כללי סמארט אובגקט בפוטושופ עזרה דחופה

• הוסף לסימניות
אצלנו באינדיזיין, שאנו מקשרים קובץ, אפשר לבחור האם להטמיע אותו או לא - והיינו שהוא ישאר מקושר.
וזה ממש לחם חק מעמדי תג, שאחרי שעושים שינויים בקובץ של הטקסט פשוט מעדכנים וזה נהדר.
השאלה היא האם יש אפשרות בפוטושופ כאשר מיבאים קובץ PSD חדש,לתוך קובץ קיים שלא יטמיע עותק שלו מידית אלא ישמור עליו כאילו הוא בר ערכיה במקום אחר.
במילים אחרות הרי כל המוקאפים עובדים ככה, שיש איזה שכבה שלאחר עדכון שלה הכל מתשנה, אבל זה פר קובץ, כלומר שהקבות החכם אם הוא PSD הוא תמיד מוטמע.
האם למשהו יש נסיון בזה?

• הוסף לסימניות
כן. אפשר. היה אצלנו מישהו מאדובי שנתן הרצאה ובאחת ההדגמות הוא הראה איך עושים את זה.
במילים אחרות מה שהבנתי שאתה רוצה שעריכה של הסמארט אובג'קט לא תשפיע על כל הקבצים שבהם הוא מופיע אלא רק לאותו קובץ או אפילו ספציפית לאותו מקום (כלומר אם תעשה שינוי בשכבה אחת העותק בשכבה שניה לא יושפע)
אם לזאת הכוונה אני אחפש לך את האופציה הזו.

• הוסף לסימניות
משהו כזה בערך - כן, אשמח מאוד לכל מידע!

• הוסף לסימניות
אשמח גם לשמוע פתרון להנ"ל.
תודה!

• הוסף לסימניות
אולי בכל זאת.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;n4961069:
כן. אפשר. היה אצלנו מישהו מאדובי שנתן הרצאה ובאחת ההדגמות הוא הראה איך עושים את זה.
במילים אחרות מה שהבנתי שאתה רוצה שעריכה של הסמארט אובג'קט לא תשפיע על כל הקבצים שבהם הוא מופיע אלא רק לאותו קובץ או אפילו ספציפית לאותו מקום (כלומר אם תעשה שינוי בשכבה אחת העותק בשכבה שניה לא יושפע)
אם לזאת הכוונה אני אחפש לך את האופציה הזו.

לא כ"כ הבנתי את השאלה של פותח האשכול,
אך גם אני השתתפתי בהרצאה הנ"ל, (למה לא הזדהית?! רציתי להכיר אותך : )
ומה שלמדנו, זה שבשכפול של סמארט אובג'קט
כדי שהעותק לא יחלוק את אותו מקור
(במילים אחרות - ששינוי ע"י דאבל קליק ועריכה של שכבת המקור, לא תשנה גם את השכבה המשוכפלת)
כפתור ימין על השכבה המשוכפלת -
new smarte object via cope
ואז כל אחד הוא סמארט אובג'קט נפרד בפני עצמו.

מקווה שהדרך הנ"ל תפתור את הבעיה של פותח האשכול, ואם לא - מקסימום תשאל שוב :)

• הוסף לסימניות
תודה - אנסה זאת בהקדם, הכוונה שלי היתה שכל הקובץ כל כולו לא יהיה מוטמע בתוכנה אלא יהיה מקושר כך שכל שינוי בו ישפיע על כל המקומות בהם הוא מופיע - כמו שזה אצלנו באינדי בצורה דיפולטבית שזה לא מוטמע ואין שום קשר לשכבות לשם כך. זה תמיד מגיע "משוטח" (אם כי אפשר ליבא רק כמה שכבות או שכבה בודדת לאינדי)

• הוסף לסימניות
אוקי. אסביר מההתחלה...

קובץ שמייבאים לפוטושופ, הופך לסמארט אובג'קט
אפשר גם להפוך שכבה רגילה לשכבה חכמה ע"י כפתור ימין על השכבה - קונוורט טו סמארט אובג'קט.

שינוי על קובץ המקור (בכל דרך שהיא) לא משפיעה על הקובץ שנמצא בתוך קובץ הפוטושופ הנ"ל.
רק שינוי שנעשה ע"י דאבל קליק על האייקון של הסמארט אובג'קט,
פותח אותו בקובץ פוטושופ חדש, עושים את השינוי הרצוי
ברגע שעושים סייב לקובץ, שכבת הסמארט אובג'קט מתעדכנת אוטומטית.

בהודעה הקודמת כתבתי איך גורמים ששכפול של שכבה חכמה
לא תגרום ששני השכבות יחלקו את אותו מקור.

כעת הבנתי מהודעתך, שאתה מחפש דרך ששינוי של קובץ המקור
לא ע"י דאבל קליק על השכבה החכמה, תגרום לשינוי של השכבה החכמה.
לצערי לא ידוע לי על פתרון כזה :(

• הוסף לסימניות
אכן באמת לזה התכוונתי, כמו אצלנו באינדזיין (אני ממש נהנה להגיד את זה..:)). תודה על העצות המחכימות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה