התייעצות סלון בלי ספרי קודש. מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
גם אצלנו יש ספרים שיותר לומדים ונמצאים הרחק מהישג ידם של הילדים
אבל בסלון יש ספריה
ובשו שו אני אגלה שכל החלק התחתון שלה - שהדלתות שלו הם עץ ולא זכוכית - מלאים במשחקים של הילדים שאני רוצה שיהיו בהישג היד שלהם
ככה הם משחקים בסלון, אני רואה מה הם עושים (ושומעת מה הם מספרים אחד לשני בשקט בשקט)
ומי שנכנס רואה ספריה לתפארת
אולי אפשר לשקול גם כאן
לעשות ספריה נחמדה ודקה בסלון עם הספרים היותר שימומשים - סידורים, בירכונים, מתנות בר מצווה וכו
ולהשים שם דברים "אחרים" - כלים של פסח למשל (עם נעילה), מפות, אלבומי תמונות , קישוטים של הסוכה וכו'
וחדר לימוד עם השאר
ומסכימה לגמרי עם מה שהעלו כאן
גם לי היו מלא בעיות כשהתארחנו ושמו אותנו בחדר עם ספרי קודש
אפילו (לא נעים) אם הייתי צריכה רק להחליף לתינוק התורן - לכי לחפש לאן את יכולה להיכנס איתו...שאין ספרי קודש ואלו שישנם נמצאים בתוך ארון סגור עם דלת (לא זכוכית)....

• הוסף לסימניות
סלון ברוב הבתים שלנו בארץ, הוא מקום שחיים בו. לומדים, אוכלים, משחקים, מארחים.
וספרי קודש הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו.
ולא רק חומשים וברכונים, אלא גם ספרי יסוד אחרים.

ויש עוד עניין בסלון, שעושים אותו יפה יותר מחדרים אחרים, כגון ספות וכלי כסף ושולחן יקר -
דווקא שם מתאים שיהיו גם ספרי קודש, שהם יקרים לנו ביותר ואנחנו מכבדים אותם מאוד.

בגלל שתי ההרגשות הללו - שספרי הקודש הם חלק בלתי נפרד מהחיים השוטפים שלנו,
ובגלל שהם דבר כל-כך יקר לנו -
ההרגשה שלי שכדאי, כמו שכתבו, שתהיה ספריה בסלון לספרי יסוד כולל משניות ש"ס וכדו',
על אף שיהיו ספרי יסוד גם בחדר המיוחד, ובפרט שזה בקומה אחרת.

כמובן שחדר גדול מיוחד לספרים וללימוד - זה דבר יפה מאוד וראוי להערכה למי שמשקיע בזה, ויש לזה יתרונות רבים.
עם זאת, כאמור, לספרי קודש בסלון יש את החשיבות שלהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה