בשרי סיר לא רגיל של קציצות עם תרגיל

• הוסף לסימניות
סליחה על החפירה - למה? כי סולת דקה יותר?

לכי תמצאי סולת ותבררי אותה ותתקעי אחר כך עם סטוק במקרר, מלמלה ארבע לעצמה ביאוש.
כי היא מגיבה אחרת מקוסקוס.

• הוסף לסימניות
@שירה בירה ,נראה עסיסי וטעים.
הקציצות האלה נקראות קציצות
אבו חצירא?
קציצות אבוחצירא הן לא המצאה מקורית והן מכילות גם אורז בפנים שמנפח אותן.
הראשונה שראיתי שהביאה מתכון כזה היא מרילין לפני הרבה שנים ואת שלי הבאתי מחמותי שמכינה אותן כבר עשור.
והרוטב כאן הוא מתכון שלי.

• הוסף לסימניות
הכנתי אותם לסעודת החג הראשונה והן פשוט מעדן!
ההכנה שלהן מאוד פשוטה(מלבד ברירת הסולת המורכבת)
הרוטב היה מושלם ומדויק בטעם. אל תוותרו עליו!
בעבר הכנתי הרבה קציצות בסגנון הזה אבל עם ציפויים אחרים - אך ציפוי הסולת באמת משאיר רכות וטעם מיוחד!

ממליצה בחום!

• הוסף לסימניות
@פרקטית , תודה על העדכון ועל ההקפצה!
ניקית יקרה נוספת עדכנה אותי שהכינה עם קוסקוס דק במקום סולת ואמנם יצא שונה אך לדבריה מעולה ו"ענני".
:)

• הוסף לסימניות
מקפיצה לשבת של חורף :)

• הוסף לסימניות
נראה מושלם!!!
יש מישהי אולי שניסתה את זה עם עוף טחון??

• הוסף לסימניות
האמת ששמתי על המתכון הזה עין כבר מזמן,
והיום בשעה טובה הכנתי אותו.
(ועל הדרך יצא לי להכין קציצות אבוחצירא ביארצייט של ר' יעקב אבוחצירא :) זה היום נכון?)
מה אומר ומה אדבר... יצא הכי טעים שיצאו לי קציצות אי פעם
פשוט אגדה!
תודה שירה

• הוסף לסימניות
@ronitg יקרה, שימחת וגם ריגשת.
משמח אותי שיצא לכם טוב ותודה שעידכנת.
וגם ריגשת כי סבא שלי ע"ה ערך בכל שנה הילולא לר' יעקב זצוק"ל וזו תזכורת בטעם חריף-מתוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

טוב, לא באמת
אבל הצורה הזכירה לי קובה

זה התחיל מקילו הודו טחון שהפשרתי היום ולא ממש ידעתי מה אני מכינה איתו.
למלא טורטיות/עלי סיגר/בצק עלים וכדומה- כבר יש כאלו בסגנון במקפיא
אז רציתי משהו קצת אחר
ועם זה הלכתי לשנ"צ.

המוח חפר עד שידעתי מה אני הולכת להכין. ואז בא אלי מלאך השינה סוף סוף.

זה מה שיצא-
IMG_0375_1024x682.jpg

בקצרה,
ואין כאן צורך במתכון כי כל מתכון קציצות בקר/עוף/הודו טחון יעבוד.

מה צריך?
עיסת קציצות
צ'יפס [כן קפואים כאלו מהחנות, הכמה האלו שנותרו בחבילה במקפיא ולא יספיקו לכל המשפחה...]
פירורי לחם- אני השתמשתי בפירורי ביסלי גריל- מקפיץ טעמים.

לוקחים מעיסת הקציצות ומשטחים על כף היד. מסדרים 3 צ'יפס במרכז [2 ומעליהם עוד 1], סוגרים את העיסה מעל לצ'יפס. מסדרים לצורת אליפסה. מגלגלים בפירורי לחם ומניחים בצד. מכינים כך את כל ה"קובות". לי יצאו 20 מקילו הודו טחון.

מחממים שמן חצי עמוק [לגובה של חצי מגובה הקובות], ומטגנים מכל צד כ-4 דקות, על אש בינונית.

יוצא פריך, טעים, מזין וקצת שונה מהרגיל.

IMG_0374_1024x682.jpgIMG_0371_1024x682.jpg

אפשר לכאורה לאפות בתנור. אפשר גם לכאורה להכין במיניקיטשן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה