סליחה על הפלישה

• הוסף לסימניות
אין בעיה לא נפגעתי. וסליחה עם פגעתי.
הרעיון והחכמה איך לתת עיצה לבעל מקצוע במיוחד לכמה ועוד יותר לקהילה שלימה. כדי שלא תתפרש כשלילית מכל סוג של שליליות שהיא. היא להתחיל בכבוד והערכה בלי התפרצות. כשהרעיון בא בהתפרצות ללא הערכה תחילה הרבה בעלי מקצוע ידחו את הרעיון לא משנה עד כמה שהוא צודק.
קחו לתשומת לבכם.

• הוסף לסימניות
זה קורה גם אצלינו הציירים...
אתם יודעים כמה פעמים עיוותו לי ציורים בצורה מחרידה כי לא הסתדר עם הגרפיקה?
או חתכו חלקים של ציורים ושלבו מעצמם רקע ???
או הזמינו ממני 8 ציורים לחסוך בכסף ואח"כ חזרו עליהם בגרסאות גזורות שונות על פני הספר וגרמו לכיעור מזעזע?
:mad::mad::mad:

• הוסף לסימניות
לגבי עצם הענין. לא חושב שכל הצלמים יוצאים לשוק כשהם סופר מקצועיים. מתחילים בקטן עם הרבה טעויות ולאט לאט צוברים את השם שלהם. ואגב רוב רובם של הצלמים או הצלמות כאן התחילו בדרך הזו. היום כשחלק מהם הפכו לסופר מקצועיים ברור שלא יעשו טעות שכזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;2254154:
זה קורה גם אצלינו הציירים...
אתם יודעים כמה פעמים עיוותו לי ציורים בצורה מחרידה כי לא הסתדר עם הגרפיקה?
או חתכו חלקים של ציורים ושלבו מעצמם רקע ???
או הזמינו ממני 8 ציורים לחסוך בכסף ואח"כ חזרו עליהם בגרסאות גזורות שונות על פני הספר וגרמו לכיעור מזעזע?
:mad::mad::mad:

טוב. אני מתחילה לחשוב שצריך להכניס איזה סעיף בחוזה עם אחוזי פיצוי מאד גבוהים למי שיעוות יצירה/צילום/גרפיקה.

• הוסף לסימניות
דוגמא מהיום.
לקוחה שולחת לי דוגמא של קולז שהיא הכינה ל"שנה טובה"
וה' ירחם בכל התמונות הידיים של הילדים חתוכות בצורה אכזרית כזאת או אחרת.

תמונות כאלו בכלל אני יסנן מראש ולא ישלח ללקוחה.
והיא לוקחת תמונה מושלמת וקוטעת אותה ככה בחוסר הבנה בעניין.

וזה סתם דוגמא פשוט של עבודה קטנה לא משהו עסקי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכי;2253586:
כבר מלא זמן שלא ביקרתי בפרוג, ואני שמחה שאת מעלה את הנושא :)

צלמות יכולות להיות אחראיות על התמונה, כל שימוש שנוצר לאחר מכן הוא לא תמיד בשליטת הצלמת!

גם אם את עושה את המקסימום שלך, יכולה לבוא גרפיקאית ולשנות בהנף מכחול את כל הרקע.

יכולה להגיד לך מנסיון שזה קרה לי אחרי שנסעתי לצילומים מרחק חצי שעה ללוקיישן מסויים ואז אני רואה את התמונה בעיתון וכמעט בכיתי!

הגרפיקאית חתכה את התמונה והדביקהאת הילדה על רקע אחר.

לא תמיד יש לזה קשר ל"דרישת הלקוח" אלא לפעמים זה עניין שפשוט לא בשליטה..

ותאמיני לי, לצלמות זה הכי כואב :)

גם ברשתות חברתיות המצב מסובך. את שולחת ללקוחה תמונה מהממת והיא מחליטה להדביק עליו איזשהוא פילטר לא קשור, מה נעשה?!

עושים את הכי טוב שיכולים :)

שימו לב: מתוך "תקדינט"

המונח "יצירה נגזרת" מתייחס לכל יצירה, בין אם יצירה ספרותית, קולנועית, אומנותית ועוד, אשר נוצרה תוך הסתמכות משמעותית ובולטת על יצירה קודמת.

בניגוד ליצירה מועתקת, המבוססת על העתקה אחד לאחד של מאפייני היצירה המקורית, היצירה הנגזרת עושה שינוי באחד או יותר ממאפייניה היצירה, וזאת ללא שינוי מהותי בה.

בעוד שיצירה נגזרת עשויה אך לשנות או להוסיף על אחד ממאפייניה של היצירה, כמו לדוגמא בהוספת מספר דפים ליצירה ספרותית, או סצנה נוספת ביצירה קולנועית, הרי שלעיתים מדובר בהמרת היצירה המקורית למדיה שונה, תוך כדי שינוי מאפיינים מסוימים בה. כך לדוגמא במידה והיצירה החדשה הינה הצגה, המבוססת על יצירה מקורית כתובה, גם פה מדובר ביצירה נגזרת, בהתאם למשמעויותיה בחוק.

מי רשאי ליצור יצירה נגזרת?

אף כי בניגוד ליצירה מועתקת, היצירה הנגזרת אינה מהווה העתקה מלאה של היצירה המקורית, הרי שעודנה מסתמכת עליה במידה ניכרת ושאינה ניתנת להכחשה.

מסיבה זו, חוק זכויות יוצרים 2007, המבקש להסדיר את סוגיית זכויות היוצרים במדינת ישראל, קובע מפורשות כי הכנתה של יצירה נגזרת מהווה הפרת זכויות יוצרים של יוצר היצירה המקורית, על כל המשתמע מכך.

משמעות הדבר היא, כי הזכות ליצור יצירה נגזרת נתונה באופן בלעדי בידיו של בעל זכויות היוצרים ביצירה המקורית, שהינו במרבית המקרים גם היוצר המקורי (במידה ולא העביר זכות זו לגורם אחר). לבעל זכויות היוצרים ביצירה יש אם כן את הזכות ליצור יצירה נגזרת של יצירתו, וכך לדוגמא באמצעות עיבוד הטקסט הספרותי אותו יצר להצגת תיאטרון או לסרט קולנוע.

לעומת זאת, במידה וגורם אחר בחר ליצור יצירה נגזרת מיצירה מקורית, המוגנת בזכויות יוצרים, וזאת ללא הסכמתו של בעל הזכויות, הרי שמדובר בהפרת זכויות היוצרים של היוצר המקורי, ועילה להגשת תביעה משפטית כנגד הגורם המפר ותשלום פיצויים גבוהים לטובת בעל הזכויות ביצירה.

האם יצירה מקורית, משנוצרה, נחשבת כיצירה בפני עצמה?

אף כי יצירתה של יצירה נגזרת נעשית תוך הסתמכות ממשית על היצירה הקודמת, באופן מהותי ובולט, הרי שכל עוד היצירה הנגזרת נעשתה על ידי בעל זכויות היוצרים ביצירה המקורית, או באישורו, הרי שגם היצירה הנגזרת, מעת השלמתה, מוכרת כיצירה חדשה ומקורית, על כל המשתמע מכך, ומשכך זכאית למלוא ההגנות המוענקות בחוק זכויות היוצרים ליצירות מקוריות.

מסיבה זו, ומשעה שהיצירה הנגזרת הושלמה ועומדת ברשות עצמה, הרי שכל העתקה שלה, או ביצוע יצירה נגזרת שלה, אסורה בהתאם לחוק זכויות יוצרים, וזאת בדומה להגנה המוענקת ליצירה המקורית.

מתי יצירה נגזרת אינה מהווה הפרת זכויות יוצרים?

מטבע הדברים, ובמידה והיוצר המקורי של היצירה, או בעל הזכויות החוקיות בה, בוחר לבצע יצירה נגזרת של יצירתו, הרי שזכותו לעשות כן מוגנת בחוק, וזאת למעט מקרים חריגים ביותר.

לעומת זאת, קיימים מקרים בהם יצירה נגזרת, שלא נעשתה על ידי בעל הזכויות, ואף ללא אישור מטעמו, לא תיחשב כהפרת זכויות היוצרים של בעל הזכויות ביצירה, וזאת כל עוד הדבר נעשה במסגרת כללי ה"שימוש ההוגן".

סעיף השימוש ההוגן, אשר מעוגן אף הוא בחוק זכויות יוצרים, מאפשר לבצע שימוש מוגבל ביצירה המוגנת בזכויות יוצרים, וזאת לצורך לימוד, מחקר, דיווח עיתונאי, כתיבת ביקורת, ציטוט תוך הוספת אסמכתא למקור, ועוד.

יש לזכור בהקשר זה, כי ככלל, עשיית יצירה נגזרת כחלק משימוש הוגן אפשרית רק במקרים חריגים ביותר. מסיבה זו, בכל מקרה מסוג זה חשוב להקדים ולהתייעץ מול עורך דין הבקיא בתחום זכויות היוצרים.

• הוסף לסימניות
ועוד: מתוך האתר של רון לוינטל

למוכרי פרחים אין זכויות מוסריות על גבעולי הפרחים שלהם ולכן ברגע ששילמתם על הפרחים וקיבלתם אותו ליד, אתם יכולים לשים אותם באגרטל מצד אחד אך גם לקצוץ אותם,למעוך אותם, לאכול אותם או לדרוך עליהם מצד שני.

רכישת תמונות, כמו נניח תמונה בתערוכת צילומים, אינה מאפשרת לקונה לגזור חלק מהתמונה, לשנות לה את הצבעים, לעוות את הפרשנות שלה באופן שהיא תופיע בהקשר שונה מזה שתוכנן לה על ידי הצלם או לפגוע בשלמותה. הקונה רכש את הקניין בתמונה אך לא את הזכות לשנות את אופייה האומנותי.
הזכות ה"מוסרית" על היצירה היא הזכות לכך שהתמונה לא תעבור עיוות.
זכות זו לא עוברת "אוטומטית" לידי הקונה של התמונה.

אלא שתמונות עוברות עיוותים רבים במהלך תהליכי ההדפסה. לפעמים בלית ברירה, מסיבות של הדפסות, צבע, תאורה או שינוי פורמאט המצריך שינוי בפרופורציות של התמונה.
לפעמים מתוך רצון "לשפץ" את האובייקט המצולם, כאשר לא מעט צלמים מגלים שמלכת היופי או הדוגמנית עברו "ריטוש" אצל איש המחשבים של ההוצאה לאור.
רוצה לומר: ישבו על התמונה, "מחקו" קמטים מפרצופה של מה-שמה, האריכו לה מפה וקיצרו לה משם, סידרו לה קצת פחות שומנים וקצת יותר שרירים.
בכמה אחוזי שינוי מדובר, האם אלה שינויים "מקובלים" ונחוצים או שינויים שמגיעים כדי הונאת הצופים, לכך אין עדיין פתרונות משפטיים.

האם צלם שהפיק תמונה לעיתון, להפקה, לאירוע, ללקוחות שונים או אפילו לברושור או פרויקט מצולם, המגלה שה"ריטוש" שנעשה למצולמים היה קיצוני במיוחד,
רשאי לתבוע אותם בגין פגיעה ב"זכותו המוסרית" על התמונה?
זו השאלה הבאה שבית המשפט יתבקש לענות עליה. התשובה אינה ברורה. וגם אם יוחלט ש"ריטוש" עד גבול מסוים הוא מותר וצודק, נשאלת השאלה איפה נמתח הגבול.
אם היה פער של 50% בין התמונה המקורית לבין התמונה כפי שפורסמה, היו ודאי רואים בזה "פגיעה מוסרית" בתמונה.
זאת בתקווה ששופטי בית המשפט בפניהם אנו מופיעים יבינו את רזי המקצוע דרך חוות דעת מוצלחת של צלם מומחה, עניין לא פשוט כשלעצמו.

• הוסף לסימניות
תוספת: הבנתי מעורך דין שבמקרה של יצירה נגזרת כמו שRacheliArt מתארת, ניתן לתבוע כ100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.

• הוסף לסימניות
אז אני יכולה להפסיק לעבוד ולהתחיל לחפש מי גזר לי את התמונות?
:D:D:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביטל שורץ;2256338:
אז אני יכולה להפסיק לעבוד ולהתחיל לחפש מי גזר לי את התמונות?
:D:D:D:D

אם מישהו עשה שימוש בתמונות שלך ללא רשותך,
כן.
אם מכרת למישהי תמונה עם חוזה ברור והוא הפר אותו- כן.

כמובן יש להתייעץ עם רב לגבי כל תביעה. (בגדול, בעבר כמעט תבעתי בוס שעקב אחרי האימייל שהשתמשתי בו לעבודה ולעצמי. לאחר שהוכחתי לו שלפי החוק עם הוא לא מדווח לי מראש שהוא מנטר את האימילים אני יכולה לתבוע אותו על כמה עשרות אלפי שקלים ללא הוכחת נזק).

ואגב אני מכירה סופרת חרדית שתבעה סופרת אחרת על סכום משמעותי לאחר שההיא נהגה להשחיל בסיפוריה בעיתון קטעים שלמים מועתקים קומפלט מהסופרת המקורית. (פשוט לקחה חצי פרק. הוסיפה מילה פה ושתיים שם ושינתה את המסר, והיא עד היום לא מבינה מה הבעיה בהעתקה שלה.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה