עזרה ספריה מסודרת..שייך?

• פותח הנושא Mix
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אמהות מנוסות איך גורמים לילדים תולעי ספרים להחזיר ספרי קריאה למקום?
לא להשאיר על הרצפה, על הספה, השלחן המיטה וכו'
וכן טיפים למדפי ספרים ממוינים ומסומנים..
אשמח להחכים ...

• הוסף לסימניות
שייך בהחלט את מוזמנת לראות
אצלנו אמא מסדרת את הספרים
זה הסיכוי היחיד לשמור אותם מסודרים...
את כל שאר המשחקים הם מסדרים, כך שזה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
וכמעט כל ערב עוברת ומיישרת כך לא מצטבר בלגן (לוקח כמה דקות)
אם הוציאו היום כמות אדירה של ספרים, הם עוזרים להחזיר למקום ואני עוברת אחריהם (כי זה חייב להיות מסודר לפי הגובה!)

• הוסף לסימניות
אצלינו בבית מה שפתר כמעט לחלוטין את הבעיה, זו אחות גדולה שזה מאד אכפת לה.
כלומר נודניקיות ועקביות.

• הוסף לסימניות
אפשר לגרום לילדים בעצמם לאהוב להחזיר את הספרים למקום!
קודם כל, אם את מסבירה להם שהם המרויחים הראשונים מכך, ובמקום לדוג בים ספרים בלתי נגמר - הם מוציאים בשליפה את הספר.
וב' - אפשר להקים בבית מעין 'מיני' ספריה!
אחד יהיה אחראי על קטלוג מהודר עם שמות הספרים עם תקצירים, שני על הדבקת האותיות ושמירת הסדר, שלישי על החזרת ספרים שבכל אופן אי מי 'בטעות' שכח להחזיר ורביעי (אם יש...) על עדכון הספרים החדשים שנקנים.
האחריות הזו תגביה את שכמם, וחוץ ממטרת הסדר - תקנה להם את מתנת הסדר והאחריות.

• הוסף לסימניות
אני קוראת לכל אחד: "מי השאיר את הספר בסלון..???"-לאט לאט לומדים.
וכמובן כל פעם שאני עוברת ליד הספריה-אני מיישרת ומסדרת...

• הוסף לסימניות
ברור שכל פעם האמא זו שמסדרת את הספרים, אבל להחזיר למקום זה באחריותם. ומי שלא דאג להחזיר היום, מחר לא יוכל לקחת ספר לקרוא כי הוא לא ידאג להחזיר אותו וזה פשוט לא שייך!
פעם פעמיים כאלה ולא צריך להתחנן יותר, מספיק רק לבקש להחזיר בדרך למיטה...

• הוסף לסימניות
אפשר לגרום לילדים בעצמם לאהוב להחזיר את הספרים למקום!
קודם כל, אם את מסבירה להם שהם המרויחים הראשונים מכך, ובמקום לדוג בים ספרים בלתי נגמר - הם מוציאים בשליפה את הספר.
וב' - אפשר להקים בבית מעין 'מיני' ספריה!
אחד יהיה אחראי על קטלוג מהודר עם שמות הספרים עם תקצירים, שני על הדבקת האותיות ושמירת הסדר, שלישי על החזרת ספרים שבכל אופן אי מי 'בטעות' שכח להחזיר ורביעי (אם יש...) על עדכון הספרים החדשים שנקנים.
האחריות הזו תגביה את שכמם, וחוץ ממטרת הסדר - תקנה להם את מתנת הסדר והאחריות.

יש לך ילדים בגילאי קריאה? כלומר, זה נוסה בשטח?

• הוסף לסימניות
אני קוראת לכל אחד: "מי השאיר את הספר בסלון..???"-לאט לאט לומדים.
וכמובן כל פעם שאני עוברת ליד הספריה-אני מיישרת ומסדרת...

ואני אומרת: "שכחתם את הבולען שהתקנו לשלחן בסלון?? כל מה שנמצא שם ולא אמור להיות, עף ישירות לפח. מי שחפציו יקרים לו (ספרים, מחברות, טושים, דפים, מטריות!!!!, כן כן!!!) - בבקשה שיתכבד לקחת אותם"

הייתי פותחת אשכול נפרד בשם "מצוקת השלחן בסלון...":p

• הוסף לסימניות
אם יש ילדים בגלאי 10-12 אפשר להושיב אותם על פרויקט.
על כל מדף של ספרים מדביקים רצועת דבק חשמל בצבע שונה. יש מלאיי גדול (חלק, פסים ועוד).
וכל הספרים השייכים למדף ההוא מקבלים רצועה באותו צבע בגב הספר.
כך כל אחד יודע בדיוק מה המדף המדויק.
כמובן שלדרבן לשים במקום צריך תמיד, אך מה שהילדים עבדו עליו, יש יותר רצון שישאר מסודר.

• הוסף לסימניות
בדומה לבולען של @נחמי ח
רק פחות מתנחמד

ספר שנמצא מונח במקום כלשהו שלא בסמיכות לבעליו
מועבר לחדר שלי עד סוף השבוע

יום יומיים והנושא מופנם אין יותר ספרים מסתובבים אצלי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה