- הוסף לסימניות
השמש למשל עוזרת למנוע סכרת, לא ממש רק להכניס לגוף מה שחסר
יש עוד דברים שהיא עוזרת אבל אני כרגע לא זוכרת מדויק אז מעדיפה לא לכתוב
השמש למשל עוזרת למנוע סכרת, לא ממש רק להכניס לגוף מה שחסר
יש עוד דברים שהיא עוזרת אבל אני כרגע לא זוכרת מדויק אז מעדיפה לא לכתוב
כן (יודעת שיש בזה דיון הלכתי)האם מקובל עליכם גופית ציצית?
מסכימה לגמרי,מדהים איך למילה מוזנח יש שני פירושים: האחד בציבור הכללי, והשני בציבור החרדי.
בפירוש האחד- ילד מוזנח זה אחד שההורים לא דואגים לו לצרכים רגשיים וחומריים, כדוג' מזון מותאם לגילו, בגדים נוחים, חמים/ דקים בהתאם לעונה, חינוך הולם, התפתחות תקינה, הקשבה ואיכפתיות.
בפירוש השני- הקריטריון היחיד לקבלת התואר 'מוזנח' הינו ילד שכלפי חוץ אינו נראה כאילו נגזר מקטלוג של אחת מחנויות האפנה של המגזר. זהו.
הפירושים סותרים אחד את השני כיוון שילד שחנוט בבגדים יפהיפיים, תינוק בן יומו בג'ינס, או ילדה עם קישוט שיער דרמטי ולא נח- הם ילדים מסכנים ומוזנחים ברב העולם (הכוונה כמובן ליומיום- לגן וכדו' ולא אירועים מיוחדים)
ולעומת זאת ילד שהולך בשמחה לגן, משוחרר ומאושר בחליפת פוטר- זוכה לתואר מוזנח מהקבוצה השניה הלא היא ציבור היראים לדבר ה'.
תחשבו על הילדים באמת. לא על התדמית של ההורים. תראו איך זה משליך על הקולקציה שלהם.
נראה לי מצחיק ההשוואה בין החלקיםלדוגמא לרב החרדים יש חוסר לויטמין די כי הם לא חשופים כמעט לשמש
ואז מה?
בגלל זה נתחיל ללכת חשוף
אגב אני מאמין גדול במוסכמותאין מה לעשות אתם משויכים לציבור שמכליל וזה מה ששומר עליו
מקובלות-כן זה הציבור החרדי ואנחנו גאים בו
אם לא היה מקובלות בציבור החרדי לא היה נישאר היום כזה ציבור
לא ניסתי להצחיק אף אחד!!!!!!!!!!נראה לי מצחיק ההשוואה בין החלקים
חולקת!אגב אני מאמין גדול במוסכמות
לדעתי מה שמזיק להם זה מי שהופך אותם למה שהם לא
חשוף זה שאלה של הלכהלא ניסתי להצחיק אף אחד!!!!!!!!!!
על מהחולקת!
לא אמרתי שלא!חשוף זה שאלה של הלכה
שיש מוסכמותזה בדיוק מה שאמרתי שלא נתחיל ללכת חשופים
לא כ"כ מבין מה אתה מנסה לאמר כאן
בעקרון לא זה המקוםלמה לא להשוות מוסכמות למנהגים?
נכון קיום מצוות ומנהגים דורש אינטליגנציה יהודית להבדיל ביניהם ולפעול
ובכל זאת יש דמיון רב לעניות דעתי
תנו דוגמאות והמחשות בבקשהזה בלי יחס למה שהיה מי שהשווה את ההלכות למוסכמות
לפי הידוע לי זוהי ההשקפה הרפורמית פחות או יותר
באיזה ביטחון את כך כותבת על ארה"ב?שיש מקומות שזה הדרך,
בארצות ערב בודאי שככה נהגו,
מסכימים עם כל מילה שמוסכמות זה חשוב וזה לא כמו הלכהבעקרון לא זה המקום
אבל עצבנו אותי נורא
אז אני אפרט טיפה
ראשית חשוב לי לציין את עמדתי לגבי מוסכמות
כפי שמי שיעקוב אחרי יראה
א כמעט כל מוסכמה עומד מאחוריה סיבה
הזלזול במוסכמות הוא חוסר מסוים בתפיסת עומק לדעתי
ב וזה לא פחות חשוב
כאשר המוסכמה קיימת הנסיון להתעלם ממנה הוא שקר
אותו שכן שלא מצליח להבין למה ג'ינס חייב להיות מוסכמה ומה הבעיה בזה וכו וכו
לא מצליח גם להבין את אלו שמלבישים לבנים הקטנים שלהם כיפות שחורות מיושנות
בקיצור כולם מושפעים מהמוסכמות השאלה לאיזה להשתייך
תמיד המשל שלי
זה מישהו שמסתובב ביש עם חולצה שמקדימה רשום יש ומאחורה תמיד לשרותך
וכשמישהו מבקש עזרה הוא מתעצבן אז מה אם אני עם כזו חולצה
אבל
מוסכמה כל הערך שלה היא היותה מוסכמה
למשל
כובע קנייטש וחליפה קצרה בהרבה מקומות היה סמל של מודרניזציה
וכיום ברור שזה סמל של בן ישיבה
מנהג לעומת זאת קיבל מעמד מחייב אחרי שנהגו בו
תמיד צריך לדעת מה היה המנהג אבל הוא מחייב כמנהג
וזה בלי יחס למה שהיה מי שהשווה את ההלכות למוסכמות
לפי הידוע לי זוהי ההשקפה הרפורמית פחות או יותר
היא דברה על ארצות ערבבאיזה ביטחון את כך כותבת על ארה"ב?
אחיינים שלי בארה"ב משפחה מודרנית מאד, כשהם מגיעים לארץ הם מתלבשים איך שבא להם/ לאמא שלהם, בארה"ב יש להם תקנון יותר מחמיר מהת"ת של הילדים שלי, אמא שלהם חייבת ללכת לפי תקנון מסוים וגם את הסמארטפון היא חייבת לחסום, בגלל הת"ת, והת"ת שלהם הוא לא מהפותחים בארה"ב, שוב, הם משפ' מודרנית מאד, חלק מהדברים שאסור שם זה ללכת ללא גרביים, בשום פנים ואופן, וכשהם מגיעים לארץ הם עושים את זה, {אגב, לא תמיד, הם רוצים להראות אמריקאים שלא הולכים יחפניים}
היא לא כתבה ארהבבאיזה ביטחון את כך כותבת על ארה"ב?
לכל קהילה בעולם יש מוסכמות, הרי כל מה שמקשר אותך לקבוצת אנשים מסויימת זה מוסכמות החברה...למה אצל חרדים יש מוסכמות
לאלה שלא מלבישים גרביים לילדים שלהם, מה הסיבה שאתם לא מלבישים גרביים? בדר"כ הם יענו משהו כמו: כי זה כבד מידי/ זה שמרני מידי/ זה חרדי מידי...האם יש בזה בעיה מהותית?
למה זה לא מקובל?
ולי רופאה אמרה שאני חייבת לקחת ויטמין די בגלל שבמגזר שלנו מכסים את זרועות הידיים אז אצלינו חסר יותר ויטמין די...בנערותי הרופאה אמרה לי "חבל שהדתיים (התכוונה לחרדים כמובן) לא נועלים סנדלים ללא גרביים. זה חוסך המון בעיות של פטריות וכדו', ובמגזר שלכם הרבה סובלים מכך" סוף ציטוט.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים