- הוסף לסימניות
משגיח זקן באחת הישיבות הידועות בארץ נכנס למשרדי הישיבה.
ניגש אליו אחד מאנשי הצוות: "יש לנו בשורה טובה"אמר
שאל המשגיח: מה היא?
"העלו לכולם 5% במשכורת" ענה איש הצוות.
נאנח המשגיח "בשורה טובה היא זו?"
בוא ואספר לך מהי "בשורה טובה"--
הימים הם שנות הזעם אירופה מדממת, אני ומשפחתי בגטו מתכוננים איכשהוא "לחגוג" את ליל הסדר. ערב בדיקת חמץ יצאתי עם ביתי כדי לנסות להשיג ירקות כששבנו הביתה מצאנו בלגן גדול ובית ריק מאדם השויגער,האשה,הבנות,והבן כולם נלקחו ל........
ישבתי בליל הסדר עם ביתי "היחידה" וניסיתי להתרכז בהגדה.
לפתע אני שומע אותה אומרת שאין לה כבר כח ומחר בבוקר היא הולכת לגדר [להתאבד] נחרדתי מאד וישבתי לאורך זמן רב לנסות ולהסביר לה את גודל העוון ושאם נגזר עלינו כליה ח"ו נעשה זאת מתוך קידוש השם.
לאחר השואה ניפגשתי עם מכר מאותו גטו והוא בהססנות מה סיפר לי עדות איך שביתי "היחידה" נרצחה בידי הנאצים ימ"ש.
זו היא "בשורה טובה".............
ניגש אליו אחד מאנשי הצוות: "יש לנו בשורה טובה"אמר
שאל המשגיח: מה היא?
"העלו לכולם 5% במשכורת" ענה איש הצוות.
נאנח המשגיח "בשורה טובה היא זו?"
בוא ואספר לך מהי "בשורה טובה"--
הימים הם שנות הזעם אירופה מדממת, אני ומשפחתי בגטו מתכוננים איכשהוא "לחגוג" את ליל הסדר. ערב בדיקת חמץ יצאתי עם ביתי כדי לנסות להשיג ירקות כששבנו הביתה מצאנו בלגן גדול ובית ריק מאדם השויגער,האשה,הבנות,והבן כולם נלקחו ל........
ישבתי בליל הסדר עם ביתי "היחידה" וניסיתי להתרכז בהגדה.
לפתע אני שומע אותה אומרת שאין לה כבר כח ומחר בבוקר היא הולכת לגדר [להתאבד] נחרדתי מאד וישבתי לאורך זמן רב לנסות ולהסביר לה את גודל העוון ושאם נגזר עלינו כליה ח"ו נעשה זאת מתוך קידוש השם.
לאחר השואה ניפגשתי עם מכר מאותו גטו והוא בהססנות מה סיפר לי עדות איך שביתי "היחידה" נרצחה בידי הנאצים ימ"ש.
זו היא "בשורה טובה".............
הנושאים החמים