יש היום כאלו בנות בכל סמינר בירושלים, מה שנקרא "נשירה סמויה".חייבת להוסיף משהו שלא מספיק התייחסו אליו.
מכירה באופן אישי שתי בנות שלומדות שם כעת (ועוד אחת בדרך). בנות מבתים חרדיים רגילים, שבהכרות אישית - אין תוכן כברן, וד"ל...
מה שאני רוצה להגיד, שזה סיכון להגיע למקום שמכיל כמות גדולה של בנות שחיות באופן עצמאי ואין לך דרך לדעת מה באמת קורה בפנים.
יש הרבה בנות דווקא מבתים מעולים שמעוניינות ללכת לאופקים כדי להתרחק מסמינר המוכר וכו' ולחיות בצורה עצמאית.
לא אומרת שכולן ככה, ולא סתם יש שם טוב לסמינר, אבל כן לקחת בחשבון...
דברתי על קהילות יעקב בנתיבות, לא על אופקים!יש כזה דבר אקסטרניות!
הייתי שם לפני 4 שנים ובשכבה שלי היו 7-8 בנות שגרו באופקים והסביבה
אבל זה כן חויה שונה לגמרי
יודעת בוודאות שזה לא נכון,כיום זה לא נועד רק לבנות מתחזקות בוודאות!
אלא לבחורה שרוצה קצת מעבר מסמינר רגיל - ואולי רוצה משהו קצת שונה
הם מקבלים כל בת מבית חרדי שרק באה עם כוונה להעמיק ולהתחזק - ולא להיפך..
אני גם בוגרת ואני חייבת לציין שיש משהו במה שאת אומרת, מכירה כמה בנות מבתים חרדיים סטנדרטיים שבאו "לעשות חיים"חייבת להוסיף משהו שלא מספיק התייחסו אליו.
מכירה באופן אישי שתי בנות שלומדות שם כעת (ועוד אחת בדרך). בנות מבתים חרדיים רגילים, שבהכרות אישית - אין תוכן כברן, וד"ל...
מה שאני רוצה להגיד, שזה סיכון להגיע למקום שמכיל כמות גדולה של בנות שחיות באופן עצמאי ואין לך דרך לדעת מה באמת קורה בפנים.
יש הרבה בנות דווקא מבתים מעולים שמעוניינות ללכת לאופקים כדי להתרחק מסמינר המוכר וכו' ולחיות בצורה עצמאית.
לא אומרת שכולן ככה, ולא סתם יש שם טוב לסמינר, אבל כן לקחת בחשבון...
כבר לא כל כך...לגבי הפנימיה - צפופה מאד אם את לא חיית חברה זה קצת קשה לפעמים, אין כל כך מקום לעצמך ואין שקט בכלל עד מאוחר בלילה, מקלחת אחת לדירה של 15 בנות, וכן על זו הדרך
השם הישם שלהם זה מכללה - כי לפני הרבה עשורים היה שם תארים גם, אך הרב שטיינמן זצ"ל אסר זאת.רגע לא הבנתי
סמינר אופקים- זה מכללה?
אני מדברת על "סמינר אופקים" המדובר!!
מה אוכל לקבל שם?
ואם הוא לבנות מתחזקות אז איך זה שיש לו שם כל כך נחשב?
הרב כהן עדיין מלמד - פשוט הבן שלו הרב מאיר מחליף מקומו בקטע של הניהול.סמינר אופקים השתנה מאוד במהלך השנים.
דמויות שהיו מאוד משמעותיות בעבר, התחלפו (כמו הרב כהן), ונכנסו דמויות חדשות, מיינסטרימיות יותר.
בנוסף, הסמינר התאים את עצמו ואת הגישה שלו לאוכלוסיה שהשתנתה. אם בעבר רוב הבנות היו מאולפנות או מתיכונים ממ"ד, היום רוב הבנות מגיעות מסמינרים חרדיים ומיעוטן "מתחזקות".
לכן, אם את רוצה באמת לשמוע מה קורה בסמינר אופקים, את צריכה לדבר עם בוגרות של השנים האחרונות. כאלו שסיימו הכי הרבה לפני 4 שנים. הפערים גדולים מאוד.
בהצלחה!
זה קורה בכל מקום,צודקת
דיברתי על נקודה שיכולה לקרות
ובקיצור אכתוב שמכירה 2 בנות (לפני 10+ שנים) שהגיעו מבתים סופר שמורים בגלל סיבות מסוימות שלא יכלו להמשיך במסגרת הביתית והיום הן לא בדת (לעומת הרבה אחרות שבנו את עצמן באופן מדהים)
לא אומרת שזה בטוח בגלל זה ( יותר נכון אני לא יוגעת מה הסיבה - רק ה') רק העלתי את הנקודה לתשומת לב
וכדי שלא יגידו כאילו בבית יעקב זה לא קורה אז אומר עכשיו - מכירה כאלו שהמשיכו בסמינרים הרגילים וגם הן כיום לא בדת
(מנסיון שלי בשנים האחרונות - יש לפעמים כיתות שנהיה בהם סטייל לעבור לפנימיות בשנים האלו וההורים ובגלל הלחץ שלהן ההורים אומרים לעצמם למה לא אז שיהיה להם עוד נקודה למחשבה)
ללוסטיגיות.יש להם איזה שבת התרשמות או משהו?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //