סלט מיוחד לחנוכה. מי שרוצה.

• הוסף לסימניות
:) סלט מקצועי בהחלט
ובכן, הסלט מורכב מחסה
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
צנוברים או אגוזי קשיו (אפשר גם שלמים או חצויים)
עלי בזיליקום
פטריות

למען העניין את המכון הנ"ל המצאתי לאחר שהייתי באיזו מסעדה יוקרתית ושם הגישו את מנת הפתיחה (חלבית) עם הסלט המדהים הזה. אולי החומרים מעט יקרים ולא סטנדרטיים, אבל הטעם המשובח והמחמאות, מצדיקים את המחיר.

דבר ראשון-
קצצי את הפטריות (עדיף פוטרבלו, או כל זן אחר- אמיתי, ולא מקופסאת שימורים)
עדיף לחתוך לקשתות (דהיינו לחצות את הפטריה לאורך)
טגני בצל, אחרי שהוא שחום הוסיפי את הפטריות וטגני היטב יחד. אחרי כן, הוסיפי את עלי הבזיליקום (כשהאש כבויה אך המחבת עדיין חמה.)
חתכי את החסה בינוני (לא גס ולא דקיק) הוסיפי אליה את עגבניות השרי החתוכות, הוסיפי את הפטריות והבזיליקום,
פזרי את אגוזי הקשיו/צנוברים בסוף
לתבל רק במלח ולימון כי השמן נמצא כבר בפנים.
בהצלחה!
בבקשה לשלוח תגובות איך יצא. :)

• הוסף לסימניות
וואאייי, נשמע ליגה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תדמית;1136479:
ובכן, הסלט מורכב מחסה
עלי בזיליקום
פטריות

למען העניין את המכון הנ"ל המצאתי לאחר שהייתי באיזו מסעדה יוקרתית ושם הגישו את מנת הפתיחה (חלבית) עם הסלט המדהים הזה. אולי החומרים מעט יקרים ולא סטנדרטיים, אבל הטעם המשובח והמחמאות, מצדיקים את המחיר.

דבר ראשון-
טגני בצל, אחרי שהוא שחום הוסיפי את הפטריות וטגני היטב יחד. אחרי כן, הוסיפי את עלי הבזיליקום (כשהאש כבויה אך המחבת עדיין חמה.)
חתכי את החסה בינוני (לא גס ולא דקיק) הוסיפי אליה את עגבניות השרי החתוכות, הוסיפי את הפטריות והבזיליקום,
בהצלחה!
תדמית הסיגנון כתיבה שלך מוסיף המון לתאבון
והצכון נשמע טובבב

• הוסף לסימניות
תודה על המחמאה, אמא שלי סופרת מפורסמת, ולי אין את האומץ ללכת אחריה, אבל אני רוצה ביום מן הימים להוציא ספר מתכונים... :)

• הוסף לסימניות
יש לי גם משהו מוצלח
סלט כרוב עם אגוזי פיקעאן מסוכרים, קשיו, בצל ירוק בטיבול של שליש סוכר שליש שמן ושליש חוימץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תדמית;1136479:
ובכן, הסלט מורכב מחסה
עלי בזיליקום
פטריות

דבר ראשון-
בהצלחה!

נשמע מעולה,
שאלה: את הפטריות כמובן לשים אחרי שהתקררו, כן?
ואני ממש מפחדת מפטריות משום מה מלחיצה אותי הבדיקה שלהן
האם אכן זה מסובך?

• הוסף לסימניות
מבחינה כשרותית כמובן שצריך לבדוק בשקע של הפטריה אבל לא נראה לי שזה ירק נגוע, צריך לבדוק בספר של הרב ואיה, כמדומני שמספיקה שטיפה במים וסבון, רק לשטוף היטב אח"כ שלא יהיה טעם של סבון. את הפטריות שמים אחרי שהתקררו, למרות שבמסעדה זה היה ניגוד של קור וחום, אבל לדעתי זה גרם לחלק מהעלים של החסה להיכמש מעט, דבר שמפחית מהעסיסיות של הסלט.
כך שנראה לי שמוטב לחכות להתקררות. זה יותר טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה