סלמון פיקנטי- מבושל יש מתכון?

• הוסף לסימניות
מחפשת מתכון לסלמון טעים ופיקנטי לשבת. לא לפסח ובלבד שיהיה מבושל. יש משהו חוץ מחמוץ מתוק?

• הוסף לסימניות
אפשר לבשל כמו געפילטע פיש.
עם בצל וגזר.
התיבול מלח וסוכר, אפשר פלפל שחור.
אפשר להוסיף גם עלי דפנה וכדורי פלפל אנגלי.

• הוסף לסימניות
ירקות, רסק עגבניות ותפו''א
את התפו''א מבשלים קודם עם הירקות ורק אחרי שחצי מוכן מוסיפים את הסלמון ל12-15 דקות

• הוסף לסימניות
אני עשיתי פעם ויצא מעדן (לא היה לי תנור הייתי בצימר עם דודה שלי, והיא למדה אותי לעשות את זה על הגז)
שמים בתבנית אפיה שום, כל הצבעים של פלפלים והעיק גם פלפל חריף.
שמים על זה את הסלמון ומתבלים בפלפל שחור ומלח.
מכסים את התבנית עם נייר כסף ומבשלים 10 דקות, אח"כ מורידים את הנייר כסף שמים את התבנית על האש הכי גדולה עד שכל הנוזלים מתאדים.

קבצים מצורפים

• 2077.png
    KB 474.6 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
נראה עסיסי לגמרי.

• הוסף לסימניות
קראתי פעם במדור של אביגיל מיזחליק במשפחה שסלמון הכי טוב לאפות ולא לשל- ובאמת הוא לא מתפקד טוב בבישול בכלל!

• הוסף לסימניות
אם הסלומון באיכות טובה-
מפשירים את הדג (עדיף כשהוא טרי ממש כמובן לפני ההקפאה)
את מפזרת תבלינים משני צידי הפרוסה
(מלח, פלפל, פפריקה, שום גבישי גריל דג)
ואם יש- רוטב צילי מתוק או טיפה רוטב פיקנטי,
שמים מעט שמן במחבת ומטגנים/מאדים את הפרוסות כמות שהן כמה דקות מכל צד על אש נמוכה.

• הוסף לסימניות
שימי בסיר (עדיף שטוח שכל הפרוסות יהיו בשכבה אחת) 4-3 כפות שמן זית, 6 שיני שום פרוסות, 2 עגבניות פרוסות, פלפל אדום פרוס, מיץ מלימון אחד, (ואם אוהבם קצת חריף גם פלפל חריף) כף פפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שנוצרת רביכה סמיכה והירקות מתרככים. מניחים מעל הירקות את פרוסות הדג שטופות מפזרים מעל הדג מלח בנדיבות, פטרוזיליה קצוצה מביאים שוב לרתיחה מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כך 10 דקות. (מי שאוהב יכול להוסיף זייתים לירקות רגילים או מבוקעים) ולא לשכוח לספר איך יצא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה