דרוש מידע סניורה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה גזל גמור!!!
אנחנו המפיקות עובדות שעות על גבי שעות על כל תוכנית,סרט,מופע,
ולמה אנשים לא מבינים את זה????
זה אסור ....
וגם אם זה התפרסם זה ללא רשות....

סליחה על ההתפרצות, אבל כואב לי לראות את זה כל פעם מחדש.

• הוסף לסימניות
זה גזל גמור!!!
זה אסור ....

מצטרפת!

• הוסף לסימניות
ואז מה?
לא היא פרסמה את זה...

חני
זה גזל גמור!!!
זה אסור ....

בס"כ אמרתי שהוא התפרסם .
ואני מבינה אותך לגמרי,
זה באמת כואב שמפיקות עובדות על סרט/הופעה וכ'ו וברגע אחד זה מתפרסם.

• הוסף לסימניות
מי שראתה את הפתיח של "עלה קטן" של טלי אברהמי זה באמת קצת מעורר להבין שזה גזל!

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס למחלוקת,
אבל שמעתי פעם מרב שזה כדין נוצות העפות ברוח שאי אפשר לאוספם.
גם אנחנו מפיקות אירועים ונזהרות מאוד מאוד (משלמות על השמירה) לא להגיעה למצב הזה.
ברגע שזה מתפזר קשה עד בלתי אפשרי למנוע זאת.

• הוסף לסימניות
קרה לי פעם דבר כזה כשהפקתי מחזמר סיום ח'.
הבנות ביקשו ממני לחבר להם שיר פרידה. חיברתי והוא יצא מרגש עד כדי בכי...
בערך שבועיים אחרי כן, שמעתי שהשיר שלי מטייל בבי"ס אחר באותה עיר. ביררתי איך הוא הגיע לשם וקיבלתי תשובה ממש מעצבנת.
ילדה בתיכון ההוא, החליטה לעשות לחברות שלה אסיפת כיתה, כי הם יוצאים להתגורר בחו"ל.
היא השיגה את השיר לא יודעת איך, והחליטה להפיץ לכל החברות שלה שהיא חיברה אותו. הם קנו את זה!! הם האמינו לה לגמרי!!

ידעתי איך אני יכולה להשיג אותה, כדי לדבר איתה על כך. אבל מנעתי את זה מעצמי.
לא רציתי לבייש אותה.
זה קרה לפני בערך 4 שנים, ועד עכשיו אני לוקחת את זה איתי.... זה לא יוצא לי מהראש!

אז אנא, תבינו אותנו!! זה מתסכל ומעצבן מאוד!! זה גוזל את פרנסתנו ואת האפשרות שיזמינו מאיתנו את מה שכבר הופץ בכל הארץ בזכות מישהי שהיה לה מאוד משעמם!!!!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעיקרון אם פורסם משהו שהיא כבר לא תקרין אותו בגלל הפרסום זה כבר לא גזל
מה את אומרת!!!!!!
זהו שיא הגזל בהתגלמותו!!!
בגלל שמישהי התחילה להפיץ רק לחברה X ולחברה Y וזה עבר מיד ליד עד שנמצא כבר אצל כמעט "חצי גלובוס", זה גורם לה להפסיק להקרין.

מה שיוצא מזה:
לא מקרינים יותר=לא מכניסים פרנסה יותר!!!!
X ענק על הסרט! לסל וחסל...

אז מה לא גזל פה??????????

• הוסף לסימניות
נגיד הסרט "שרה" של טלי אברהמי כל אחת שיש לה אותו בבית זה גזל?!?

• הוסף לסימניות
נגיד הסרט "שרה" של טלי אברהמי כל אחת שיש לה אותו בבית זה גזל?!?
ברור!! אלא מה?
מי הסכים לקחת אותו ואת דומיו? הוא לא מיועד למכירה ולהפצה בבתים... הוא מיועד להשכרה לצפיית נשים בפומבי!!

• הוסף לסימניות
ברגע שהוא מפורסם באינטרנט איך זה גזל למי שהורידה אותו?(ושרה מופרסם באינטרנט)

• הוסף לסימניות
ריצ'ל, אני יסביר לך משהו...
ראשית, שלא תיקחי את זה אישית, אני לא כועסת עליך אלא על החשיבה הלא נכונה של כולם...

אדם מתאמץ על פרוייקט מסויים. לוקח הלוואות כדי להתפרנס. מוציא מאות אלפי שקלים כדי לשלם לצלמים, לשחקנים, למקומות אירוח, לטיסות ומלונות וכו'.... ומכל ההוצאות הללו- רוצה בעצמו להתפרנס גם כן. אף אחד לא עושה את זה רק להנאת הכלל!! זה בעיקר מקור לפרנסה שעל הדרך מתפרש להנאת הכלל...

אף יוצר לא מתאמץ וזורק כל כך הרבה כסף על מנת שמישהו יקח את העבודה שלו סתם כך במחי יד...
עמך בית ישראל נהנה מזה, ולא מתרגם את הלקיחה הזו כגזל. אבל זה אכן גזל!!
את יודעת כמה עולה להוציא כאלו סרטים? (אם לצורך העניין אנחנו דנים עכשיו על עניין הסרטים...)
המפיק מוציא ים של כספים. מאות אלפים. ונשאר בחובות.
מתי הוא מרוויח? מתי שאני, ואת ואמא שלך ואחותך וחברה שלך והשכנה והגיסה והדודה וכל המי-ומי ילכו ויצפו בסרט.
אז תחשבי-אם זה מופץ, אז פחות 100-200 בנות (ואפילו הרבה יותר) כבר לא ילכו לרכוש כרטיס לצפיה בפומבי. כי הם כבר השיגו את זה בדרך אחרת. בחינם!!
אז אם נחשב לדוג' 200 בנות כפול בערך 50 ש"ח לסרט - תקבלי 10,000 ש"ח!!!! הפסד כספי למפיקה.

התרגום הפשוט של גזל הוא - לקיחת דבר לאדם אחר, בלא ידיעתו.
כל אחת שלא הולכת לצפות בסרט בתשלום, לוקחת לצורך העניין מטלי אברהמי 50 ש"ח.
50+50+50... יוצאים בסופו של דבר 10,000 ש"ח!!!
אז מינוס 10,000 ש"ח בחשבון, זה לא גזל??

את מבינה את כוונתי כעת?

• הוסף לסימניות
ברור!! אלא מה?
מי הסכים לקחת אותו ואת דומיו? הוא לא מיועד למכירה ולהפצה בבתים... הוא מיועד להשכרה לצפיית נשים בפומבי!!
אני מאד מבינה את הכאב של המפיקות, אני באופן אישי, אפילו שאני לא הולכת להקרנות כאלה, מעולם לא צפיתי בבית, ונמנעתי מלהעתיק.
אבל גזל - זהו ענין של הלכה, ולא רגש, ויש לא מעט רבנים - שמתירים ברגע שזה מתפרסם. כמו שדיסקים - עם כל הכאב של היוצר, יש רבנים לא מעטים שמתירים להעתיק מכל מיני סיבות הלכתיות - שלא נכנס אליהן, כך גם בהצגות האלה.
אפשר להתריע, אפשר לפנות אל הלב, אבל לגייס את ההלכה - זה כבר ענין אחר.
אז לפני שאומרים גזל - לבדוק עם רבנים את ההלכה.

• הוסף לסימניות
אז לפני שאומרים גזל - לבדוק עם רבנים את ההלכה.
תני לי שם של רב אחד שאמר שאפשרי לקחת את זה במחי יד ואלך לשאול אותו איך בדיוק הוא נתן על זה היתר!!!

• הוסף לסימניות
תני לי שם של רב אחד שאמר שאפשרי לקחת את זה במחי יד ואלך לשאול אותו איך בדיוק הוא נתן על זה היתר!!!
שוב, אל תכעסי, ואני איתך לגמרי!! אבל יש ענין של קנין - שלא חל במשהו שהוא לא ממשי, אני לא ת"ח ולא יודעת הלכה ברמה שאני יכולה להתווכח. אני רק יודעת שזה לא כזה פשוט להגיד גזל. וגזל זה לא ענין של רגשות - אלא של הלכה. זאת עובדה שאף אחת מאיתנו לא תשנה אותה.

• הוסף לסימניות
גם אם אפשר להתווכח עם הקטע ההלכתי (שגם זה לא ברור לי בכלל, אבל אני לא פוסק הלכות)
יש הבדל בין זה שזו נתנה את הסרט לשכנתה, והשניה לחברתה,
לבין להעלות את זה לפורום, שבתוך יממה יש מאות ויותר הורדות.

אני משווה את זה לאדם שיעמיד דוכן בגאולה, או באיצקוביץ
ויחלק חינם, סרט לא שלו, באלפי עותקים, כי זה כבר נפרץ
אז למה לא לעשות חסד עם כל העוברים והשבים??
הרי ההלכה אומרת שזה לא גזל.....

יושר ואמת וחסד זה לא !
גרימת עוגמת נפש והפסד עצום של עשרות אלפי שקלים זה כן.
מי רוצה את זה על המצפון שלו???

• הוסף לסימניות
שוב, אל תכעסי, ואני איתך לגמרי!! אבל יש ענין של קנין - שלא חל במשהו שהוא לא ממשי, אני לא ת"ח ולא יודעת הלכה ברמה שאני יכולה להתווכח. אני רק יודעת שזה לא כזה פשוט להגיד גזל. וגזל זה לא ענין של רגשות - אלא של הלכה. זאת עובדה שאף אחת מאיתנו לא תשנה אותה.
אני לא מתווכחת ולא כועסת...
זה לא נעים לקרוא שחור על גבי לבן שלוקחים ממך מה ששייך לך ואומרים שזה לא נקרא גזל...
לכן ביקשתי שמות של רבנים שמתירים, ודווקא מולם יהיה קל לברר מהו המקור להיתר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה