כללי סיפור עם לקוח...

• פותח הנושא imb
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני יודעת שנמאס לכם מהנושא, אבל אני בכל אופן מעלה אותו, כי הפעם זה קרה לי.
לקוח הזמין עבודה, אני מעדיפה לא לפרט איזו, ולבסוף אומר לי לשלוח לו את העבודה גם כקובץ פתוח. לטענתי, שהוא לא ציין זאת בתחילה הוא אומר שאני לא ציינתי בתחילה שאני שולחת סגור. אמרתי לו שזה מובן ואין צורך לציין זאת, אז הוא אומר שהוא לא מתמצא בחוקי הגרפיקאים.
הוא מסכים להוסיף לי 50 שקל, (יפה מצידו:rolleyes:) ואשלח לו פתוח...
הוא גם לא חושש לומר שהוא הולך לעבד את זה לרולאפ, לפרסומת, ולמי יודע מה עוד...
שלחתי לו את זה בפתוח (לא, אל תתקיפו אותי שאני פראיירית.) כי לא היתה לי ברירה והוא הלחיץ אותי בזמן שהוא חייב את זה הרגע והיום ועכשיו... אפילו לא הצלחתי לפתוח אשכול בנושא.
עכשיו הוא מתקשר שהוא שאל רב והרב אמר שצריך לעשות לפי חוקי המדינה, ולכן עליו לשאול גרפיקאים נוספים. הוא התקשר לשניים ושניהם אמרו לו שעלי לתת לו את זה פתוח. הוא אומר לי שאולי אני חדשה ולא מספיק מודעת לחוקי הגרפיקה וע"כ טענתי כך. הבעיה שאת הביטחון בענין קיבלתי פה מהפורום כשראתי אשכולות בנושא ותגובות שלכם...
אז מה קורה פה באמת???:confused:

• הוסף לסימניות
ספרי לו על הפורום של הגרפיקאים בו חברים אלפים ובו טוענים אחרת מהשניים שהוא שאל.

• הוסף לסימניות
תאמרי לו שכנראה הוא שאל גרפיקאים מתחילים..

• הוסף לסימניות
הכל תלוי איך שואלים... וזה ממש מקומם מה שאת מספרת! (לקוח שעושה הכל באיצטלא של דעת תורה והלכה, אל תאמרי לו אבל יש בזה משהו של נבל ברשות וכו') מאד יתכן שהכל בתמימות. אני הייתי מבקשת לשוחח אישית עם הגרפיקים שהוא שאל אותם ולראות עפ''י מה ענו וגם להעמידם על משמעות דבריהם.
בהצלחה וד' ימלא חסרונך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;267545:
הכל תלוי איך שואלים... וזה ממש מקומם מה שאת מספרת! (לקוח שעושה הכל באיצטלא של דעת תורה והלכה, אל תאמרי לו אבל יש בזה משהו של נבל ברשות וכו') מאד יתכן שהכל בתמימות. אני הייתי מבקשת לשוחח אישית עם הגרפיקים שהוא שאל אותם ולראות עפ''י מה ענו וגם להעמידם על משמעות דבריהם.
בהצלחה וד' ימלא חסרונך!

מה אני אגיד להם?

• הוסף לסימניות
על קובץ פתוח יש לשים צ'ק פתוח.

היום אני מתחיל להבין כמה לא מומלץ, שאנשים יראו שיטות עבודה שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;267556:
על קובץ פתוח יש לשים צ'ק פתוח.

היום אני מתחיל להבין כמה לא מומלץ, שאנשים יראו שיטות עבודה שלי.

עם המשפט הראשון אני מסכימה.
לגבי המשפט השני - מה פשרו???

• הוסף לסימניות
מירי יקרה, את יכולה להראות לו שחור על גבי לבן את חוק זכויות יוצרים, ששם כתוב שהזכויות על העבודה הן שלך לגמרי. ולכן אם הוא רוצה לעבד זאת לרולאפ, פרסומות, כרטיסי ביקור לכל העובדים, ומזכרת לסבתא שלו ליומולדת - הוא חייב לבקש אישור ממך, וכן, אם לא סוכם אחרת - לשלם לך.

גם במקרה שקנה ממך קבצים פתוחים במחיר האמיתי שלהם (בטח לא תוספת של 50 ש"ח אלא מחיר הוגן) - עדיין אין לו רשות, וגם לא לבית דפוס או כל גרפיקאי אחר, לעשות שינויים בקבצים ללא אישור שלך. זה נקרא "קניין רוחני" ועל פי החוק זה משהו שנשאר שלך לנצח בתור יוצרת היצירה (המעצבת, במקרה זה).

בקיצור - החוק לצידך, ואם הרב אמר לו לנהוג לפי חוקי המדינה - החוק אומר שאת צודקת והוא צריך לשלם לך טבין ותקילין, או שהקבצים הסגורים נשארים שלך.

אני כבר מביאה לך קישור לחוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י orli_dimri;267558:
עם המשפט הראשון אני מסכימה.
לגבי המשפט השני - מה פשרו???

אם אני מזמין שמלה אצל תופרת, היא לא חייבת להראות לי את השבלונה.

אם אני קונה לחם במאפייה, האופה לא חייב לתת לי את המרשם.

כל גרפיקאי עובד עם שיטות משלו, החל בגריד, סמארט אובג'קט, לינקים גרופים למיניהם ועוד כל מיני רעיונות לימודיים שעלו המון ידע וכסף.

למה לתת אותם לאחרים בחינם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;267571:
מירי יקרה, את יכולה להראות לו שחור על גבי לבן את חוק זכויות יוצרים, ששם כתוב שהזכויות על העבודה הן שלך לגמרי. ולכן אם הוא רוצה לעבד זאת לרולאפ, פרסומות, כרטיסי ביקור לכל העובדים, ומזכרת לסבתא שלו ליומולדת - הוא חייב לבקש אישור ממך, וכן, אם לא סוכם אחרת - לשלם לך.

גם במקרה שקנה ממך קבצים פתוחים במחיר האמיתי שלהם (בטח לא תוספת של 50 ש"ח אלא מחיר הוגן) - עדיין אין לו רשות, וגם לא לבית דפוס או כל גרפיקאי אחר, לעשות שינויים בקבצים ללא אישור שלך. זה נקרא "קניין רוחני" ועל פי החוק זה משהו שנשאר שלך לנצח בתור יוצרת היצירה (המעצבת, במקרה זה).

בקיצור - החוק לצידך, ואם הרב אמר לו לנהוג לפי חוקי המדינה - החוק אומר שאת צודקת והוא צריך לשלם לך טבין ותקילין, או שהקבצים הסגורים נשארים שלך.

אני כבר מביאה לך קישור לחוק.

זה לא קניין רוחני. זה זכות מוסרית!

• הוסף לסימניות
שלמה, תודה על התיקון. מירי, עוד לא מצאתי. אולי תנסי לעשות חיפוש קצר בגוגל?

• הוסף לסימניות
היו פה דיונים על זכויות יוצרים ומאז, בכל פעם כשאני שולחת ללקוח עבודה אני מוסיפה בקטן משפט על זכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
הנה הקישור:
http://www.psakdin.co.il/kAnnex/Weekly_289_1.rtf

בפרק ה' נמצא החומר הרלוונטי לענייננו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;267595:
היו פה דיונים על זכויות יוצרים ומאז, בכל פעם כשאני שולחת ללקוח עבודה אני מוסיפה בקטן משפט על זכויות יוצרים.

זה לא יעזור לך במקרה שהוא יאמר: "לא אמרת לי קודם ואם היית אומרת, אולי לא הייתי רוצה בכלל את העבודה"...

• הוסף לסימניות
נא עיינו-את והלקוח!

!!!!!

קבצים מצורפים

• copyrightlaw.pdf
    KB 238.1 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
זה כן יעזור, כי החוק במקרה הזה לצד היוצר ולא לצד המזמין.
כך שאם לא סוכם אחרת, זה לא משנה מה הלקוח חשב לעצמו, החוק פה מאוד ברור.

מה שמגיע מגיע לנו, וצריך לעמוד על זה.

לפני שנה גם אני לא ידעתי מה בדיוק החוק אומר, היה לי מושג מעורפל, ולכן ניסיתי לבדוק אתהעניין לעומק - אחרי שלקוח התווכח איתי על עבודה ענקית שאני צריכה לרשום שכל הזכויות שמורות... לו עצמו, כשהיה לי ברור שזה לא הוגן, אבל לא היו לי הוכחות קונקרטיות. התעקשתי לרשום את עצמי כבעלת הזכויות, וזה מה שהיה בסוף, אבל אם היה תחת ידי אז את החוק כלשונו - זה היה מאוד פשוט להסביר את הנושא.

• הוסף לסימניות
אין לי עניין לחזור על מה שאמרו לפני...
אבל בכל זאת, אוסיף את נקודת המבט שלי לאור המקרה המקומם שאת מתארת.

כשלקוח מזמין עבודה, נניח לצורך העניין, פלייר בפורמט A5, והגרפיקאי מספק לו קובץ סגור, איכותי וטוב, הרי שלכל הדעות, בזה מילא הגרפיקאי את חובתו בצורה מלאה.

באם מעוניין הלקוח להשתמש בקבצים הפתוחים ששימשו את הגרפיקאי, הרי שמדובר במוצר נוסף, שיש צורך לחשב אותו בהצעת המחיר.

ייתכן שהקובץ שהכנת לו, אינו שווה בעינייך יותר מ50 ש"ח... אני אישית, בכלל לא מוסר קבצים פתוחים. מהסיבה הפשוטה: אני לא מפרגן לגרפיקאי אחר שיבצע את העבודות הבאות במחיר ריצפה רק משום שחסכתי לו את כל העבודה השחורה.
אם הוא מעוניין ברול-אפ שמשתמש בגרפיקה שלי, שיזמין ממני רול-אפ, האמיני לי, אני אתן לו מחיר טוב. אבל חומרי הגלם שלי, אינם למכירה.

עד כאן הכל טוב ויפה. אבל כמאמר הפתגם הסיני העתיק: אל תהיה צודק, היה חכם. - כלומר, מרבית הבעיות אליהן נקלעים לקוחות וספקי שירותים במהלך יחסיהם, היו יכולות להימנע בנקל באם היה ספק השירות מקפיד על נהלי עבודה הכוללים טופס הזמנה מסודר שמפורטים בו תנאי ההתקשרות והנהלים המקובלים.

לדוגמה:
1) אנחנו לא מוסרים קבצים פתוחים.
2) כל הזמנה הכוללת יותר משירות אחד, מוגדרת כעסקת חבילה. מחיר כל שירות בפני עצמו נקבע לפי מחירו במחירון שלנו.
(כך נוכל להרוויח גם על עבודה שתומחרה נמוך בגלל ההיקף הכולל שלה, אבל בסוף הופחתו ממנה נתחים ניכרים. כמובן, שחובה שאכן יהיה מחירון)
3) נוהל ביטול עסקה מסודר, המגדיר באלו נסיבות רשאי כל צד לבטל את ההתקשרות, תוך כמה זמן, ומה הן ההשלכות הכספיות של זה. (סעיף כזה צריך לנסח כמובן לאחר התייעצות עם סמכות משפטית הבקיאה בחוקי הגנת הצרכן וכן עם סמכות הלכתית הבקיאה בדיני ממונות)
4) המחיר אינו כולל "תוספת מדיה" שתתווסף להזמנה, בתיאום עם הלקוח, במידה ויתעורר צורך לרכוש מדיה מגורם שלישי.
(אני לא אמור לממן תמונות מאייסטוק)
5) אלא אם צויין אחרת בהזמנה, כל הזכויות על העיצוב, שמורות לסטודיו ****, ללקוח ניתנת זכות חד-פעמית לשימוש בעיצוב.
(שלא נראה מחר את המודעה שלנו מתנוססת במקומון השכונתי, מבלי שקיבלנו פרוטה עבור העיצוב)

• הוסף לסימניות
מסכימה עם SHIA כמעט בהכל.

לגבי תמונות - אני אישית לא מוסיפה במחיר בגלל תמונות, אלא אם כן מדובר במחיר חריג או כמות גדולה של תמונות (למשל, לקוח שהיה זקוק למספר מסויים של רקעים, ושילם על התמונות שקניתי עבורו).

לגבי שימוש של אותה מודעה בכמה עיתונים - אישית לא רואה בעיה בזה (כל עוד לא מותחים אותה לאורך או לרוחב, מוחקים קרדיט, והורסים אותה בכל מיני דרכים אחרות, כיד הדמיון, וזה הכל דוגמאות מהחיים שעלו ללקוח כסף).
וכן אם לקוח רוצה אחרי שנה להשתמש באותו חומר בדיוק שוב - אשלח לו בשמחה.
אם הוא רוצה לעשות שינויים קלים - יקבל אותם במחיר סמלי.

אגב, מומלץ להוסיף גם כמה סעיפים לטובת הלקוח...

• הוסף לסימניות
תודה על העלאת הנושא!

תודה על העלאת הנושא, שנה שעברה היה לי ג"כ לקוח, שלאחר ששרפתי בשבילו שעות ע"ג שעות על שרטוטים קשים ומסובבכים, רצה שאתן לו א"ז בדיסק "פתוח" כדי ש"הבת שלו" :rolleyes: תוכל לעשות את הפיניש, כמה שהסברתי לו שאני יעשה לו את הפיניש עד שביעות רצונו המלאה, ורק שיגיה א"ז על הדף לא עזר לי, והא ג"כ אמר שהוא "אף פעם לא שמע על כזה "רשעות"!!! שנותנים קובץ סגור, (שימו לב: זה ממש רשעות...;)), הוא היה גם מוכן להוסיף לי על כל דף כפי המקרה שלפנינו כאן, בסוף ב"ה לא נכנעתי, והוא מצא גרפיקאית פריירית אחרת שהסכימה...
הוא גם היה רב... והתייחס אלי פשוט כמו אל איזה רשע, ואמר לי ש"פשוט אין לי את הזכות להדפיס לו את הספר"...
מאד נפגעתי, אבל ראיתי שאין לי אל מי לדבר, אז לא הגבתי.
חיזקתם אותי מאד!! יישר כוחכם!! וחיזקו ואימצו!!
שימו לב: יכול בהחלט להיות (וזה דבר די ברור) שלא כל הרבנים יודעים את החוקים בנושא, (וכן את המשמעות של קובץ סגור/פתוח) אלא דוקא אלו שמונחים בדיני ממונות, ובעניינים הטכנולוגיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה