פנאי ספרים חדשים ~ אדר-ניסן תשפ״ו

1771751500428.png

אנדרי ושנטל וייל - ביתם שבפריז מהווה מרכז עצבים של פעילות הצלה. בניגוד להרבה יהודים שלא רצו להאמין לשמועות הנוראות, הם יודעים שכל מילה שנאמרת על ידי ניצולים מהמחנות אמת לאמיתה.

יותר משמונים שנה אחרי - ניקול וסופי בנאור, אם ובת. יוצאות לטיסה משותפת לצרפת. שם הם נחשפות לעומקים לא ידועים בסיפור המשפחתי שלהן. פוגשות באחיינית שלא ידעו מקיומה, ומגלות דברים חדשים על עצמן…

מלחמת העולם השנייה. צרפת כבושה בידי כוחות הנאציים. אנדרי מזייף תעודות ומסמכים. ניקול מבצעת נסיעות חוצות אירופה להציל ילדים. כשחייהם בסכנה, הם נאלצים לעזוב הכל ולברוח מפריז, אך מגלים שמי שמסייע להם הוא השטן בכבודו ובעצמו.

1771751541644.png

איש לא האמין שרצפת הבית העתיק שצנחה לפתע בחברון, תחשוף כתב חידה מסתורי שיוביל אל מסע עולמי עוצר נשימה.
איש לא האמין ובוודאי לא חיימקה ויוסי, שכנראה לא רצו להאמין. כי כולם בכיתה יודעים שלמרות שהם בני דודים, היחסים ביניהם רחוקים מלהיות מרנינים.
איש לא האמין ובייחוד לא דוידי, בן הדוד השלישי שנאלץ לעמוד בין הפטיש לסדן ולחטוף מכולם.
איש לא האמין ובטח לא סבא, שרק רצה להמשיך ללמוד תורה בשקט בכולל הירושלמי, אבל רעיון יצירתי במיוחד שנחת עליו משמיים, הוביל אותם להתחקות ביבשה, באוויר ובים, אחר עקבותיו של סבם הגדול, החיד"א, והאוצר העתיק שהשאיר.

להיכן נעלמה הגירית היקרה מגן החיות הלונדוני? מה רוצה מהחבורה המרגל האיראני בארמון הצרפתי?
למה כעס עליהם אנטוניו, בעל הגונדולה הרעועה בוונציה? וכיצד ניצלו כולם מהתפרצות הר הגעש האיטלקי?

מסע מפתיע ומלא הרפתקאות, בעקבות קורות חייו המרתקים של החיד"א.

1771751606381.png

אלבר הביט בגסטון. "מה עשית?"
"ניקיתי", אמר גסטון. "הוא ידע ושתק. הוא בגד".
מיכאלו שלף את חרבו. "אתה לא שופט. אתה לא האש".
גסטון חייך. "אני הלהבה הראשונה".
האיזון יצא מכלל שליטה. חרבות נשלפו. צעקות. דם. אש.

ה"קודקס" , יצירה עתיקה, מוצפנת בשפה סתומה. זהו המפתח לכוח שאף אדם לא אמור להחזיק בו. במשך זמן רב, שני ארגוני סתרים נלחמים בצללים על ידע זה:
מעגל האש , ארגון עוצמתי השואף לשים קץ לאמונה בכח עליון, ומוכן להפוך את העולם על פיו כדי להוכיח זאת.
שומרי האות, קבוצת חכמים אנונימית הפועלת בחשאיות שמטרתה לשמור על טוהר המסורת ולהילחם בכוח האמונה כדי למנוע את המהפכה הגורלית.
כאשר שלוש פיסות קלף מצהיבות נופלות לידיו של פרופסור אהרון כהן, ארכיאולוג וחוקר, הוא נשאב למרוץ בינלאומי נואש נגד הזמן ואנשים מסוכנים. אהרון כהן מחזיק עתה במפתח לקרב עתיק, ומוצא את עצמו לכוד בין כוחות אדירים. עליו לפענח את סודות הקודקס לפני שהידע הקדום ייפול לידיים הלא נכונות, וכל מה שאנו מכירים יאבד לנצח.

עדיין לא דופליקטים 3, זה יהיה בעז"ה בקרוב...
בינתיים לדוברי האנגלית שבינינו, ולכלל השואלים: דופליקטים "התגלות" כעת בתרגום לאנגלית.
בחנויות.
מצ"ב כריכה.

קבצים מצורפים

• cover feb5_PRESS (1).pdf
    6.4 MB · צפיות: 108
  • DUPLICATES.jpeg
    DUPLICATES.jpeg
    KB 99.2 · צפיות: 117
1771836214690.png

בני האדם היו מוקסמים תמיד ממסתורי היקום. במשך אלפי שנים הסתכלו האנשים למעלה אל שמי הלילה ותהו לגבי הכוכבים, כוכבי הלכת וחפצים שמימיים אחרים הנראים מנצנצים מעלינו. בסדרה זו נצא למסע בחלל ונחקור את פלאי היקום. נלמד על הכוכבים, כוכבי הלכת ועצמים נוספים המרכיבים את מערכת השמש שלנו, נצא על מעבר לגלקסיה שלנו כדי לחקור את מרחב החלל העצום שנמצא מעבר. נוסיף ידע על פרטים מעניינים ואף נלמד על חשיבותם מבחינה הלכתית. כרך זה בשלישי בסדרה, מרחיק אף יותר מקודמו ויוצא אל מרחבי הגלקסיות האדירים,לחקור את האינסוף העצום, ולפגוש מסתורין חללי. אתם מוזמנים להצטרף למסע המרתק, "שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה"!.

1771836243122.png

סדרת המתח החדשה של הסופר צפניה בינדר חונכת ז'אנר חדש בספרות המתח החרדית: מתח ערכי! – שישה סיפורי מתח קוטביים, אמביוולנטיים ומנוגדים, וכולם כאחד מותחים את הדמיון עד הקצה ומסעירים את המצפון עד הקשקש האחרון.

פרופסור שהקים על אי בודד מיזם 'התנתקות רגשית' לאבות המעוניינים למחוק את כל רגשותיהם כלפי צאצאיהם. – חוקר המשטרה המבריק זיו בליקמן שמושאל אל המחלקה היהודית בשב"כ כדי לפצח חקירת הצתת בית בכפר פלסטיני ומשתמש ב'חוקרני' הממוחשב (הבוגדני!) שיסייע לו לפצח את החקירה. – היעלמות המאגר הביומטרי שבו אגורים פרטיהם של מיליוני אזרחי ישראל.

'קסדות הלילה', סדרת המתח החדשה של אמן-המתח צפניה בינדר, מספקת סיפורי מתח מותחים וערכיים שיאבנו אתכם מרוב תדהמה ומתח, יעירו בכם עוצמות גבוהות של סקרנות ודריכות, ועל הדרך גם ישביחו את סולם הערכים הפנימי שלכם. בדוק.

במיומנות נדירה הופך צפניה בינדר את המתח לערכי, את השאלות שאיתן מתמודדים הגיבורים למהותיות, ואת הסיפורים ליצירות מופת שמהדהדות זמן רב בקרב הקוראים.

1771836291891.png

היוצרת של 'יחידאי' הספר שכבש כל דמיון ועורר כל פנטזיה. ממשיכה אל ספר חדש ושמעביר את הקוראים אל עולמות שלא מהעולם הזה – מסעות חוצי יבשת, איום שחודר כל הגנה, וגיבור אחד שמחפש את מקומו. – הציר יעקב מלונדון, ובמקביל – היחידאיים ורייף – מותחים גבולות כדי להציל את יחידאי, בעוד בנג'י מנסה להיחלץ מצילו של אחיו הנעדר. אך כשהאגים ניצבים מול סיכון קטלני, ומסך ההסתרה של האקטים מאיים להתנפץ הכל משתנה.
במרכזו של המאבק הפוליטי – קיומי נעוץ דולאן, הכבול לציפיות של אחרים. הוא מושלך למשימה בלתי אפשרית, בה עליו ליצור ברית פיקטיבית תוך שמירה על שלום הקונפדרציה.
דולאן מגלה שדווקא דרך הייחודיות שלו ניתן ליצור מרחב לשותפות שתאחד את שני העולמות, והכל בא על מקומו.

פנטזיה מסעירה, נוגעת עמוק ולוקחת רחוק. חוויה קצבית ורעננה, אומנותית ומחברת.

1771836334949.png

הכל הלך יפה במתווה שהתווה נח. שרנו בקצב ואז שרנו ברגש ואז היה טקס הנשמות ואז נח ביקש מהנשמות לספר על עצמן.

כנראה שהיכל הווידויים קרוב להיכל הנגינה, כי זה היה קל ממה שחשבתי. ומה שקרה מאותו רגע היה לגמרי לא הוגן. בעוד שאר חברי הלהקה היו עסוקים בעבודת פריטה וניגון. אני הזמר מנדל הייתי מחוסר עבודה, כי כל נשמה בתורה תפסה לי את המיקרופון. וככה נשאר לי רק להקשיב לסיפורי החיים שהביאו הנשמות של נח.

ופתאום כשהקשבתי בעל כורחי לנשמות שסיפרו למה הן פה ולא שם. קלטתי שצריך להקשיב… ובאמת בשביל שגם אתם תבינו, אתם צריכים להיכנס לתוך הסיפור מוזמנים!

בקרוב!
סברס - עדינה בר לב

"פה, בבית שלנו! במעוז שלנו! התרחש אירוע של הדרת נשים, לא פחות ולא יותר!! איך אני מספרת לחברות שלי שהבת המוצלחת שלנו חזרה בתשובה ומאורסת לאיזה בודהיסט?" (נאבדת)
אם את לא כמונו, את לא קיימת.
מאחורי המילים, היא בטוחה בזאת, עמד המסר המשפיל הזה. משפט שלא נאמר אבל צרח באוזנה, ועד היום, לאחר שנים של ריחוק, עדיין מעיף אותה אחורנית. (מיטלטלת)
"צריך לפנות לאדם מאד מקצועי, שידע להתנהל מבלי להפליל... אותנו ואת..." היסטריה חדרה לקולה. "הו לא, שי! גם אם אנחנו רוצים לבחור באמת, אנחנו לא יכולים להפליל את אמא!!" (לכודה)

בצל יחסים קוצניים המפלגים את המציאות העכשווית המקוטבת שבה אנו חיים, עומדת השאלה: האם נשכיל לקלף את השכבות?
"סברס" הוא סיפורם של אנשים שליבם קשור בעבותות במסלולים מקבילים אך מנוגדים. הם צועדים בדרכים ארוכות, הפוכות, טעונות באמונות וערכים שעליהם הם מוכנים למסור את הכל. הם אותנטיים, מתלבטים, ובעיקר – אנושיים כל כך.
מבעד למתרס המפריד, לתהום הפעורה - מתגלה פעימת הלב של ה"אחר": זו שפועמת בדיוק כמו שלנו, חיה בתוך תפיסות עולם מוצקות ומאמינה בצדקת דרכה.
הספר מזמין אתכם למסע של קילוף; להכיר באלו ששולפים מולנו קוצים, להבין שהם – בדיוק כמונו – אנשים. כי בסופו של יום, גם במסלולים הקונטרסטיים ביותר, הלב מחפש את אותו הדבר: להיראות, להיות מובן, נאהב.

1771836780087.png

בקרוב!
יתהפך העולם - מרים שפירא

זאת לא טעות הדפסה!

בהתחלה הכל הפוך, העולם מתהפך על הדמויות שמתהפכות במיטה כי -
לצביה בוק יש עדיין הרבה מה לומר לריקי בתה, אבל בינתיים עד שתאזור אומץ, היא מתאבלת כלפי חוץ, ויותר משהיא מתגעגעת, היא עדיין פגועה.
ברוריה אשל (ואל תקראו לה נירית) ממאנת להתנחם אחרי לכתה של ריקי כמו על אחות.
תבינו, היא האחרונה שדיברה עם ריקי, טרם נטשה זו את הזירה באופן פתאומי, מבלי להותיר צוואה מסודרת. בינתיים עד שתתאושש היא רק נמלטת מצביה שכמהה לשמוע מה היה שם, ואפשר להבין אותה!
ד”ר כנרת וויסבלום, אחותה של נירית (מי זה שקורא לה ברוריה?) חולמת להיות מנתחת על. מילימטרים בודדים מפרידים בינה לבין חלום שמתנפץ, ומרסק אותה על הדרך, יחד עם הפציינטית שאותה ניתחה. ועכשיו לכו, תחפשו את האשמים. אבל אם תמצאו אותם תיזהרו, אל תציעו לה לבקש עזרה מאחותה, בסדר?
בהמשך תהפכו לא רק את הספר, אלא גם את הראש ותגלו עולם ישר:
של אנשים שמסתתרים מתחת לכריכה הזאת, ונקרעים לגזרים תחת אזמל המציאות, כולם שותפים בדרמה מטלטלת שיש בה בעיקר קצוות קשרים פרומים בגעגוע. הם מנסים להתעשת, ולא תמיד בהצלחה. אחר כך הם תופרים פצעים ישנים וחדשים בתכים ישרים, וזה דורש החלמה, הודענו מראש! אבל אל תדאגו, אם תפעלו לפי ההוראות ותקראו את הספר מהכיוון הנכון שלו ב7סוף הכל יפרח ויתיישר, על החיים ועל המוות, ויהי מה.
כמו “נוטה לקן” ו”חצויה לאחת” גם הספר הזה הוא מרקם עדין של מתח, רגש ועומק. גם בו מאתגרת מרים שפירא את הדמויות שלא תצליחו לשכוח, העיקר שבסוף הן מצליחות להגיב בהומור שחור, בכל מצב. עד הסוף. טוב או רע? תחליטו אתם.

1771836964877.png

בקרוב!
תוהו מחושב - תהילה נבו

לו היו אומרים לך שכל מה שאתה רואה הוא דמיון, היית מעז להטיל ספק?

"זה בסדר, הוא איתי".
הארבעה שמטו את לסתותיהם בתדהמה, כל אחד מסיבתו שלו.
אדם היה נראה כאילו נבגד, ראיין נראה כאילו עבדו עליו כל הזמן הזה ועכשיו מגלים לו שזו הייתה מתיחה, ואדריאן נראה כאילו פספס את המספר המכריע בלוטו.
+ + +
"דמיאן!"
יד הונחה על כתפו, וליאו הסב מבט המום אל הקורא בשמו.
אוון? למה הוא לבוש במדים של... חייל צרפתי? מה קורה פה?
והוא חשב שהוא הולך להיכנס לתוך עולם הגיוני לחלוטין.
ואיך אוון קרא לו, 'דמיאן'?! הוא נראה כמו אחד שקוראים לו דמיאן?!
"אני... דמיאן?" הצביע על עצמו.
+ + +
"אתה אומר שיש פה משהו אפל וטחוב, שמוטב שלא אתעניין בו, שמא מצפוני יתעורר ואז לעולם לא אוכל לצאת מהמקום המסתורי הזה, שמנסה דברים על אנשים ומאבד את השפיות שלהם".
זמזום מנטלי צורם.

מותחן פסיכולוגי מחוכם שיותיר אתכם פעורי פה.
הייתכן ואנחנו חיים בדמיון?
ספרה השני של תהילה נבו.

1771837118507.png

ראיתי בקטיפה שיוצא הספר "לא קוראים לי בת של" של @Avigail Amram .
הנה - בקרוב!
לא קוראים לי בת של - אביגיל עמרם
"באיזה אולם האירוסין יהיו?" אני שואלת, מתיישבת על יד שולחן המטבח. ההצגה ממשיכה. גם בבית, ואולי אף ביתר עוז.
"'כתר' בפתח תקווה".
"'כתר'?" אני מתפלאת, מפסיקה לשיר. "זה אולם ענק!"
"יש הרבה מוזמנים".
"מהצד של איילה?"
"מהצד של אבא", אימא צוחקת. "את לא מכירה את אבא שלך?"
. . .
"למה הנושא הזה מעסיק אותך כל כך?"
"איזה נושא?" אני מיתממת ביובש.
שמואל אינו מתרגש. "מה שדיברנו עליו עכשיו".
"מי אמר שמעסיק?" אני גומרת את מלאי ההיתממות היומי שלי, סוחטת אותו עד תום.
"נו, באמת", הוא אפילו לא מתאמץ להחדיר בקולו נימה מבטלת.
אני שותקת. שתיקתי כבדה, משרה אווירה מעיקה שחונקת את כל אוויר הלילה הקריר, מנתבת אותו לכל מקום שהוא לא המרפסת הזאת, שפתאום נראית לי צפופה מדי בשביל שני אנשים. "כי אלו החיים שלי", אני מחליטה לענות לבסוף, כאילו בפשטות, מחפה על המון כאב שפועם תדיר.
"אלו גם החיים שלי", מזכיר שמואל בשלווה. "ובכל זאת... איך אגדיר את זה?" הוא שולח מבט קטן אל שמי הלילה החפים מכוכבים. "ובכל זאת אני תופס את חיי בצורה שונה משלך".
אני בולעת את רוקי, חשה חסרת משמעות מתמיד. "אל תשווה אפילו".
. . .
היא אף פעם לא הייתה תהילה, כמעט תמיד הייתה רק הבת־של.
כאילו אין לה אישיות או אופי, כאילו הדבר היחיד שיש בה, הוא היותה בתו של אביה.
ככה לפחות היא טוענת.

החיים שלה מורכבים, בכלל לא נוצצים וזוהרים כמו שצריכים להיות.
כל האנשים שסובבים אותה סוברים שהיא מדמיינת, חיה באשליות.
היא בטוחה שלא.

כולם מסרבים להבין אותה, ואולי גם היא את עצמה.
עד שמגיעה צביה.
הוכחה חותכת לצדקת דרכה של תהילה.
עד שהיא כבר לא.

1771841158736.png

1771856211660.png

משה אהרן, בחור צעיר, נמרץ ושאפתן, מגולל את מסע חייו המפותל, פרק אחר פרק,
ממעמקי המשברים,
מתהומות של יגון.
ומרגעים של התנפצות.
אל עולם נפלא וקסום של – חירות אמת!

צפה בקובץ המצורף 2190214

הכל הלך יפה במתווה שהתווה נח. שרנו בקצב ואז שרנו ברגש ואז היה טקס הנשמות ואז נח ביקש מהנשמות לספר על עצמן.

כנראה שהיכל הווידויים קרוב להיכל הנגינה, כי זה היה קל ממה שחשבתי. ומה שקרה מאותו רגע היה לגמרי לא הוגן. בעוד שאר חברי הלהקה היו עסוקים בעבודת פריטה וניגון. אני הזמר מנדל הייתי מחוסר עבודה, כי כל נשמה בתורה תפסה לי את המיקרופון. וככה נשאר לי רק להקשיב לסיפורי החיים שהביאו הנשמות של נח.

ופתאום כשהקשבתי בעל כורחי לנשמות שסיפרו למה הן פה ולא שם. קלטתי שצריך להקשיב… ובאמת בשביל שגם אתם תבינו, אתם צריכים להיכנס לתוך הסיפור מוזמנים!
סיפור אחד או סיפורים סיפורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה