מידע שימושי ספרות שואה איכותית

• הוסף לסימניות
החתיו'ת שלי שוקדות בימים אלו על הגשת עבודה בספרות בנושא "הילד היהודי בשואה".
אני תולה להן על הלוח רשימת ספרי עזר שיכולים להוות מקורות נקיים. חשוב לי מאוד שלא ירעו בשדות זרים ויגיעו לספרות שואה פסולה ו/או בלתי מסוננת.
אשמח להמלצות על ספרי שואה טובים וחדשים, שהם ביוגרפיות או אוטוביוגרפיות ולא ספרי מתח/עלילה "מבוססים על..." וכו'.

הרשימה מורכבת כרגע מן הספרים הבאים:

תקוות השני
שתים ממשפחה
מאחורי החומות
לך לך בני
הרוח שגברה על הדרקון
עדות- חורבן יהדות ארופה
אמא בקשתך התקבלה
נר הבדלה
אי שם הרחק מן הבית
אריות בשלג
מתוך האש
הביאי בנייך מרחוק
אל תשלח ידך אל הנער
בת 15 הייתי

מכירים עוד? אשמח להוספות!

• הוסף לסימניות
ספרי ילדים על השואה: מירה ושיינדי (נראה לי שכך קראו לספר השני)
וסליחה שזה בא בהפסקות פשוט כל פעם עולה לי שם נוסף

• הוסף לסימניות
יש ספר שיצא די לאחרונה, ממה שספרה הרבנית מסאסוב (ישמח משה) ע"ה על מה שעברה. כתבה אותו כלתה. שכחתי את שמו. אם יש צורך אוכל לברר.

• הוסף לסימניות
"איך לא ידעתי", חנה רוטנברג בעריכת מרים אפללו.
ספר די חדש, עם סיפור מיוחד במינו מנקודת מבט של בת הדור השני, שבגיל מבוגר יצאה למסע לפולין וגילתה אט אט מה עבר על הוריה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
"לאה" ו"מירה" אינם ספרי שואה. הם עושים צחוק מהשואה!
ספריו של פראגר שהוזכרו לעיל, אינם עונים על הדרישות של סיפור ביבליוגרפי.

"גלות באפרים ירוקים" בהוצאת פלדהיים, מספר על הילדים באנגליה שגלו לפנים הארץ, לכפרים. על ההתמודדויות ועל הקשיים.
יש ספר על גטו קובנה, כתבה אותו בתו של אחד הרבנים הגדולים של קובנה, ראש ישיבת סלבודקה. פרח לי השם מהראש :(

• הוסף לסימניות
זכרתי שלדוד זריצקי היו כמה
מועתק מויקיפדיה
דמויות הוד – סיפורים מאת סופרים חרדים שנספו וניצולי שואה,
המשורר בין ההרים - סיפורים המבוססים על חוויותיו של זריצקי בתקופת גלותו באוזבקיסטן, בצירוף סיפורים מתקופת השואה וחיי העיירה בליטא. בספר שתי יצירות ידועות של זריצקי: 'המשורר בין ההרים' ו'השמש שקעה
וכמובן שימקה שהוזכר לעיל
יש מצב שהוא קצת כבד לילדות בכיתה ח (המורה שלי מו' יסודי לימדה אותנו ועד היום אני זוכרת אותו עם פחד קטן)

• הוסף לסימניות
מצפרני עמלק - פלבינסקי
אנציקלופדיה 'שמע ישראל'

• הוסף לסימניות
"תחינה העצמות האלה" - ברוך לב.
חורבנה של יהדות אירופה ותקופת האימים שפקדה את יהודיה הם רקע למוקד העניין בספר זה – שארית הפליטה ושיקומו של העולם היהודי החרדי לאחר מלחמת העולם השנייה.

"תחיינה העצמות האלה" מצעיד את הקורא יחד עם חבורת החסידים ומנהיגם, הרב לייבל קוטנר, במסלול המפרך של השיבה לחיים. הוא מספר על עולמו הצר של הפליט, על תחושת האבדן, על התנועות החילוניות שביקשו לעקור את הכל, על המאבק על החינוך הדתי ועל שמירת הכשרות ובעיות רבות אחרות שנאלצו להתמודד אתן.

דמותם של חסידים רצוצי גוף ונפש, המתעלים מתוך עיי החרבות, ולמרות הכל עוסקים בשיקום הרוחני ללא לאות ובמסירות נפש מופלגת, יכולה להאיר את עינינו ולהוות פרק מאלף של מוסר השכל ועידוד. (מתוך זכור - אמונה בימי השואה)

• הוסף לסימניות
בתור נערה קראתי ספרים, ולא קלטתי את עוצמת הטרגדיה.
היום אני לא מסןגלת לקרוא.

שימי לב שכל אחת מקבלת את זה אחרת.
השאלה אם מותר להכריח בנות צעירות להתוודע לכזה סבל אכזריות ורוע.
אין לי תשובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה