אלמוג טלולקר
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
במקומך הייתי שואל כאן,קופצת על האשכל
איפה אפשר להשיג לבנים מידה 30-35 גרביים 100% כותנה
ולא 95% זה לא עוזר
איפה ניתן להשיג סנדלים
וגם היית מקבלת תשובה
במקומך הייתי שואל כאן,קופצת על האשכל
ולא 95% זה לא עוזר
כי הוא לא רגיל בלי..קוריוז מהבוקר
בהשפעת האשכול החלטתי לנסות לנעול לבן השנתיים סנדלים ללא גרביים,
נקפני ליבי, אולי באמת הוא מתייסר בעקבות החשש של הוריו פן לא יתקבל לישיבה עקב אי גריבת גרביים במעון,
כשניסיתי לנעול את הסנדל הוא פרץ בזעקות 'לא אוהב' ו 'גרביים' ולא נחה דעתו עד אשר נגרבו גרביו והלך למעון שמח וטוב לב (טוב, לא ממש.. הוא בכה קצת)...
דווקא הוא רגיל מאד, ויש שבתות שלמות ואחה"צים שלמים שהולך יחף.כי הוא לא רגיל בלי..
לא רק זה..מדהים איך למילה מוזנח יש שני פירושים: האחד בציבור הכללי, והשני בציבור החרדי.
בפירוש האחד- ילד מוזנח זה אחד שההורים לא דואגים לו לצרכים רגשיים וחומריים, כדוג' מזון מותאם לגילו, בגדים נוחים, חמים/ דקים בהתאם לעונה, חינוך הולם, התפתחות תקינה, הקשבה ואיכפתיות.
בפירוש השני- הקריטריון היחיד לקבלת התואר 'מוזנח' הינו ילד שכלפי חוץ אינו נראה כאילו נגזר מקטלוג של אחת מחנויות האפנה של המגזר. זהו.
הפירושים סותרים אחד את השני כיוון שילד שחנוט בבגדים יפהיפיים, תינוק בן יומו בג'ינס, או ילדה עם קישוט שיער דרמטי ולא נח- הם ילדים מסכנים ומוזנחים ברב העולם (הכוונה כמובן ליומיום- לגן וכדו' ולא אירועים מיוחדים)
ולעומת זאת ילד שהולך בשמחה לגן, משוחרר ומאושר בחליפת פוטר- זוכה לתואר מוזנח מהקבוצה השניה הלא היא ציבור היראים לדבר ה'.
תחשבו על הילדים באמת. לא על התדמית של ההורים. תראו איך זה משליך על הקולקציה שלהם.
אין כזה דבר 100 אחוז כותנה! גם אם כתוב כך על הגרביים שחור על גבי לבן ,(או לבן על גבי שחורקופצת על האשכל
ולא 95% זה לא עוזר
זה נכון אבל הסיבה היא אחרת.ובמגזר שלכם הרבה סובלים מכך"
לא תמידהנזקים בביגוד חשוף ידועים לכולם ולמרות הכל הציבור הכללי הולך ככה
לא ערכתי תחקיר על הליכה חשופה,לא תמיד
לדוגמא לרב החרדים יש חוסר לויטמין די כי הם לא חשופים כמעט לשמש
אין מידע מחקריתלא ערכתי תחקיר על הליכה חשופה,
אבל לא מצאתי מחקר אחד שמעודד את זה.
ואגב עדיף לצרוך ויטמין D כתוסף תזונה ולא להיחשף לנזקי השמש.
(מעניין מאיפה המידע, קשה לי להאמין שבשמש הארץ ישראלית למשהו פה יש חסר בחשיפה לשמש)
זה דבר ידוע ברפואהלא ערכתי תחקיר על הליכה חשופה,
אבל לא מצאתי מחקר אחד שמעודד את זה.
ואגב עדיף לצרוך ויטמין D כתוסף תזונה ולא להיחשף לנזקי השמש.
(מעניין מאיפה המידע, קשה לי להאמין שבשמש הארץ ישראלית למשהו פה יש חסר בחשיפה לשמש)
כמו כל דבר טוב, בגבולה דבר ידוע ברפואה
ו'שמש צדקה מרפא' לא בטוח לי שזה כזה מוחלט שנזקי השמש עולים על המעלות שלה.
והיא...זה נכון אבל הסיבה היא אחרת.
זה לא הבמה המתאימה לכתובוהיא...
לא חולקת על נזקים, חולקת שזה כזה שחור לבןכמו כל דבר טוב, בגבול
לא חושבת שיש חולק היום על נזקי השמש,
ואגב השמש חודרת היטב לעורנו גם עם לובשים חולצה.
מסכימה עם כל מילהמדהים איך למילה מוזנח יש שני פירושים: האחד בציבור הכללי, והשני בציבור החרדי.
בפירוש האחד- ילד מוזנח זה אחד שההורים לא דואגים לו לצרכים רגשיים וחומריים, כדוג' מזון מותאם לגילו, בגדים נוחים, חמים/ דקים בהתאם לעונה, חינוך הולם, התפתחות תקינה, הקשבה ואיכפתיות.
בפירוש השני- הקריטריון היחיד לקבלת התואר 'מוזנח' הינו ילד שכלפי חוץ אינו נראה כאילו נגזר מקטלוג של אחת מחנויות האפנה של המגזר. זהו.
הפירושים סותרים אחד את השני כיוון שילד שחנוט בבגדים יפהיפיים, תינוק בן יומו בג'ינס, או ילדה עם קישוט שיער דרמטי ולא נח- הם ילדים מסכנים ומוזנחים ברב העולם (הכוונה כמובן ליומיום- לגן וכדו' ולא אירועים מיוחדים)
ולעומת זאת ילד שהולך בשמחה לגן, משוחרר ומאושר בחליפת פוטר- זוכה לתואר מוזנח מהקבוצה השניה הלא היא ציבור היראים לדבר ה'.
תחשבו על הילדים באמת. לא על התדמית של ההורים. תראו איך זה משליך על הקולקציה שלהם.
הלוואי והיינו יכולים להחליט שרק החלק הטוב של שמשולא בטוחה שהדברים הטובים של השמש חודרים לעור דרך החולצה וכן בטוחה שהשמש טובה לא רק לויטמין D ולא רק דרך העור![]()
עם זה אני מסכימהלא נראה לי שהציבור הכללי הולך חשוף כדי לצרוך ויטמין D![]()
לא קראתי הכלזה לא הבמה המתאימה לכתוב
לא חולקת על נזקים, חולקת שזה כזה שחור לבן
ולא בטוחה שהדברים הטובים של השמש חודרים לעור דרך החולצה וכן בטוחה שהשמש טובה לא רק לויטמין D ולא רק דרך העור![]()
את יודעת מה ההשפעה הטובה של השמש?לא קראתי הכל
אבל בגדול קל יותר להשלים חסרים
מאשר להלחם בנזקים שנגרמים לגוף
לא ממשאת יודעת מה ההשפעה הטובה של השמש?
חוץ מויטמין D
השמש למשל עוזרת למנוע סכרת, לא ממש רק להכניס לגוף מה שחסרלא ממש
סתם נראה לי בהגיון שיותר קל להכניס לגוף מה שחסר מאשר להיפך
ייתכן מאד שאני טועה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים