מה הקשר?הכרתי ת"ת של ציבור עממי רגיל
אף אחד לא העז לשלוח ילד בלי גרביים
אבל לצערי חלק לא קטן היה חשוף למדיות בעיתיות (מחשבים פרוצים ושעות צפיה רבות ומוזיקה חילונית...)
ומענין שעל זה החתימו אותם (ולא על חובת גרביים)
צודקתאני בעד מוסכמות
מצד שני אנשי החינוך משקיעים יותר זמן בזה
בסמינרים בודקים צבע תיק וסגנון עגילים
בזמן שיש בעיות חינוכיות עמוקות
תקנון = משמעתצודקת
לפעמים רודדפים אחרי תקנון ושוכחים את האמת
יש חצאיות ארוכות שלא יעירו לך עליהם אף פעםכמו החצאיות הארוכות...............
אף אחד לא אמר שלאתקנון = משמעת
זה לא קשור למותר/אסור
יש חצאיות ארוכות שלא יעירו לך עליהם אף פעם
ויש את הסגנון הרחובי שזכותו של המוסד לדרוש מהתלמידות ללכת לפי הקו שלו
זה לא מופרך
אין לי דוגמאות קונקרטיותתנו דוגמאות והמחשות בבקשה
אני חושב שכתבתי את זה הכי ברוראבל בהחלט מוסכם שמוסכמות ניתנות לגמישות אבל בשום אופן לא לזלזול
מצד שני אנשי החינוך משקיעים יותר זמן בזה
בסמינרים בודקים צבע תיק וסגנון עגילים
בזמן שיש בעיות חינוכיות עמוקות
אני חושב שבת רגילהלדוג: לי פעם מורה העירה על חצאית ארוכה וחברה שלי היתה חצאית קצרה שאני לא לובשת ביום יום ולה המורה לא העירה
אבל בהחלט הסמינרים עושים עבודת קודשש
לא מובן מה ניסת לאמר?אני חושב שבת רגילה
(אני מכיר את זה מעולם הישיבות)
אם היא נמשכת לחצאית קצרה
בתוך המוסכמה החברתית עוד תחזור לארוכה
מה שאין כן במשיכה לקבוצות אחרות
צודקתולי רופאה אמרה שאני חייבת לקחת ויטמין די בגלל שבמגזר שלנו מכסים את זרועות הידיים אז אצלינו חסר יותר ויטמין די...
לוגית זה נכון שהרבה ילדים מייצרים הרבה כביסות, אבל זה כבר ענין של השקפת עולם.וכן שכנה חילוניה אמרה לי שכדאי לי להפסיק להביא ילדים, כי זה לא הגיוני להשתלט על כל כך הרבה כביסות...
ברור.בקיצור לא כל מה שרופא אומר קשור דוקא לתעודה שתלויה לו על הקיר...
שלפעמים המחיר לטווח ארוך של חריגה ממוסכמות הוא יקר יותר (מבחינת המחנך שאחראי על הטווח הארוך)לא מובן מה ניסת לאמר?
זה נכון לא לגבי מה שכתבתישלפעמים המחיר לטווח ארוך של חריגה ממוסכמות הוא יקר יותר (מבחינת המחנך שאחראי על הטווח הארוך)
לא חושב שהנושא המדובר פה קשור 'לשלא שינו'בס"ד
מסכים לגמרי עם הרבה שכתבו.
ויחד עם זאת מתנגד נחרצות למה שכתבו אחרים...
היהודים הצטיינו עוד לפני יציאתם ממצרים גם שלא שינו לבושם.
כל שינוי בפריטי, סגנון, אופי - הלבוש, אין מקומו מהטוב [בד"כ, אך לכל כלל יש יוצא, וכשהמבוקש הוא חיי תורה, או לכל הפחות חיים על פי התורה, מתייעצים עם דעת תורה].
ההשכלה והרפורמים תמיד ידעו שפגיעה ישירה בשמירת היהדות לא תצליח כמו אם יתחילו דרך שינוי הלבוש.
מי שמחפש להבין ולהעמיק, שיבדוק עם עצמו איפה מחפש מענה לשאלותיו...
האם מעיין בספרי היהדות, או שמעיין בספרי מעצבי אופנות...
אין דבר בעולם שאין לו שורש בתורה,
וכשישנה שאלה,
והמבוקש הוא לחיות על פי התורה,
החיפוש יהיה מהמקורות היהודיים.
ולאחר כל זאת, האם יש מי שחושב שהתשובה אליה יגיע תיהיה לשנות?
אני, משוכנע שלא.
יתכן שאני טועה.
מקובל, לא מקובל.האם מקובל עליכם גופית ציצית?
אגב, האשה היא זאת שהפכה.שהפך
בהחלט מוזכר מזה מפורשות.בעלי טוען (מתוך לימוד מעמיק)
שאין זה כבוד שהציצית מונח ישירות על הגוף
לדעתיאגב, האשה היא זאת שהפכה.
זה שונה מהותיתאפילו לגבי קיום 2 מצוות, ישנו מושג של אין עושים מצוות חבילות חבילות.
וכל זה משום שלא יראה כמשוי.
אז להעלים כביכול את המצווה ולהבליעה בגופיה?
גרבים זה כבד בקטע פרקטי. לא נח ולא בריא.לאלה שלא מלבישים גרביים לילדים שלהם, מה הסיבה שאתם לא מלבישים גרביים? בדר"כ הם יענו משהו כמו: כי זה כבד מידי/ זה שמרני מידי/ זה חרדי מידי...
מאותה סיבה הם לא ילבישו כיפה קטיפה / שחורה לילדים שלהם, ולא כובע וחליפה ולא גרביונים לילדות...
שכל אחד יבחר לאן הוא משתייך.
מוזנח...שלום, רציתי להלביש לבנים (עד גיל 11) סנדלים בלי גרביים,
האם יש בזה בעיה מהותית?
למה זה לא מקובל?
תודה מראש.
רק לעדכון הדיון החל על ילדים גדולים יותר מגיל שנתיים (מגן עד גיל 11)לא רואה קשר בין אי הלבשת גרבים לזאטוט בן שנתיים לבין כובע וחליפה כ-11 שנים לאחר מכן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים