ספור על עמל

• הוסף לסימניות
דרוש לי ספור-אגדת חז"ל- מדרש בנושא: עמל, השקעה רבה, או יגעת ומצאת (בעבודת ה', בלימוד תורה, בעבודת המידות וכו')
אפילו ספור מוכר.
תודה מראש לעונים!

• הוסף לסימניות
לך אל נמלה עצל, ראה דרכיה וחכם!

• הוסף לסימניות
הרבי מויזניץ זצ"ל אמר, עמ"ל ר"ת: ללמוד על מנת ללמד.
אולי זה יעזור לך.
יש סיפור חסידי על רבי שהלך עם חסידים בימי הרחמים ושמע אב גוער בבנו: אם לא תעבוד עכשיו לא יהיה לך מה לאכול כל השנה. עכשיו זה זמן פורה שאוגרים לכל השנה.
אמר הרבי לחסידיו, השמעתם מה הוא אמר? מי שאוגר עכשיו בעת רצון יש לו לכל השנה.

• הוסף לסימניות
יש את המדרש על אלכסנדר מוקדון שיצא למלחמה(?) ופגש בדרכו באיש זקן שנוטע נטיעות, שאל אותו לשם מה אתה נוטע, והרי לא תספיק ליהנות מהפרות, ענה לו- אבותי נטעו לי ואני נוטע לבני, אחרי כמה שנים עבר שם שוב וראה את האיש שהוא נהנה מפרות האילן ההוא...
מסתבר שלא ממש מדויק- מקווה שתמצאי מקור.

• הוסף לסימניות
יש את הסיפור על המלך ההוא (שכחתי את שמו) שהיה מפזר מאוצר המלוכה לעניים, שאלו אותו- אבותיך אספו ואתה מבזבז? ענה להם- אבותי אספו לעולם הזה ואני אוסף לעולם הבא.
ושוב, לא מדויק- חפשי מקור.- נראה לי ששניהם מופיעים גם ב'כה עשו חכמינו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;816067:
יש את הסיפור על המלך ההוא (שכחתי את שמו) שהיה מפזר מאוצר המלוכה לעניים, שאלו אותו- אבותיך אספו ואתה מבזבז? ענה להם- אבותי אספו לעולם הזה ואני אוסף לעולם הבא.

המלך מונבז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;816067:

בבא בתרא יא:

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
אם אפשר שהדגש בספור יהיה על עמל שבא בקושי, בהשקעה רבה, ולא תמיד מביא מיד את התוצאה המיוחלת. או שמביא אותה לאחר זמן.
(כמו המהר"ם שיק בילדותו, אבל לאו דווקא על למוד תורה)

• הוסף לסימניות
1. ר' אליעזר בן הורקנוס
שרצה ללמוד תורהוהלך כמה ימים ברגל ללא אוכל, עד לישיבתו של ר' יוחנן בן זכאי,
ואביו והדיר אותו מנכסיו, ובא לישיבה של ר' יוחנן בן זכאי ושאל אותו מה הוא יודע ללמוד ואמר שהוא לא יודע, אכל חול, בקיצור סיפור ידוע
שלבסוף אביו בא לישיבה כדי להדיר את הירושה ממנו וראה איך הוא דורש בישיבה והחליט לתת לו את כל נכסיו
2. ר' עקיבא כמובן
3. ר' שמעון בר יוחאי היה 13 שנה במערה אוכל רק חרובים ומים, אחרי שיצא מהמערה ראה אותו תלמידו שאיני זוכרת את שמו וראה את כל גופו של ר' שמעון מלא פצעים ויש עוד תאור לא זוכרת מדויק,
אמר לו 'אוי לי שאני רואה אותך בכך' אמר לו ר' שמעון 'אוי לי אם לא היית רואה אותי בכך'
כל התורה שהשגתי היא בזכות העמל, והקושי הרב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה