סליחה, מה השעה?!

• הוסף לסימניות
למישהו יש רעיון, דרך, שיטה, איך מלמדים ילדה בכתה ה' שעדיין לא יודעת שעון (מחוגים),
היא נבהלת מזה שבלימוד שעון יש תרגילים (ככה היא טוענת) כל רעיון יתקבל בברכה!!

• הוסף לסימניות
יש בספרי חשבון/ הנדסה (לא זוכרת במדוייק) של מסלולים- כיתה ב'. לימוד שעון שלב אחרי שלב קודם שעה עגולה אח"כ חצי שעה אח"כ רבע ואז להמשך.
אולי תשיגי ותעזרי בזה.

אגב, אני כילדה בב' התחלתי עם שעון דיגטלי ואחרי שהבנתי איך הולך השעות בדיגטלי היה לי קל יותר לעבור למחוגים. (זה אפילו היה סוג של הקלה כי לא צריך לחשב מה זה שעה 21 או 17 וכד'....)

בהצלחה!

נ.ב.
לי היתה בכיתה ח' חברה שהיא גאון מהלך בה-כ-ל. ממש ממש גאון (מהסוג של אינצקלופדיות מהלכות ופותרות משוואות להנאתן) ושעון מחוגים היא לא ידעה!
לא, לא היתה לה בעיה עם העניין, היא הסבירה לכולן שהיא רק עם שעון דיגטלי וזהו :)

• הוסף לסימניות
לשם שינוי תודה רבה!
במקרה הזה חשוב לי מאד שהילדה תדע שעון כדי שתתפקד נכון במהלך היום.

• הוסף לסימניות
ברור שחשוב לדעת שעון. ה"נ.ב." נכתב כדי שהיא לא תלחץ שילדה בה' לא יודעת שעון.
לא סוף העולם, בטוחה שהיא תלמד בסוף.
כמו שנאי מאמינה שחברתי מכיתה ח' למדה בסוף מתישהו :)

ואולי אם לשם תפקוד הדיגטלי טוב להתחלה.

מה שיהיה, שיהיה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש משחק מה השעה המכיל שעונים גדולים עם מחוגים זזים וכרטיסי מספרים, שולפים כרטיס ויוצרים אל השעה בשעון.
אפשר גם להכין לבד שעון גדול עגול ברור, מחולק ל-4 רבעים בצבעים שונים (עדיף פסטל עדין)
ומעליו מספרים ברורים, בעיגול החיצוני לעשות קווים של שניות.
בשלב ראשון מתרגלים שעות שלמות
אח"כ מסבירים את הרעיון של חצי סיבוב בשעון- המחוג עבר חצי עיגול , עברה חצי שעה
שלב ג' להוסיף רבעים שעה ורבע וכן עוד רבע שעה תהיה השעה...
בשלב האחרון נסביר את ענין הדקות (שוב עדיף לחלק בהתחלה להשתמש רק בכפולות 5
3:05, 3:10 )

• הוסף לסימניות
כשאני למדתי שעון למדתי על שעון כזה:
שעון בגודל של שעון קיר עגול כשמסובבים את המחוגים של הדקות איפה שכתוב המספר נפתח חלון ששם כתוב את הדקות לדוג'- מתחת ל 3 כתוב 15 מתחת ל4 כתוב 20וכו'
מאוד קל ללמוד עם השעון הזה
מקווה שהבנת את ההסבר

• הוסף לסימניות
שעון

אולי זה יעזור לך?
הכנתי פעם לילדי המשועממים
(בני בן 4.5 נהנה מאוד למלא את זה...
הוא עשה "קפיצות" של חמש דקות וכך פתר.

קבצים מצורפים

• שעון.jpg
    KB 832.1 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
הבן שלי למד מאד בקלות לאחר שלמד ע"פ (ע"י שיר חמוד במנגינת אני מאמין מתוך הקלטת שיר כפל שדרך אגב מומלצת בחום...) את כפולות חמש.
ואז מאד במתיקות הוא היה סופר את הקוים ומכפיל בחמש.
בתחילה הוא היה אומר שהשעה חמש ושלושים (ולא חמש וחצי) אח"כ לאט לאט הוא קלט גם את זה.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תאוצה;1033843:
למישהו יש רעיון, דרך, שיטה, איך מלמדים ילדה בכתה ה' שעדיין לא יודעת שעון (מחוגים),
היא נבהלת מזה שבלימוד שעון יש תרגילים (ככה היא טוענת) כל רעיון יתקבל בברכה!!
שאלות מנחות:
יש לילדה בעיה לפתור תרגילים?
היא מתבלבלת בין ימין לשמאל?
היא סופרת רק בעזרת האצבעות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1034237:
שאלות מנחות:

היא אכן חלשה בחשבון, לגבי השאלות האחרות אין לי מושג. למה זה חשוב?

• הוסף לסימניות
יש קשר בין אי יכולת לקרוא שעון אנלוגי לבין דיסקלקול(צ)יה.
המאפיינים שרשמתי הם מאפיינים נוספים של דיסקלקולציה, שאגב אפשר לחיות איתה מצויין, למשל לאחותי היה פרופסור לסטטיסטיקה שלימד אותה, והוא לא יכל לחשב בראש תרגילים פשוטים. כלומר, תיתכנה יכולות גבוהות במתימטיקה, ובינוניות ומטה באריתמטיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1034237:
שאלות מנחות:

נכתב ע"י תאוצה;1034245:
היא אכן חלשה בחשבון, לגבי השאלות האחרות אין לי מושג. למה זה חשוב?

נראה לי שזה יכול להצביע על דיסקלקוליה - משהו כמו דיסלקציה בחשבון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה