סלטי חסה - הכנה מחול לקודש

• הוסף לסימניות
לקחתי על עצמי להכין לסעודות ר"ה כמה סלטי חסה/כרוב.
משום שמדובר בכמות גדולה, הייתי רוצה להתכונן לפני החג, שלא יצא מצב שאני רצה בחזור מהתפילה כדי להספיק לחתוך פלפלים - - -

איך ניתן להכין את הסלטים, ושעדיין יהיו טריים ורעננים בשעת הסעודה.
כמובן שאת כל המטבלים אני מכינה בקופסאות נפרדות
עקרות בית מנוסות, השאלה היא אם ירקות חתוכים יחזיקו מעמד יפה?

• הוסף לסימניות
את הירקות, לפני החיתוך, תנגבי טוב טוב מהמים (המים מקלקלים את הטריות)
כל ירק בקופסא קטנה בנפרד.
ולפני הסעודה רק לערבב
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלגלים;1078829:
את הירקות, לפני החיתוך, תנגבי טוב טוב מהמים (המים מקלקלים את הטריות)
כל ירק בקופסא קטנה בנפרד.
ולפני הסעודה רק לערבב
בהצלחה

במקרה ואני עושה כך מחר בבוקר, זה ישאר עד שבת?

• הוסף לסימניות
להערכתי, כן
אולי למנוסות ממני תהיה תשובה אחרת...

• הוסף לסימניות
אני חותכת את החסה, ואת כל התוספות וכמובן מיבשת היטב! שמה בקופסה,
מארגנת בקופסא נוספת את המטבל, ולפני ההגשה מערבבת הכל,
מהיום למחר- ישמר מעולה, מהיום לעוד יומיים- לדעתי לא ממש
אבל את לא חייבת לרוץ מהתפילה, את יכולה מחר, אחרי הסעודה לחתוך לבוקר, וכן הלאה..

• הוסף לסימניות
אני עושה כנ"ל אבל - לפני שאת סוגרת את הקופסא, אני מכסה עם כמות של ניר מגבת, סוגרת את הקופסא במקרר הופכת את הקופסא ככה שהניר יהיה למטה, גם אחרי יום זה יפה כמו שחתכת אותם עכשיו, [הניר סופג את הנוזלים]

• הוסף לסימניות
בעיקרון יש קופסאות של טאפרוואר שמיועדות לזה- רשת בתוך קופסא כך שהנוזלים יורדים מתחת לרשת והירקות מעל. אנחנו עושים לפעמים לבד- שתי קופסאות פלסטיק זו בתוך זו, את העליונה מחוררים בתחתית ושמים בתוכה את הירקות החתוכים והנוזלים יורדים לקופסא התחתונה.
בכל מקרה- אני לא הייתי מכינה ליומיים אח"כ, זה לוקח כמה דקות וממיל לא מתיישבים על השניה לאכול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1078867:
בעיקרון יש קופסאות של טאפרוואר שמיועדות לזה- רשת בתוך קופסא כך שהנוזלים יורדים מתחת לרשת והירקות מעל. אנחנו עושים לפעמים לבד- שתי קופסאות פלסטיק זו בתוך זו, את העליונה מחוררים בתחתית ושמים בתוכה את הירקות החתוכים והנוזלים יורדים לקופסא התחתונה.
בכל מקרה- אני לא הייתי מכינה ליומיים אח"כ, זה לוקח כמה דקות וממיל לא מתיישבים על השניה לאכול...

תלוי מה הכמות, אם זה רק למשפחתי את צודקת לא כדאי להכין מראש, אבל כבר יצא לי להכין לסעודה שלישית, לכמות של 150 איש, אף אחד לא האמין שזה חתוך מיום שישי.

• הוסף לסימניות
מיום ללמחרת כן, אבל פה מדובר על יומיים+ במקרר :(
סתם לדעתי- ירקות הם טובים וטעימים כשהם טריים גם אם פחות יפים ומעוצבים. כרוב, גזר, ואפילו חסה יכולים להיות חתוכים/ מגורדים מראש, הם לא מגירים נוזלים. לעומת זאת- פלפל, מלפפון ועגבניות- חבל על המאמץ, יהיה נורא. תוכלי ללכת על עגבניות שרי, אננס חתוך, אפרסקים משומרים וכל אלו יקצרו לך את העבודה.

• הוסף לסימניות
חסה חתוכה לא נראית טוב לאחר יומיים

• הוסף לסימניות
דווקא אם החסה טריה ויבשה וסגורה בכלי סגור לגמרי, אפשר להוסיף נייר סופג- היא יכולה להחזיק גם קרוב לשבוע, אבל כמובן לבחור חסה מאוד טרייה וקשה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה