מידע שימושי סלטים לפסח

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני מחפשת רעיונות לסלטים לפסח.
אני רגילה לעשות סלט חי, סלט זיתים, סלט טונה, סלט אבוקדו. יש רעיונות נוספים?

• הוסף לסימניות
אני מכינה תמיד סלט בצל.

4-5 בצלים מטוגנים
חצי ראש שום קצוץ ומטוגן
4 מלפפונים חמוצים [אם אתם אוכלים אותם בפסח]
מיונז.

לטחון את כל המצרכים במערבל מזון.
לא לטעום [אחרת לא יישאר לחג].

• הוסף לסימניות
סלט קישואים בטעם כבד, סלט חצילים במיונז, סלט גזר חי, סלט סלק עם בצל, סלט תפו"א עם ביצים ובצל, ועוד רבים וטובים.
מתכונים? תכתבי באיזה מהם את מעוניינת ואשתדל לכתוב לך
פסח כשר ושמח
חני

• הוסף לסימניות
קולורבי וגזר.
וולדורף ממלון, תפוחים ומיונז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;749857:
סלט קישואים בטעם כבד, סלט חצילים במיונז, סלט גזר חי, סלט סלק עם בצל, סלט תפו"א עם ביצים ובצל, ועוד רבים וטובים.
מתכונים? תכתבי באיזה מהם את מעוניינת ואשתדל לכתוב לך
פסח כשר ושמח
חני
קישואים בטעם כבד אף פעם לא יצא לי טוב.
גזר חי - הכוונה לסלט המתוק?
סלק עם בצל - אשמח לקבל מתכון
תפו"א עם ביצים ובצל - שוב, אשמח לקבל מתכון
תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;749852:
אני מכינה תמיד סלט בצל.

4-5 בצלים מטוגנים
חצי ראש שום קצוץ ומטוגן
מיונז.

נשמע טוב מאוד. אני צריכה לברר לגבי מלפפונים חמוצים, אם לא - זה יכול להיות סלט מצויין לכל השנה (הבצלים יכולים להיות מאודים ולא מטוגנים?)

• הוסף לסימניות
גזר חי - הכוונה לסלט המתוק, אכן.
סלט סלק ובצל -
מקלפים ומבשלים את הסלק עד שרך.
פורסים לפרוסות . מוסיפים בצל פרוס לטבעות. התיבול - חומץ, שמן, מלח, מעט סוכר.
תפו"א עם ביצים ובצל - מבשלים תפו"א בקליפתם, מקלפים ומרסקים (בפומפיה או במעבד מזון) מוסיפים ביצים קשות (ביחס של 2 ביצים לתפו"א בינוני) מרסקים גם את הביצים. קוצצים בצל דק דק (עדיף בצל ירוק, אבל אפשר וטעים מאד גם עם בצל יבש) מתבלים במעט שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. - טעים מאד על המצה עם סלט ירקות חי. (אצלינו אוהבים אותו גם לבד כמנת אחרי הצהרים של ערב חג עם סלט סלק או סלט מלפפונים עם בצל)

בהצלחה

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;749876:
סלט סלק ובצל -
תפו"א עם ביצים ובצל - מבשלים תפו"א בקליפתם, מקלפים ומרסקים (בפומפיה או במעבד מזון) מוסיפים ביצים קשות (ביחס של 2 ביצים לתפו"א בינוני) מרסקים גם את הביצים. קוצצים בצל דק דק (עדיף בצל ירוק, אבל אפשר וטעים מאד גם עם בצל יבש) מתבלים במעט שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. - טעים מאד על המצה עם סלט ירקות חי. (אצלינו אוהבים אותו גם לבד כמנת אחרי הצהרים של ערב חג עם סלט סלק או סלט מלפפונים עם בצל)

בהצלחה

חני
תודה רבה! ינוסה בעזרת ה'

• הוסף לסימניות
אני גיליתי, שבסלט סלק במקום לשים בצל, אפשר לשים תפוחי עץ מקולפים ופרוסים דק וזה פשוט מעדן גם.

• הוסף לסימניות
אני אומרת שאם אוכלים כ"כ הרבה דברים בפסח, אז אפשר לעשות ים סלטים וערבובים, לא?

• הוסף לסימניות
אגב, קישואים בטעם כבד - כדי שיצליח צריך לבחור קישואים מאד מוצקים ויפים.
אני מאדה אותם יחד עם הבצל ואז טוחנת ומוסיפה מלח, פלפל וביצה קשה מגורדת - זה פשוט מעדן!
שימי לב, שזה מתקלקל די מהר! (יום יומיים במקרר)

נשמח לשמוע איך יצאו לך הסלטים האחרים...

בהצלחה

חני

• הוסף לסימניות
מי שעושה את הסלט קישואים. טיפ: תשאירו את הסלט בתוך הסיר שבישלתן/ או בסיר אחר. הסלט יכול להשמר גם שבוע!!! לעומת קופסא ח"פ או פלסטיק שטוב באמת רק ליום יומיים. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בשנה שעברה עשיתי סלט חסה עם תפוחי עץ ואגוזים. כמעט בלי עבודה יצא סלט טעים ומכובד מאד.
יותר מאוחר נפתח את הארון ונוריד את הספרים והכלים, אוכל להעלות את המרשם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;749894:
אני גיליתי, שבסלט סלק במקום לשים בצל, אפשר לשים תפוחי עץ מקולפים ופרוסים דק וזה פשוט מעדן גם.

אני בטוחה! וכן לגבי סלט גזר חי. אני מוסיפה תפוחים מגורדים. מוסיף המון טעם וגיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איקס עיגול;749913:
מי שעושה את הסלט קישואים. טיפ: תשאירו את הסלט בתוך הסיר שבישלתן/ או בסיר אחר. הסלט יכול להשמר גם שבוע!!! לעומת קופסא ח"פ או פלסטיק שטוב באמת רק ליום יומיים. בהצלחה!

טיפ לכל דבר ובמיוחד למוצרים רגישים כגון דגים, בצל מטוגן וכו'.
כלי אכסון ממתכת מאריכים את ימי המוצרים בניגוד לכלי אכסון מפלסטיק.

• הוסף לסימניות
עדכונים:

נכתב ע"י גינגית;749852:
אני מכינה תמיד סלט בצל.

4-5 בצלים מטוגנים
חצי ראש שום קצוץ ומטוגן
מיונז.

באמת טעם מיוחד! ניסית פעם בלי לטגן את השומים? כי בלי לטגן זה גם עשוי להיות בריא מאוד. בעלי סרב לטעום (מלפפונים חמוצים) ו"נאלצתי" לגמור בעצמי:D. אני מנסה לחשוב על רעיון אחר במקום מלפפונים חמוצים. יש לך רעיון? דבר נוסף, אני מנסה לחשוב עם מה זה יכול ללכת טוב. למה את משדכת את זה בדרך כלל?

אה, ואני גם חייבת לך תודה על הרעיון הנהדר לאדות בצלים בתנור. גם האחיות שלי אמצו אותי בשמחה ובהתלהבות.

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;749876:
סלט סלק ובצל -

בהצלחה

חני

הסלט של תפו"א עם ביצים ובצל היה מצויין עבור הילדים שלי. ככה היה להם מה לאכול בפסח;).

הגזר חי שוב לא נאכל:cool:

תודה רבה!
רעיונות לסלטים נוספים (בלי חצילים, בלי טיגונים (את הבצלים אני מאדה), בלי פלפלים, לא "חיים") יתקבלו בברכה וינוסו, בעזרת ה', במעבדה הפרטית שלי.

• הוסף לסימניות
סלט חסה- עם אגוזים ותפוזים, ולתיבול מיץ לימון וסוכר
סלט וולדורף- אפשר להוסיף גם תותים מקולפים לגיוון
סלט מלפפונים- פרוסות דקיקות של מלפפון, בצל ומעט גזר- להוסיף צבע, ולתיבול מיץ לימון מלח ומעט סוכר
סלט ערבי- עגבניות מרוסקות, בצל מרוסק שמן מלח ואם את משתמשת גם פלפל שחור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;757850:
סלט חסה- עם אגוזים ותפוזים, ולתיבול מיץ לימון וסוכר
סלט וולדורף- אפשר להוסיף גם תותים מקולפים לגיוון
סלט מלפפונים- פרוסות דקיקות של מלפפון, בצל ומעט גזר- להוסיף צבע, ולתיבול מיץ לימון מלח ומעט סוכר
סלט ערבי- עגבניות מרוסקות, בצל מרוסק שמן מלח ואם את משתמשת גם פלפל שחור
תודה!
אפשר לומר שסלטים זה ההובי שלי.

אה, אני מוסיפה להסתייגויות גם עגבניות. כל הדברים האלו לא טובים לבעלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה