כללי סליחה על השאלה.

• הוסף לסימניות
מהן השאלות שאני צריכה לשאול לקוח כדי להגיע לבניית לוגו טוב עבורו?

• הוסף לסימניות
נהנתי מהכותרת ;)

את צריכה להגיע למקום שאת מבינה את העסק, מכירה אותו.

מומלץ מאד לפגוש את הלקוח, ובשיחה קולחת להבין את סוג העסק, למי הוא פונה, איפה הוא ממוקם, מהו טווח המחירים, מיהם הלקוחות (פילוח קהל יעד) ועוד ועוד ועוד. ככל שהמידע שבידיך יהיה רב יותר תוכלי למקד ולחדד את המסרים ובסוף התהליך לתמצת אותם לכדי סמליל גרפי טוב.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
התשובות שאמורות להיות בידיים שלך אחרי הכל זה מה מיוחד בעסק של הלקוח, איזה ערכים צריכים להכניס בלוגו, לאיזה קהל יעד העסק בעיקר וכו'.. לפי זה הלוגו צריך להיבנות..

• הוסף לסימניות
תודה על ההכוונה.
בעז"ה אשמח לשתף בתוצאה...

• הוסף לסימניות
אני שולחת שאלון מסודר ללקוח,
ועונה עליו יחד איתו בהכוונה טלפונית שלי.
לוקח למלא כזה בריף בין חצי שעה לשעה של שיחה, אבל זה חוסך המון פייזור ובלבול בבניית הלוגו...

זה מסמך מסודר מאד שבבניתו נעזרתי בבריפים לדוגמא שהועלו כאן בעבר...
נדמה לי בעיקר על תבנית שלאה בלוי העלתה כבר לפני המון זמן לבלוג הישן שלה, כך שהרבה מהקרדיט על זה הוא שלה...

אחרי שקראתי עוד הרבה בריפים (ומצער אותי שאני לא יכולה לתת קרדייטים נוספים כי אני לא זוכרת של מי...)
יצא מסמך מסודר שעוזר לי להיות מאד ממוקדת בבנית הלוגו.
בגדול זה תוכן המסמך:

קודם כל פרטים כלליים:
שם העסק, סלוגן ו/או שורת מיצוב לשילוב בלוגו (אם כבר יש משהו קיים),
תחומי העיסוק של העסק, דגש על תחום עיקרי שהעסק מתמקד בעיקר בו מבין התחומים (זה שצריך לקבל את הביטוי החזק ביותר בלוגו), אופי העסק (שצריך לקבל ביטוי בלוגו: יוקרתי/ אלגנטי / עממי וכדו'...)

אח"כ באים פרטים שנוגעים למה שהיה עד היום ומה שדורש שינוי כמו: כמה שנות ותק יש לעסק, איך מכירים אותו, איזה סוג וסגנון פרסום הוא עשה, מה האופי שהוא נתפס בעיני הלקוחות, מה היינו רוצים להוסיף / לשנות בתפיסה.

קהל היעד: מיהו? (ילדים/ מבוגרים / נשים / גברים / כללי וכוד'- הרי ברור שהאופי של הלוגו צריך לדבר לקהל היעד המסוים...) מה הסגנון שלו? מה מדבר אליו?

פרטים על המתחרים: האם קיימים? במה אני יכול לבלוט לעומתם? מה אני שונה / יותר טוב מהם? - גם זה כדאי וצריך שיקבל ביטוי בלוגו....

ומקום ל- 2 נקודות חשובות: (במילים של הלקוח - שניתן ללמוד מהן המון...)
1. מה אני רוצה שהלוגו החדש ישיג (אחד יגיד: עוד לקוחות, אחר יגיד: תדמיית יותר מקצועית לעסק, וכדו'...) 2. מה אני מבטיח ללקוחות מעבר ל"סחורה" שאני רוצה שיקבל ביטוי בלוגו, הבטחה שאני עומד מאחוריה ונותנת ערך מוסף לעסק שלי.
זה קצת דומה לנקודה של בידול מהמתחרים אבל כשזה מנוסח במילים של הלקוח זה לפעמים מוסיף עוד דגש...(לדוג' מעבר למוצרים אני ידוע כ"נותן שירות אמין" ואסור שהמסר הזה יתפספס... או יש אצלי תמיד מגוון של סחורה עצום הייתי רוצה שזה יקבל ביטוי בלוגו וכדו')

בסוף מי שרוצה יכול להוסיף גם נקודה עיצובית: האם יש ללקוח העדפות מסוימות מבחינה עיצובית (כמו: אהבתי והתחברתי לסגנון של הלוגו של.. X או אני מאד אוהב צבע סגול...)
בסעיף הזה כדאי להוסיף ללקוח הסתיגות שמסבירה, שלא כל מה ש"אוהבים" נכון תמיד לכל עסק, ולכן קודם כל מתחשבים בבניית לוגו בצרכי העסק ורק אח"כ בהעדפות הטעם. (כשברור שבסופו של דבר הלקוח גם אמור לאהוב את הלוגו :) )
אני ויתרתי על הסעיף העיצובי בגלל הצורך להסתייג ובגלל הרעיון שזה יוצר לפעמים בלבול במסרים ואחרי שזה רשום אז קשה להסביר ללקוח למה לא התחשבת בזה(לדוג': הלקוח אוהב כמו X שיש לו לוגו מאד יוקרתי אבל המוצרים שלו מאד זולים ופושטיים...)
לכן אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שלקוחות שבאים אלי מכירים את הסגנון העיצובי שלי ולכן יתחברוו מבחינת "טעם" וסומכים עלי שזה יהיה גם לטעמם וגם יהיה נכון לעסק... (וביננו מי שיש לו לומר מבחינה עיצובית וזה חשוב לו, יאמר את זה בין אם יש לזה שורה במסמך ובין אם לא... :) )

בסיכום של הבריף הזה לא תמיד אפשרי להעביר את כל המסקנות ללוגו אחד, אבל כל תוספת מידע עוזרת לכיוון של הלוגו להיות יותר מגובש ופחות "להתפזר" לעשרות רעיונות שאין בינם לבין העסק שום דבר....

מקווה שעזרתי... (לך ולעוד כמה שמחפשות כיוונים לבריפים ללוגו...)
המון הצלחות!

נ.ב. לא ביקרתי כאן בפורום בצורה רצינית כבר מעל לחדשיים נדמה לי, ממש התגעגעתי... והשאלה שלך שימחה אותי.
שמחתי שהשאלה הראשונה שנתקלתי בה אחריי תקופה כ"כ ארוכה היא בקשת עזרה כזו, שיש לי מה לומר ולתרום בה... :)

---
עכשיו אני חושבת שאולי כדאי לשנות את שם השאלה ל:"בניית בריף ללוגו" כדי שזה יעזור לעוד אחרים, יש כאלו ש"סליחה ששאלתי" לא מסקרן אותם, ;)
אבל כן מתענינים בבנית בריף ללוגו והמידע שכתבתי יכול לחעזור להם כמו גם לאלו שיעשו חיפוש בנושא הזה בעתיד...

• הוסף לסימניות
תודה לנדא על תשובה מפורטת כ"כ.
היטבת להגדיר

• הוסף לסימניות
וואו, לנדא! איזו תשובה לעניין!
(כיף שחזרת, היית חסרה!)

*בחיפוש בריף ללוגו האשכול יופיע גם בלי קשר לכותרת, העיקר שהמילים יופיעו באשכול

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;2212067:
פרטים על המתחרים: האם קיימים? במה אני יכול לבלוט לעומתם? מה אני שונה / יותר טוב מהם? - גם זה כדאי וצריך שיקבל ביטוי בלוגו....
יש להשקיע הרבה בנקודה זאת.
מתחרים, תמיד יש. לא קשה למצוא אותם, את הישירים ואת העקיפים.
לבדוק טוב במה הם יותר טובים, ולבדל את הלקוח שלך מהאחרים.

• הוסף לסימניות
wow!!! לנדא, תודה על הפירוט!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה