותי, ולדעתי זה בסדר. זה חלק מאפיון הדמויות שקורה במהלך כתיבת הספר. אם כי גם בפרקים הקודמים ראינו רמזים לכך שהוא מנסה לעזור גם כזה לא נצרך, ולחנך את האחיין שלו ואת חבריו... אז מאד מתאים לו "לקחת אחריות" על אחיו ו"לשמור" להם מונית.
ילדותי? או מחנך? או ביזנסמאן? או ת"ח? תחליטו (אפשר גם וגם וגם אבל זה לא אמין בעליל)
יש כאן מדי הרבה חוסר סדר לגביו. יצאה לי דמות מבולבלת עם מדי הרבה תכונות והתנהגויות.
צריך לבחור קו אחד ולהיצמד אליו, זוהי דעתי.
כמובן שאפשר לפתח מספר תכונות במקביל,
אבל לבינתיים קראנו על שמעון רק 20 משפטים ובכל משפט הוא יצא משהו אחר

@.B.B אל תדברי איתי על מרגל להשכרה, כי אצלי זה בגדר ע"ז.
לא מנהיג ולא ביג בוס ולא איקס ולא עיגול ולא הראש ולא כלום. הכנסנו את הסיפור למקום ילדותי. צריך להוריד את האירגון הזה, אם אנחנו רוצים סיפור בוגר. ואני רוצה סיפור בוגר.
אני מצטערת.
אפשר במקום זה, אולי לכתוב שם. לדעתי, ככה זה במציאות, קוראים בשם הפרטי, או בשם בדוי. לא משהו שמנסה בכוח להיות סיפור בלשי לכיתה א', כמו "הנשר" וכו'
לא יודעת.

בקשר לדוד שמעון, לפי מה שהבנתי ולפי מה שמתאים. הוא ביזנסמן.

סיכום קצר:
"חבילה עוברת" זהו מיזם קהילתי של קהילת הכתיבה, שמטרתו העיקרית הינה לתת הזדמנות גם לכאלה שאינם כותבים כעת סיפור ארוך משלהם להתנסות בכתיבת פרק מתוך סיפור בעל פרקים מרובים.
למיזם ישנן מספר מטרות משנה:
1. לכתוב על פי תכתיבים קודמים. כאשר הפרק שעליך לכתוב נשען על פרקים קודמים שלא את/ה כתבת, האתגר גדול יותר ומתוך זה מלמד הן לכתיבה והן לחיים.
2. להתגמש. העובדה שלאחר פרק שכתבת מתוך כוונות מסוימות להמשך העלילה ולאופי הגיבורים- יבוא פרק אחר שעלול להפר את כל כוונותיך, מלמדת להתגמש ולקבל את דעת השונה. הן בדעות, והן בכיוון מחשבה. כנ"ל, לימוד לכתיבה ולחיים.
3. עמידה בזמנים ובהסכמים. כאשר לקחת על עצמך כתיבת פרק עליך לזכור זאת ולהעלותו בתוך זמן קצר (עד יומיים, ניתן להתגמש בדיעבד לעד שלושה ימים). התנסות זאת תועיל בעיקר לחברי/ות הקהילה המעוניינים/ות לכתוב בעלון כל שהוא, דד ליין ומחויבות- הן כמעט או לא כמעט בסיס לכתיבה על במה ציבורית כל שהיא.
4. הכלת סגנונות ומשלבים השונים משלך. לכל סופר/ת סגנון משלו/ה ומשלב בו הוא/ היא בוחר/ת לכתוב בו את הפרק שלקח/ה על עצמו/ה. עליך להכיל ולקבל את הסגנון הזה, גם אם הוא שונה משלך מאד. זהו בעיקר לימוד לחיים.

מהלך המיזם:
כל סופר/ת, בהגיע התור, מעלה את הפרק שלקח/ה על עצמה לאשכול פרקי הסיפור.
אם ברצון הסופר/ת לקבל ביקורת על הפרק או תשובות לשאלות בנוגע לכתיבה ולסדר העלילה- ניתן להעלות את הפרק תחילה לאשכול הנספח (האשכול הזה) על מנת לקבל ביקורת ותשובות. ההעלאה לנספח אינה חובה. אם ברצון הסופר/ת להעלות מיד לאשכול הפרקים, זה אפשרי בהחלט ונתון לבחירה אישית בלבד.
הביקורת הניתנת תהיה בנושאים שבקש/ה הסופר/ת בלבד. אין לבקר על בחירות שבחר/ה בשביל הגיבורים או על אופי ששווה/תה להם, אלא אם כן בקש/ה במפורש.

המלצה לכותבים/ות: בטרם העלאת הפרק, עברו עליו וחפשו בו טעויות הדורשות הגהה או עריכה לשונית.
דוגמאות נפוצות לטעויות: אני יעשה, במקום אני אעשה, מילות "סלנג" שלא מפי הדמויות, פיסוק לא תקין.

כל המשתתפים/ות, הן הכותבים/ות פרק בפועל והן הפעילים/ות לעת עתה רק בנספח (לעת עתה, עוד מעט תכתבו...) מתבקשים/ות לפעול בהתאם למהלך ולהתאים את עצמם/ן למטרות המיזם.
אם יהיה צורך, אוסיף אי"ה כללים למהלך.
בהצלחה!

והחבילה עוברת עכשיו אל... @-חיה- . בהצלחה!

ביקורת הניתנת תהיה בנושאים שבקש/ה הסופר/ת בלבד. אין לבקר על בחירות שבחר/ה בשביל הגיבורים או על אופי ששווה/תה להם, אלא אם כן בקש/ה במפורש.
אני מתנגדת לזה נחרצות!
אם אני אחליט לעשות את שימי בכייני ותינוק, ולא אסכים לקבל ביקורת?
חייב שתהיה אפשרות להביע דעה בצורה חופשית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת