דרוש מידע סעודה שאינה מספקת לבעליה- מהי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עלה לפנינו דיון בהקשר להלכה זו.
ורציתי את עזרת הציבור בהבנת הענין.
האם סעודה שאינה מספקת הכוונה רק לאוכל ממש-ממתקים מה דינם?
ולפי מה דנים מה מספק ומה לא?
אדם המכין לעצמו מנה גדולה כאוותו זה מונע מאחר לבקש?
אדם שקובע ארוחתו על ממתקים?
ממתק של ילד?
מנה אחרונה כמו פיצוחים אחרי סעודה שבהחלט סיפקה. זה דבר שיש מקום לחשוש בו שמא זה סעודה אינה מספקת?

אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה

• הוסף לסימניות
יפה הרגישות הזו, היום בדור של "שלוף-ותן" שפשוט בלי להתבלבל, באמצע ארוחתך - מכניסים לך את היד לשקית, לוקחים, ותוך כדאי לעיסה שואלים-קובעים "אפשר, נכון?"
לגבי שאלתך זה ענין של דקויות, לאחד יש צורך גדול, ולשני קטן.
בדרך כלל כשבן אדם מביא ארוחה - אין לו מיותר, אך כשנוסעים לטיול לדוגמא, אז מביאים גם רזרבה.
הארוחה- יכולה לכלול את כל סוגי המזון בעליל והיא משתנה מאחד לשני, לכן מה שדרש כאן - זה זוג עיניים שמנסות להבין.
מנה אחרונה כמו פיצוחים אחרי סעודה
אם הביאו- מן הסתם מיותר, לא?
בכל או]ן, לא צריך להיכנס לחששות וספק ספיקות, אלא לחדד את הרגישות לנושא שנידוש בעקבים רבים.

• הוסף לסימניות
מבחינה הלכתית, אני לא בקיאה.

אבל מבחינה חינוכית, הייתי מחנכת את האוכל, לתת משלו, (כמובן אם זה ישביע אותו)
ואת המבקש..... שפשוט אם לא מציעים לך אל תבקש בחיים. ואם מציעים לך וממש ממש בא לך, תיקח מעט ובעדינות ותגיד תודה.. ואין צורך לקחת חופן נוסף...

• הוסף לסימניות
יפה הרגישות הזו, היום בדור של "שלוף-ותן" שפשוט בלי להתבלבל, באמצע ארוחתך - מכניסים לך את היד לשקית, לוקחים, ותוך כדאי לעיסה שואלים-קובעים "אפשר, נכון?"
לגבי שאלתך זה ענין של דקויות, לאחד יש צורך גדול, ולשני קטן.
בדרך כלל כשבן אדם מביא ארוחה - אין לו מיותר, אך כשנוסעים לטיול לדוגמא, אז מביאים גם רזרבה.
הארוחה- יכולה לכלול את כל סוגי המזון בעליל והיא משתנה מאחד לשני, לכן מה שדרש כאן - זה זוג עיניים שמנסות להבין.

אם הביאו- מן הסתם מיותר, לא?
בכל או]ן, לא צריך להיכנס לחששות וספק ספיקות, אלא לחדד את הרגישות לנושא שנידוש בעקבים רבים.
אין כאן תשובה ברורה מה עושים אלא לחדד רגישות.
זה נכון אבל עדיין אני מחפשת תשובה יותר מדויקת. תודה

• הוסף לסימניות
מבחינה הלכתית, אני לא בקיאה.

אבל מבחינה חינוכית, הייתי מחנכת את האוכל, לתת משלו, (כמובן אם זה ישביע אותו)
ואת המבקש..... שפשוט אם לא מציעים לך אל תבקש בחיים. ואם מציעים לך וממש ממש בא לך, תיקח מעט ובעדינות ותגיד תודה.. ואין צורך לקחת חופן נוסף...
הענין הוא שמבחינת הלכתית גם אם אחד נותן אסור לקחת אם הסעודה לא מספקת.
יש כאלו שנותנים כי לא נעים להם לא לתת.
ולנו אסור לקחת.
אז בדיוק את הנקודה הזו אני מעוניינת לברר מהי סעודה ומהי שאינה מספקת?
נימוסים זה דבר נכון ויפה.
ואת ההלכה חשוב גם לדעת.

• הוסף לסימניות
הענין הוא שמבחינת הלכתית גם אם אחד נותן אסור לקחת אם הסעודה לא מספקת.
יש כאלו שנותנים כי לא נעים להם לא לתת.
ולנו אסור לקחת.
אז בדיוק את הנקודה הזו אני מעוניינת לברר מהי סעודה ומהי שאינה מספקת?
נימוסים זה דבר נכון ויפה.
ואת ההלכה חשוב גם לדעת.
מקווה שתקבלי תשובה הלכתית ומדוייקת... (וגם אז לא קל לחנך את עולם חסרי הטקט…)

אוי כמה שהנושא הזה הכעיס אותי עוד בתור ילדה, לא הבנתי אף פעם מאיפה חוסר הטקט הזה לבקש אוכל מאחרים, זה כזה אומלל ומכוער...
אולי לחזק את הילד שאוכל, שרק כשמרגיש שמיצה את הארוחה יכול לחלק לחבריו... או לדבר עם המורה / הרבה שידברו על כך בכיתה.

• הוסף לסימניות
מקווה שתקבלי תשובה הלכתית ומדוייקת... (וגם אז לא קל לחנך את עולם חסרי הטקט…)

אוי כמה שהנושא הזה הכעיס אותי עוד בתור ילדה, לא הבנתי אף פעם מאיפה חוסר הטקט הזה לבקש אוכל מאחרים, זה כזה אומלל ומכוער...
אולי לחזק את הילד שאוכל, שרק כשמרגיש שמיצה את הארוחה יכול לחלק לחבריו... או לדבר עם המורה / הרבה שידברו על כך בכיתה.
לא מנסה להתחיל בכך.. זה חסר תקווה.
רק את עצמינו.
וזו בדיוק הנקודה לילד פותח ממתק ועשרים זוגות עיניים בתוך..
וזה המקום שלנו בתור הורים לחנך.

אולי לילד אין מספיק ואתה מכריח אותו לתת?
לעיתים ילד מגיע עם חטיף מדידת במבה בתור ארוחה ואז זו שאלה יותר גדולה(
שאגב במבה בתור ארוחה צריכה לעורר סימן שאלה)

• הוסף לסימניות
לא מנסה להתחיל בכך.. זה חסר תקווה.
רק את עצמינו.
וזו בדיוק הנקודה לילד פותח ממתק ועשרים זוגות עיניים בתוך..
וזה המקום שלנו בתור הורים לחנך.

אולי לילד אין מספיק ואתה מכריח אותו לתת?
לעיתים ילד מגיע עם חטיף מדידת במבה בתור ארוחה ואז זו שאלה יותר גדולה(
שאגב במבה בתור ארוחה צריכה לעורר סימן שאלה)
לגבי ממתק בבית ספר, פשוט עדיף לא לשלוח ממתק אלא פרי או קרקרים או בייגלה שפחות מושך עיניים של ״רעבים״…

• הוסף לסימניות
מזכרוני, סעודה שאינה מספקת פירושה שאדם לא נותן בלב שלם כי אין לו מספיק לתת.
כל מקום שזה ככה זה אסור, שזה דומה לגזל.

• הוסף לסימניות
מזכרוני, סעודה שאינה מספקת פירושה שאדם לא נותן בלב שלם כי אין לו מספיק לתת.
כל מקום שזה ככה זה אסור, שזה דומה לגזל.
נכון. זה ההלכה
השאלה שלי אם למשל על ממתקים אחרי הסעודה יש גם את ההלכה הזו?
שאז מן הסתם הבנאדם שבע ומה שאוכל עכשיו זה כבר מעבר למספק.
מי קובע מה מספק ומה לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה