דיון סיר מומלץ לטשולנט שלא נשרף (אני שמה הרבה בצל מטוגן בתחתית).

• הוסף לסימניות
ראשית - רק פוד אפיל שומרת שבת מכיוון שהיא שייכת לחרדי (אם זה פופולרי אצלכם)
שנית - כמובן שאם מערבבים תכולת סיר הכוללת גריסים, הם עלולים להידבק
שלישית - צריך שהתבשיל יבעבע אבל לא ירקוד, ביעבוע קל מספיק
ולסיכום סיר יציקה מכל החברות האמינות (נעמן/פוד אפיל/סולטם - אלו יש לי (לפני המכתב נגד מחללי השבת)) לא אמור להתפורר ולהתקלף ואפי' לא צריך לגרד אותו מאוכל טרי (דהיינו שלא התייבש בתוכו קר)

• הוסף לסימניות
בלתק
אני משתמשת בסיר הזה של פוקס הום - מעולה ממש , לא נשרף ולא נדבק ופשוט קלללל לשטוף במוצאי
1750013159474.png

• הוסף לסימניות
זה לא תמיד משנה הסיר
אני רואה שאם הגריסים שוקעים זה נדבק
לכן צריך לשים אותם הכי למעלה ובלי לערבב

• הוסף לסימניות
אני באמת עושה ככה, הרעיון שלמטה הבצל המטוגן והשום וחשוב לי שישאר למטה כדי שלא יחרך.
אם הוא נשאר למטה, איך הוא לא יחרך?
ברור שהוא יחרך
אין סיר שיכול למנוע את החריכה הזאת

• הוסף לסימניות
סיר יציקה של סולתם, החזיק אצלנו מעמד כמה שנים, וכמו שכתבו צריך להוסיף מעט נוזלים, להשתמש בכף עץ, ולערבב מידי פעם.

• הוסף לסימניות
בעבר קניתי מה שהמליצו כאן בפרוג של נעמן, באמת לא נשרף אבל אחרי כמה פעמים בודדות של שימוש וניקוי עדין של הסיר הציפוי התקלף :(
מה כן מומלץ מניסיון? איזה סיר אתן משתמשות בקביעות ולא נשרף לכן אף פעם הטשולנט?
אשמח לקישורים והמלצות, תודה רבה!

מניסיון אישי של כמעט שנתיים - סיר יציקת שיש של פוד אפיל (לא רק ציפוי) עם כלי סיליקון לא נשרט ולא נשרף
ממליצה לערבב את התבשיל לפני הוספת הגריסים ומאז להקפיד לא לערבב.

לי הסירים האלו של פוד אפיל הכי טובים
גם שומרים חום מעולה והטשולנט מתבשל הכי טוב
וגם לא נדבק

לגבי התחתית שנשרפת - ראיתי שאם שמים קטשופ או רסק עגבניות זה גורם לטשולנט להשרף.
אם לא- לא.

ושמעתי על פטנט שאומרים שהוא טוב
לשים נייר אפיה מתחת הטשולנט

(לא ניסיתי אבל אמרו לי שזה עושה פלאותתת)
מנסיון סירי יציקה של פוד אפיל / סולתם הכי טוב שסיומת המכסה היא מסיליקון

• הוסף לסימניות
בלתק
אני משתמשת בסיר הזה של פוקס הום - מעולה ממש , לא נשרף ולא נדבק ופשוט קלללל לשטוף במוצאי
צפה בקובץ המצורף 1989372

מצטרפת להמלצה על סדרת הסירים האלו
נהנית מאאאאד מהסוטאז'ים

בכלל, בכל החברות (סולתם, פוד אפיל, פוקס הום..) יש סירים איכותיים ויש כאלו שפחות. בד"כ המחיר קובע..

• הוסף לסימניות
אם הוא נשאר למטה, איך הוא לא יחרך?
ברור שהוא יחרך
אין סיר שיכול למנוע את החריכה הזאת
שכבת הבצל נועדה לשמור מהתבשיל להיחרך זה יותר מוזהב ממטוגן, בשימוש בסיר של נעמן שהמליצו לי כאן הבעיה נפתרה לגמרי, אבל אחרי שימוש קצר שכבת הציפוי כאמור התקלפה...

• הוסף לסימניות
הסיר הכי מומלץ זה נקרא סיר היברידי יש אותו לפוד אפיל לנעמן וגם ברמי לוי יש לי סירים ומחבתות כאלו יותר משנתיים ללא פגע המעלה בהם זה נירוסטה עם טכנולוגיה של נון סטיק ואפשר להשתמש עם מזלג ברזל
מצ’’ב קישור לפוד אפיל
פוד אפיל היברידי

• הוסף לסימניות
שכבת הבצל נועדה לשמור מהתבשיל להיחרך זה יותר מוזהב ממטוגן, בשימוש בסיר של נעמן שהמליצו לי כאן הבעיה נפתרה לגמרי, אבל אחרי שימוש קצר שכבת הציפוי כאמור התקלפה...
לעניות דעתי כדאי לבדוק האם היא באמת נועדה לזה, או שלהפך, היא מעודדת חריכה.
להבנתי, היא לא שומרת על התבשיל מלהיחרך, אלא להפך

• הוסף לסימניות
איזה סיר שלא יהיה -
חשוב מאד לא לערבב עם כלי מתכת.
רק עם כף עץ / סיליקון / מלמין
וכן - לא להכניס למדיח. גם אם כתוב שאפשר

יש לי סירים פשוטים שקניתי באושר עד / משנת יוסף שכבר שנים לא מתקלפים
סירים של משנת יוסף, לא מתקלפים, מכניסה למדיח, לא נדבק כלום!!

• הוסף לסימניות
יש לי סיר של חברת לגיול, זו חברה צרפתית שקניתי לפני הרבה שנים מחנות בשם ספייסז בקניון איילון. סיר פצצה. מאז שאני מכינה איתו החמין יוצא מושלם, לא נדבק, לא נשרף, מתנקה בקלות. סיר חלום. עלה קצת יקר ואני גם לא יודעת איפה אפשר להשיג אותו כי החנות נסגרה.

• הוסף לסימניות
יש כאן שתי נושאים:
אחד שלא נשרף-וזה תלוי בעיקר בגובה הלהבה ופחות בסיר, אין דבר כזה סיר שלא נשרף
שני- מתקלף, וזה הסירי יציקה אפשר אפילו כשנדבק/נשרף לטפל בהם בעדינות, להשרות עם סנו פורטה וכדו',
וכמובן לא לגרד עם כפות מתכת

• הוסף לסימניות
כבר 3 שנים משתמשת בסיר שקניתי ברמי לוי (עדיין מוכרים אותו)
עלה לי באזור ה50 ש"ח והוא הסיר הכי אהוב עלי....

הספקתי לקנות אותו לעוד כמה קרובות משפחה וכולן ממש מרוצות!
כמובן יש כמה גדלים.

קבצים מצורפים

• 1750145645991.png
    1750145645991.png
    KB 334.4 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
יש לי סיר של חברת לגיול, זו חברה צרפתית שקניתי לפני הרבה שנים מחנות בשם ספייסז בקניון איילון. סיר פצצה. מאז שאני מכינה איתו החמין יוצא מושלם, לא נדבק, לא נשרף, מתנקה בקלות. סיר חלום. עלה קצת יקר ואני גם לא יודעת איפה אפשר להשיג אותו כי החנות נסגרה.
יכולה לומר על איזה סיר מדובר? צריכה גודל בינוני ולא קטן.
תודה על ההמלצה!

• הוסף לסימניות
יש כאן שתי נושאים:
אחד שלא נשרף-וזה תלוי בעיקר בגובה הלהבה ופחות בסיר, אין דבר כזה סיר שלא נשרף
שני- מתקלף, וזה הסירי יציקה אפשר אפילו כשנדבק/נשרף לטפל בהם בעדינות, להשרות עם סנו פורטה וכדו',
וכמובן לא לגרד עם כפות מתכת
אז יש כזה דבר סיר שלא נשרף, כמו שכתבתי זה קרה לי רק עם סיר של נעמן, אבל לא מתחשק לי לקנות אותו שוב כי הציפוי התקלף למרות שניקיתי בעדינות בסיום השימוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה