סלק-איך מבשלים אותו?

• פותח הנושא dk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
איך מבשלים סלק כדי לרכך אותו ולעשות ממנו סלט ושישמור על הצבע והמתיקות שלו?
עם/בלי קליפה?
קצת/הרבה מים?
לחתוך/להשאיר שלם?
סיר לחץ/סיר רגיל?
אשמח שתחלקו מניסיונכם

• הוסף לסימניות
לחתוך לרבעים או להשאיר שלם לא משנה,
מים עם קצת מלח או ללא (הוספת הטעמים אחרי הבישול)
כדי שישאר צבע עז בסלק,
לתת לזה להתקרר במי הבישול.

• הוסף לסימניות
כדי שיצא צבע יפה - כשרותח להוסיף קצת מיץ לימון סחוט.

• הוסף לסימניות
מבשלים עם הקליפה
שהמים יכסו אותו
הרבה זמן

• הוסף לסימניות
אני ממליצה על סלט סלק חי!
פשוט לקלף ולגרר בפוד דק דק,
להוסיף קצת שמן, לימון, סוכר ומלח.

מעדן!!!!!!!!!!
סלט מרענן וטעים ביותר, הולך מצוין עם טחינה.
(יש לי חברה שטעמה את הסלט הזה ממני פעם אחת- ומאז כל שבת אני שולחת לה...)

• הוסף לסימניות
רצוי לחתוך לפי ההוראות של הרב ויא, מדובר בירק שורש שיכול להיות מאד נגוע. לחתוך לפרוסות אופקיות (כשהירק עומד רגיל) לרוחב הירק. ואז לבשל כנ"ל

• הוסף לסימניות
אולי לא תאמיני אבל אני מבשלת ב-----
מיקרוגל.
חתוך עם קליפה
תוצאות מהירות ומרשימות....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;899896:
רצוי לחתוך לפי ההוראות של הרב ויא, מדובר בירק שורש שיכול להיות מאד נגוע. לחתוך לפרוסות אופקיות (כשהירק עומד רגיל) לרוחב הירק. ואז לבשל כנ"ל

נראה לי שאפשר לבשל שלם, ואז לחתוך לפרוסות אופקיות ולבדוק שאין מנהרות.
לא?

• הוסף לסימניות
אצלי, מה ששומר על הצבע זה כמות המים
לכסות את הסלק במים ולא בנדיבות.
להשאיר שלם או אם הם גדולים מאוד אז לתחוך קצת ולצופף אותם בסיר,
לא לתת להם לשייט בהמון מים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה