- הוסף לסימניות
אני דוקא הסכמתי מאוד עם הרופא,לא מתווכחת עם התיאוריה אבל במציאות הרבה יותר נעים בלי גרביים, ורואים את זה גם בתוצאות...
יצא לי לא פעם בימי הקיץ ללכת בלי גרביים עם נעלי בית
והרגל ממש נדבקה.
יתכן וזה גם עניין של הרגל...
אני דוקא הסכמתי מאוד עם הרופא,לא מתווכחת עם התיאוריה אבל במציאות הרבה יותר נעים בלי גרביים, ורואים את זה גם בתוצאות...
מי החליט למה הן נועדו?סנדלים נועדו ללבישה בלי גרביים... ואם זה בנים, אז קל וחומר.
לא כתבתי את דעתי עד עכשיו כי היא ממש לא רלוונטית למישהו,הרבה יותר נעים בלי גרביים, ורואים את זה גם בתוצאות...
איך בדיוק הדבר הזה הפך לקובע מיהו חרדי? שוב, מדברים על ילדים ואפילו קטנים!
ברור שחרדיות מחייבת כללים הכרחיים, אבל לא בכל גיל ולא כל דבר!
כנ"ל לגבי נכבדות, מדברים פה על נכבדות ועל דוד המלך...מה זה קשור לכאן
את האמת לא רואה את ההגיון הרפואי בכךבנערותי הרופאה אמרה לי "חבל שהדתיים (התכוונה לחרדים כמובן) לא נועלים סנדלים ללא גרביים. זה חוסך המון בעיות של פטריות וכדו', ובמגזר שלכם הרבה סובלים מכך" סוף ציטוט.
כותנה אכן סופגת זיעה אבל לא בלי גבול, וגם הרגל לא מספיק מאווררת.את האמת לא רואה את ההגיון הרפואי בכך
גרם כותנה סופגת זיעה.
אם יש נעל מאווררת.
אין שום הגיון שהגרב תגרום לפטריות.
לדעתי התכוונה לנעל סגורה.
לפי דעתךכותנה אכן סופגת זיעה אבל לא בלי גבול, וגם הרגל לא מספיק מאווררת.
יתכן שאת צודקת, אני שמעתי אחרת מרופא, ובכל מקרה אני לא מלבישה ככה את הילדים רק מטעמי בריאות.לפי דעתך
יש כנראה אנשי מקצוע וגם אנשים מנסיון שסוברים אחרת.
וזה שכל העולם הולך בלי גרביים לא הופך את זה לנכון וטוב,
אלא פשוט למקובל.
(הנזקים בביגוד חשוף ידועים לכולם ולמרות הכל הציבור הכללי הולך ככה )
המציאות היא שגם במעון - בודדים באים בלי גרבייםבגן של הבן שלי -גיל 3! אין ילד אחד ללא גרביים (לצערי)
חושבים כך בגלל המוסכמה וההרגל, (רואה אגב שבצילומי ילדים די רווח להצטלם גם כך)המציאות היא שגם במעון - בודדים באים בלי גרביים
כן, זה נחשב מוזנח, מציאות שזה מה שהרוב חושבים
למה לא מקובל סנדלים בלי גרבים?
כי זה לא מכובד! האם לחתונה ההית גם לוקחת אותו עם סנדלים בלי גרביים?
זה בדיוק הנושא, אין שום סיבה בעולם שילד בן 3-4 וגם בן 5-6 ילך עם גרביים, לא משהו מהותי, זה רק כוחה של סטיגמה,בגן של הבן שלי -גיל 3! אין ילד אחד ללא גרביים (לצערי)
לכן אני גורבת לו גרביים כדי שלא יהיה שונה
אבל ממש חבל הריבוע הזה-פעם לפני 20 שנה מלא משפחות טובות שככה שמו
אבל היום זה כבר"מוזנח" או "לא מתאים"
חודשיים-שלושה שהרגל יכולה להתאוורר אבל "לא מקובל"
סה"כ בן 3-4
(ואגב בכל העולם ממש לא מוזנח להיפך לא תראו מישהו\מישהי אחת עם גרביים מתחת לסנדלים-זה יותר מוזנח)
הכל עניין של תפיסה, אם היית גרה ביישוב או באיזורי פריפריה ששם פחות נכנסו השטויות האלו היית חושבת אחרת לגמרי.המציאות היא שגם במעון - בודדים באים בלי גרביים
רק רציתי להוסיף גם אצל החילונים יש מוסכמות, שמעתם פעם על חילוני שילך שחור לבן ובכובע וחליפה...אפשר לנסות לסכם את האשכול
דיון ראשון האם מקובל ללכת עם סנדלים בלי גרביים
עד איזה גיל
דיון שני
למה אצל חרדים יש מוסכמות
(סתם אגב גם אצל הלא חרדים יש מוסכמות שמעתי פעם מישהו מדבר על בגד שהוא לא לובש כי זה לא בסטייל המתנחל)
דיון שלישי האם נכבדות היא ערך
דיון רביעי האם לחנך לערכים שהם לא הלכה שמא ואולי הילד ירגיש חנוק
(הדיון בין השורות יהיה גם עד כמה מותר להחמיר)
דיון נוסף מה באמת יותר בריא
ועוד דיון למה אנחנו לא מתלבשים כמו בתנך
אמת ויציב.את האמת לא רואה את ההגיון הרפואי בכך
גרם כותנה סופגת זיעה.
אם יש נעל מאווררת.
אין שום הגיון שהגרב תגרום לפטריות.
לדעתי התכוונה לנעל סגורה.
לפעמים גם אנו שולחים בלי גרביים ומי שלא נח לו שלא יסתכל!המציאות היא שגם במעון - בודדים באים בלי גרביים
סיכום מעולה.אפשר לנסות לסכם את האשכול
דיון ראשון האם מקובל ללכת עם סנדלים בלי גרביים
עד איזה גיל
דיון שני
למה אצל חרדים יש מוסכמות
(סתם אגב גם אצל הלא חרדים יש מוסכמות שמעתי פעם מישהו מדבר על בגד שהוא לא לובש כי זה לא בסטייל המתנחל)
דיון שלישי האם נכבדות היא ערך
דיון רביעי האם לחנך לערכים שהם לא הלכה שמא ואולי הילד ירגיש חנוק
(הדיון בין השורות יהיה גם עד כמה מותר להחמיר)
דיון נוסף מה באמת יותר בריא
ועוד דיון למה אנחנו לא מתלבשים כמו בתנך
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //