קורונה סליחה על הבורות, מה הביג דיל הגדול בשינוי מתווה הסגר?

• הוסף לסימניות
אני רואה את מתווה משרד הבריאות, לסגר המהודק. חוץ מצמצום תחבורה ציבורית, עדיין כל התירוצים פתוחים לפני כדי לעבור ממקום למקום...
השינוי הגדול והמהותי במיוחד עבורנו הינו סגירת בתי הכנסת (!!!)

קבצים מצורפים

• הנחיות לסגר מהודק.pdf
    KB 852.4 · צפיות: 51
  • הוסף לסימניות
חחח בדיוק
אסור ללכת חוץ מ....
‏‏לכידה.PNG

ועוד.....
ויש קצת תחבורה ציבורית.......
מה הבעיה לטעון בכל רגע שהלכתי לעזור לסבתא

‏‏לכידה.PNG

השאלה הגדולה כמה אכיפה תהיה!!!

• הוסף לסימניות
אם לא דרוש אישור, מה זה משנה האכיפה?!
אני שאלתי את פיקוד העורף לגבי טיפול רגשי ואמרו לי שלא צריך אישור, כנ"ל לעוד כמה דברים...
השאלה הגדולה שלי, מה לגבי הצמצום בתח"צ, כי זה יכול מאד להגביל את מי שתלוי בזה...

• הוסף לסימניות
השינוי הגדול באמת הוא צמצום ההפגנות.
אין ספק שלנתניהו יש אינטרס לגמור עם ההפגנות.
א. פשוט, זה מכוון נגדו.
ב. המקום הוא אשכרה מוקד הדבקה אדיר.
ג. זה גורם לזלזול עצום בכל הציבורים במדינה, כיון שאנשים אומרים לעצמם: אם את ההפגנות המטופשות האלה מותר, אז הפרנסה שלי/החברים שלי/המשפחה שלי/הנוחות שלי חשובים לא פחות.
ד. תירוץ הכי קל מכל שאר התירוצים להגיע לכל מקום.

את כל זה הוא חיסל בן רגע - היום!
בשביל להצדיק את זה הוא גם אסר בתי כנסת, אבל ליבי אומר לי שהוא ממש לא כיוון לזה.
א. קשה מאוד - עד בלתי אפשרי לאכוף מאות ואולי אלפי בתי כנסת (לעומת הפגנה אחת...).
ב. הוא יודע שבציבור החרדי - אלו ששומרים על עצמם ישמרו הלאה ואלה שמצפצפים יצפצפו הלאה.

ואת התשובה הסופית אם יש צדק בדבריי נדע בימים הקרובים לפי רמת האכיפה.

• הוסף לסימניות
השינוי הגדול באמת הוא צמצום ההפגנות.
אין ספק שלנתניהו יש אינטרס לגמור עם ההפגנות.
א. פשוט, זה מכוון נגדו.
ב. המקום הוא אשכרה מוקד הדבקה אדיר.
ג. זה גורם לזלזול עצום בכל הציבורים במדינה, כיון שאנשים אומרים לעצמם: אם את ההפגנות המטופשות האלה מותר, אז הפרנסה שלי/החברים שלי/המשפחה שלי/הנוחות שלי חשובים לא פחות.
ד. תירוץ הכי קל מכל שאר התירוצים להגיע לכל מקום.

את כל זה הוא חיסל בן רגע - היום!
א. קשה מאוד - עד בלתי אפשרי לאכוף מאות ואולי אלפי בתי כנסת (לעומת הפגנה אחת...).
ב. הוא יודע שבציבור החרדי - אלו ששומרים על עצמם ישמרו הלאה ואלה שמצפצפים יצפצפו הלאה.
סופי שאסור הפגנות?
כי בבלפור מותר עד 2000 איש.
אז מה עשינו?

• הוסף לסימניות
סופי שאסור הפגנות?
כי בבלפור מותר עד 2000 איש.
אז מה עשינו?
מותר עד 2000 איש, אבל וכאן האבל הגדול: רק עד 1000 מטר מהבית.
שזה אומר במילה אחת: חיסול ההפגנות בבלפור.
(מלבד זאת שמ15 אלף ל2000 זה גם משהו לא רע).

• הוסף לסימניות
א. בתי הכנסת הם לא רק בציבור החרדי, ובפרט ביום כיפור (נתניהו רצה לסגור גם ליום כיפור), בציבור הדתי לאומי מקבלים את זה די חזק והרבה מתכננים להתפלל בחוץ אפילו ביום כיפור.
ב. יש לזה השפעה גם אצל החרדים בהחלט, כבר הערב הודיעו בסערט ויז'ניץ, קרלין ועוד על סגירת ביהמ"ד, ברור שיהיו גם הרבה בתי כנסת שיסגרו אפילו בלי אכיפה מדי רצינית.
ג. כשעוזרים להתפלל בחוץ בצורה מסודרת יש לזה יותר סיכויים, העבירו תקציב של 25 מליון ש"ח לרשויות מקומיות להכשרת שטחים לתפילות במרחב הפתוח
ד.אנשים פחות הולכים לבתי כנסת לא רק כשיש אכיפה, גם כשבאמת מפחדים, ו59 נפטרים ביממה אחת, זה בהחלט נתון מפחיד שגורם לאנשים לחשוב פעם שנייה.

• הוסף לסימניות
הדבר היחיד שהמדינה עושה זה צחוק מעצמה
אמרו שיש סגר מערב ר"ה עד אחרי החגים אז מה הקשר עכשיו סגר?
תחליטו עד עכשיו זה היה סגר או לא?
אם היה סגר אז למה אומרים שמעכשיו יהיה סגר?
ואם לא חושבים שזה היה סגר אז למה סתם לבלבל לאנשים את המח ולהוציא את טיפת האמון שאולי נשאר עוד לאנשים מהמשטרה והממשלה

• הוסף לסימניות
התסכול מבחינתי, זה כמה זה מגביר את חוסר הוודאות שלנו,
וזה קטסטרופלי במיוחד בתקופה הזאת, שגם ככה הכל נע באי וודאות וידיעה, גם ככה אין לנו שליטה...
ואז מד הלחץ שלנו עולה ועולה, כי זה הולך להיות יותר גרוע מפסח, כמו שאמרו, ופתאום, טראח, סתם נלחצתי...
במיוחד במקום של הטיפול הרגשי... זה צומת שאני נמצאת בו,
את כבר מבטלת, וקובעת פגישות בזום או בטלפון לפי הצורך, ואז פתאום לכי תתקשרי לכולן ותחזירי...
אבל רגע, מה יהיה עם תחבורה ציבורית? לא כל מטופלת יכולה לפרגן לעצמה מוניות הלוך ושוב מחוץ לעיר...
ולכן זה כל כך מפריע לי!!!
זוגות צעירים שנלחצים סתם... וברור שעכשיו הם יוכלו לנסוע לסייע להורים....
או לעבור דירה...
ואפשר גם יציאה לאזכרה לחללי מלחמת יום הכיפורים...
שונאת מצבים מעצבנים!!!

• הוסף לסימניות
מסכימה מאוד.
תהיתי לעצמי מה בעצם ההבדל מעכשיו?
נראה לי שרק הלחיצו והפחידו, כדי שאנשים ישמרו על ההנחיות, ובפועל שום דבר לא השתנה.
אני מבחינתי יכולה להתנהל בדיוק כמו לפני כן.

• הוסף לסימניות
לגמרי
התסכול מבחינתי, זה כמה זה מגביר את חוסר הוודאות שלנו,
וזה קטסטרופלי במיוחד בתקופה הזאת, שגם ככה הכל נע באי וודאות וידיעה, גם ככה אין לנו שליטה...
ואז מד הלחץ שלנו עולה ועולה, כי זה הולך להיות יותר גרוע מפסח, כמו שאמרו, ופתאום, טראח, סתם נלחצתי...
במיוחד במקום של הטיפול הרגשי... זה צומת שאני נמצאת בו,
את כבר מבטלת, וקובעת פגישות בזום או בטלפון לפי הצורך, ואז פתאום לכי תתקשרי לכולן ותחזירי...
אבל רגע, מה יהיה עם תחבורה ציבורית? לא כל מטופלת יכולה לפרגן לעצמה מוניות הלוך ושוב מחוץ לעיר...
ולכן זה כל כך מפריע לי!!!
זוגות צעירים שנלחצים סתם... וברור שעכשיו הם יוכלו לנסוע לסייע להורים....
או לעבור דירה...
ואפשר גם יציאה לאזכרה לחללי מלחמת יום הכיפורים...
שונאת מצבים מעצבנים!!!
!!!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה