דרוש מידע סניורה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שוב, אל תכעסי, ואני איתך לגמרי!! אבל יש ענין של קנין - שלא חל במשהו שהוא לא ממשי, אני לא ת"ח ולא יודעת הלכה ברמה שאני יכולה להתווכח. אני רק יודעת שזה לא כזה פשוט להגיד גזל. וגזל זה לא ענין של רגשות - אלא של הלכה. זאת עובדה שאף אחת מאיתנו לא תשנה אותה.

מלי, תשאלי את המפיקות.
יש להם פסקי הלכה מבתי דין שזה גזל.
(לא פוסקת לאמר מי צודק)

• הוסף לסימניות
אני מאד מבינה את הכאב של המפיקות, אני באופן אישי, אפילו שאני לא הולכת להקרנות כאלה, מעולם לא צפיתי בבית, ונמנעתי מלהעתיק.
אבל גזל - זהו ענין של הלכה, ולא רגש, ויש לא מעט רבנים - שמתירים ברגע שזה מתפרסם. כמו שדיסקים - עם כל הכאב של היוצר, יש רבנים לא מעטים שמתירים להעתיק מכל מיני סיבות הלכתיות - שלא נכנס אליהן, כך גם בהצגות האלה.
אפשר להתריע, אפשר לפנות אל הלב, אבל לגייס את ההלכה - זה כבר ענין אחר.
אז לפני שאומרים גזל - לבדוק עם רבנים את ההלכה.

אכתוב כאן את מה שכבר כתבתי כמה פעמים באשכולות דומים.
גם בסדום היה כך, וגם בדור המבול.

בא אדם והקים דוכן של תורמוסים, וקיווה למכור אותם ולהתפרנס.
בא סדומי אחד ולקח תורמוס אחד.
בא סדומי שני, לקח תורמוס שני.
וכשבעל הדוכן התחיל לצווח 'גזל' ו'חמס', הסבירו לו במתק שפתיים, שהוא לא יכול להוציא מהם על פי דין, כי הם לקחו כל אחד פחות משווה פרוטה.
והדוכן התרוקן, והמוכר התרושש, והם הלכו לביתם מרוצים ולועסים בהנאה את התורמוסים.

'ומלאה הארץ חמס', על זה נאמר.

לכן סדום נהפכה, לכן נחתם דינם של דור המבול. על הרשעויות הקטנות האלה. על אדם שמצווח על פרנסתו, ואנשים עונים לו בשאננות 'על פי דין תורה אנחנו לא חייבים לך כלום'. על האדישות הזו, האטימות הזו.

(ולמי שהולך לענות לי ולהתפלפל באיסור גזל בשווה פרוטה לבני נוח ולהבהיר את החילוק בין גזל התורמוסים לשוד המפיקים, עיזבו. לא הבנתם מילה מהפואנטה)

בבא מציעא ד: "א"ר אחא כתיב 'כי מלאה הארץ חמס מפניהם' ומה היה חמסן? הוה בר נש נפיק טעין קופה מלאה תורמוסין והיו מתכוונין ונוטלין פחות משוה פרוטה דבר שאינו יוצא בדיינין".

• הוסף לסימניות
מלי, תשאלי את המפיקות.
(לא פוסקת לאמר מי צודק)

אולי לא הובנתי, ואומר שוב. אני לא לא לא מעתיקה!! אני בעצמי עורכת ויוצרת, ואני מבינה את הכאב, יותר מזה, הזדמן לי לא מזמן לקבל תיקיה שלימה של סרטים של כל מיני מפיקות למיניהן, כאלו שכבר לא מוקרנים וכאלו שכן, והצלחתי לשכנע את זו שהציעה לי - למחוק לגמרי. אני חושבת שזה הדבר הכי לא יפה שיש, לא מוסרי - מידת סדום - והכל נכון!!!
אבל צרם לי שאומרים גזל. יכול להיות שיש להן פסקי הלכה, אבל שתדעי, שיש גם רבנים שאומרים שזה לא... וכמו שישנם הרבה אנשים שלא מעתיקים דיסקים ורק קונים מקורי, הם לא יכולים להגיד על אחרים שמעתיקים - שהם חוטאים בגזל - כי יש גם פסקי הלכה אחרים.

• הוסף לסימניות
קרה לי פעם דבר כזה כשהפקתי מחזמר סיום ח'.
הבנות ביקשו ממני לחבר להם שיר פרידה. חיברתי והוא יצא מרגש עד כדי בכי...
בערך שבועיים אחרי כן, שמעתי שהשיר שלי מטייל בבי"ס אחר באותה עיר. ביררתי איך הוא הגיע לשם וקיבלתי תשובה ממש מעצבנת.
ילדה בתיכון ההוא, החליטה לעשות לחברות שלה אסיפת כיתה, כי הם יוצאים להתגורר בחו"ל.
היא השיגה את השיר לא יודעת איך, והחליטה להפיץ לכל החברות שלה שהיא חיברה אותו. הם קנו את זה!! הם האמינו לה לגמרי!!

ידעתי איך אני יכולה להשיג אותה, כדי לדבר איתה על כך. אבל מנעתי את זה מעצמי.
לא רציתי לבייש אותה.
זה קרה לפני בערך 4 שנים, ועד עכשיו אני לוקחת את זה איתי.... זה לא יוצא לי מהראש!

אז אנא, תבינו אותנו!! זה מתסכל ומעצבן מאוד!! זה גוזל את פרנסתנו ואת האפשרות שיזמינו מאיתנו את מה שכבר הופץ בכל הארץ בזכות מישהי שהיה לה מאוד משעמם!!!!!!

איזה נורא.
הזדעזעתי!

• הוסף לסימניות
דיברתי עם אחד הרבנים של "קו ההלכה הספרדי" ברגע הזה ממש...
ואומר לכם בצער רב ובדמעות, את מה שהוסבר לי-
אדם שלוקח ממה שהופץ ברבים, נקרא- "מטיל מזוטו של ים". בשורה התחתונה, הפירוש הוא, שזה לא נקרא גזל כלל!! :(

למרות שאני לא מקבלת את זה בכלל. אבל להלכה-זה לא נקרא גזל.

איך הרב אמר-
"אני כואב איתכם מאוד את האובדן הכספי, אך אין מה לעשות בעניין הזה. זוהי הלכה למעשה. אבל מבחינתי, אדם שיודע שהיוצר לא מתיר לקחת ובכל זאת לוקח, כי נשען על ההלכה שאומרת שטיפה סרוחה בים לא נקראת גזל- אותו אדם נקרא מוג לב. על כך שלא חס בליבו על ממונו של חבירו..."

יופי. מושג חדש.
אף אחד כאן לא גזלן. אבל מה כן? מוג-לב. :mad:

• הוסף לסימניות
למרות שאני לא מקבלת את זה בכלל
לא ספציפית אלא שלא יווצר מצב טעות - הלכה מקבלים גם אם נראה לנו וגם אם לא...
בכל אופן הנושא הזה הוא באמת כואב וטעון.
אני גם מצד היוצרת.
ומצד שני - אני גם מהעבר השני.
ודוקא בגלל זה אני יכולה לומר שזה מאבק לא פשוט, חסר הכרעה.
נכון, לא מדובר כאן הלכתית.
מדובר - מוסרית.
ולמה? כי אם דברנו להלכה - בלי לקומם את כל המפיקות למינהם (שאני בתוכם!) אז יש כאלה שמתירים - ולהלכה.
ואם יש כאלה שנוהגים לפי כך - אנחנו לא יכולים לפסול אותם הלכתית - כיון שיש עוד דברים שלא מובנים לנו בתורה, וקשה להם להתקבל על דעתנו - כמו שבת לא יורשת וכו'.
הנידון כאן הוא לא
"מותר - אסור"
אלא מה הלב אומר.
מה ההגיון הבריא.
ומה הרוח שמאחורי הדברים.

• הוסף לסימניות
לא ספציפית אלא שלא יווצר מצב טעות - הלכה מקבלים גם אם נראה לנו וגם אם לא...
צודקת לגמרי!!
זה לא שאני לא מסכימה חלילה עם ההלכה, רק היה לי קשה לקבל את זה.
לא שאני לא מקבלת את ההלכה, אלא שאני לא מקבלת את כל העניין הזה של אלו שלוקחים כאילו כלום...

• הוסף לסימניות
אדם שלוקח ממה שהופץ ברבים, נקרא- "מטיל מזוטו של ים". בשורה התחתונה, הפירוש הוא, שזה לא נקרא גזל כלל!!

הרב דיבר לגבי מי שלוקח, לשימוש פרטי, ממה שהופץ ברבים.

אבל מי שמעלה לאתר כמו פרוג, או שולח הלאה לאנשים, האם נכלל ב'לוקח ממה שהופץ ברבים'? הרי הוא המפיץ בעצמו! האם גם זה מותר?

• הוסף לסימניות

אבל מי שמעלה לאתר כמו פרוג, או שולח הלאה לאנשים, האם נכלל ב'לוקח ממה שהופץ ברבים'? הרי הוא המפיץ בעצמו! האם גם זה מותר?
לא נראה לי!

• הוסף לסימניות

לא שאלתי ספציפית. שאלתי מה קורה אם אני כמפיקה יוצרת משהו, וכל מי שמתחשק לו-לוקח ומעביר הלאה...
ועל כך היתה התשובה שהכאיבה לי מאוד!

• הוסף לסימניות
צודקת לגמרי!!
זה לא שאני לא מסכימה חלילה עם ההלכה, רק היה לי קשה לקבל את זה.
לא שאני לא מקבלת את ההלכה, אלא שאני לא מקבלת את כל העניין הזה של אלו שלוקחים כאילו כלום...
אני מבינה אותך!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
בכל מקרה לא היה חכם להפיץ פה את הפסק שקיבלתם.
לכן כתבתי באחת ההודעות "יאללה תהנו לכם..."
ומי שמוכן אחר כך להמשיך ולקחת מכל הבא ליד ולא אכפת לו שנוטל מפרנסתו של האחר-שיערב לו.
מבחינתי-אנשים כאלו נקראים בעיניי מסכנים

• הוסף לסימניות
לא שאלתי ספציפית. שאלתי מה קורה אם אני כמפיקה יוצרת משהו, וכל מי שמתחשק לו-לוקח ומעביר הלאה...
ועל כך היתה התשובה שהכאיבה לי מאוד!
זה לא כל מי שמתחשק לו זה רק אם זה כבר משהו שנפוץ ביותר!!

• הוסף לסימניות
זה לא כל מי שמתחשק לו זה רק אם זה כבר משהו שנפוץ ביותר!!
ואת זה הייתי מגדירה כהתחכמות...

אבל בואו נפסיק לדוש בזה. אני לא רוצה שנגיע סתם למריבות ולהקנטות.
לא זו היתה הכוונה...
זה נושא שישאר לעד כאוב בליבות כל היוצרים ולאף אדם זה לא באמת יפריע...
מי שרוצה לקחת ולהנות מההלכה שמתירה - שיהנה. בעיניי אדם כזה כבר מחוק, על הלב הקר שלו.
בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
כל אחת שלא הולכת לצפות בסרט בתשלום, לוקחת לצורך העניין מטלי אברהמי 50 ש"ח.

ומי שלא הולכת לסרטים בכלל ולא מפסידה למפיקות שקל?- יש הרבה נשים כאלו..
להן את כן מרשה לראות ממה שהופץ ברשת?

• הוסף לסימניות
יש דיני ממונות. ונכון שאי אפשר לקרוא גזל למשהו שלפי דיני ממונות איננו גזל, לפחות באופנים מסוימים ולפי דעות מסוימות.
אך האם כל דבר שמותר אנחנו עושים?
כל דבר שמותר אנחנו מחויבים לעשות?
ככה אנחנו חיים גם בשאר הדברים?
כמה דברים אנחנו מחמירים? כמה דברים קבלנו על עצמנו? כמה דברים אנחנו שומרים מאוד מאוד - אפילו שזה מותר? יש המון דוגמאות! קהילות שלמות קבלו על עצמם דברים שמותרים, ומקפידים עליהם ושומרים עליהם מכל משמר. כמה דברים בפסח המתקרב ובא נעשה ונטרח ונוזיל ממון רב מאוד - על אף שהם אינם מעיקר הדין.

ואם אנחנו יודעים שהעתקה של דיסקים או של סרטים גורמים צער עצום ליוצרים ולמפיקים. אז נניח שממונית זה מותר באופנים מסוימים (לא בדקתי את זה). אבל אנחנו יודעים שזה גורם עגמת נפש אדירה לאנשים. והפסדים בסדר גודל. אנחנו יודעים שכל אחד מאיתנו לו היה במצב הזה, היה כואב ומיצר לעומק נפשו.
אז כל אחד שיחליט אם ההנאה של שירים כאלה וסרטים כאלה - שווה לו. אם החיסכון בכמה עשרות שקלים או אפילו מאות במצטבר - שווה לו.
ובפרט אלה שמעלים לרבים! ומרגישים שעושים עם זה 'טובה' לרבים.
תחשבו על זה קצת. תרגישו את זה. תשימו את עצמכם במקום של האנשים הכואבים והמפסידים שמאחורי זה. תחשבו על אלפי השקלים שאתם מוציאים על הידורי מצווה. ועל הקפדות כשרות. ועל עוד ועוד.
כל אחד שיעשה חשבון כן עם עצמו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ומי שלא הולכת לסרטים בכלל ולא מפסידה למפיקות שקל?- יש הרבה נשים כאלו..
להן את כן מרשה לראות ממה שהופץ ברשת?

לא!! למה שהיא תרשה????? כל אחת שמפיקה סרט, לא עושה זאת להנאתה, אלא זהו עסק כלכלי נטו!! כיסוי ההוצאות של הפקה כזאת וריווח לאחמ"כ מגיע ישירות מהצופות.

• הוסף לסימניות
מלי, תשאלי את המפיקות.
(לא פוסקת לאמר מי צודק)
פעם היה דיון כזה מעל גבי העיתון "בתוך המשפחה" ופרלשטיין כתבה שם- שהרבנים לא מרשים לה להקפיד או לא לסלוח למי שצופה בסרטיה בחינם, אלא - לכתוב בלבד מותר לה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה