סמסונג E1200 ב-79 ש"ח בלבד!

• הוסף לסימניות
היי חברים,
כהמשך לאשכול הזה, ראיתילנכון לפרסם ברבים בכדי לחסוך לכולנו כספים מיותרים..
ברשת אייבורי מחשבים יש את המכשיר הנז"ל ב-79 ש"ח בלבד, במקום 140 עד 180 ש"ח במחירים הרגילים בבני ברק.
המכשיר כולל שנתיים אחריות של סקיילקס קורפוריישן [יבואן רישמי], ומטען.
אין להם הרבה במלאי, כי כבר כל בני ברק קנתה מהם, אז קדימה רוצו..

גילוי נאות: המכשיר צורך פריצה.. יעויין בקישור שצירפתי.

התורה חסה על ממונם של ישראל,
חנוכה שמח.

• הוסף לסימניות
אני שמח מאוד שמנהלי הפורום מחקו את כל השרשור הזה, מאחר שהיה בו בלבול גדול מאוד של שיטות/דעות/תובנות/תפיסות בעניין הלז, שנכתבו בטונים שאינם ראויים לפורום נכבד זה.

---

פנו אלי באישי בעניין תשובתו של הגר"י סילמן על השאלה; מכשירי סלולאר המעוקרים מכל יכולת טכנולוגית כזו או אחרת, אלא שוועדת הרבנים לא חתמה עליהם, האם מותרים הם בשימוש או לאו?
כתבתי כאן את תשובתו בעניין, והיתה אי הבנה גדולה מאוד במה שנכתב..
העירו לי שלא כתבתי מספיק ברור, מה שהביא לכל הוויכוחים שהיו באשכול הנוכחי.

לכן ראיתי לנכון לתועלת הציבור להעלות את תשובתו בשנית בצורה מנומקת ומבוארת היטב;

הגר"י סילמן אמר לי בפירוש שעניין החתימה על המכשירים הוא לא עניין כשלעצמו. כשלעצמו אין שום עניין בחותמת וכמו שבשר שבעלך שחט את תאכלי גם אם לא יהיה חותמת כי את סומכת על בעלך ואת יודעת שזה כשר למהדרין.. וכמו אורז שבררת את תאכלי, כי את יודעת שהוא נקי.. אותו הדבר כאן, אם במכשיר אין מרעין בישין והוא מעוקר מכל אפשרות טכנולוגית דהיינו גלישה וכו', כשלעצמו אין בזה שום בעיה!!! כן כן, אין בזה שום בעיה!! הוא אמר לי בפירוש כך!

אלא העניין הוא פריצת גדר, ומה זה אומר פריצת גדר? אז ממשיך הרב ומסביר את עצמו - יבוא בנאדם יקח אייפון ו'יאמר' חסמתי את האינטרנט ניתקתי אותו, ויסתובב לו עם האייפון בריש גלי, וככה יפרץ לו הגדר ואנשים כביכול יחסמו/ינתקו את האינטרנט וילכו עם אייפונים וכדו' ה' ישמור ברחוב.. ו'יספרו' שהאינטרנט מנותק וכדו', וע"כ [אומר לי הרב] צריך ללכת עם מכשיר שלא יביא לתוצאות כאלו, למכשיר שהוא כשלעצמו כולם יודעים שאין בו כלווום, ואין בו כל יכולת טכנולגית, ורק חתימה אין עליו כי וועדת הרבנים לא יחתימו את כככככל המכשירים.. כאלו מכשירים אין בעיה ללכת איתם..
רק אל תלך לי [אומר הרב] עם אייפון ותאמר לי שהורדת את האינטרנט, כי אז יפרץ הגדר וכל אחד ילך עם אייפון ו'יספר' שניתק את האינטרנט.. רח"ל.

כל זה אמר לי הרב בפירוש, זה לא פירוש לדבריו, אלא הוא אמר לי את זה בפירוש!!

ולכן המון המון מאברכי בני ברק הצדיקים והטהורים משתמשים עם המכשיר ההוא סמסונג E1200, כי כוווווולם יודעים שהוא כשלעצמו אין בו אינטרנט וכו' והוא מעוקר מכל שימוש שהוא חוץ משיחות, אלא מה?! רק חתימה אין בו.. ולכן הוא מותר כי זה לא יביא לפריצת גדר..

אלה הם דברי הרב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה