לכל מי שאהב את מצרים תשפ"ה יש למה לחכות!!!
בקרוב!!!!
ירושלים-תשפה-216x325.png

נסה לעצום את עיניך, ולדמיין את ירושלים בתפארתה: את ריח הקטורת המתוק, העשיר, ממלא את אוויר הבוקר הצלול; את שירת הלווים, הרמוניה שמיימית שמרעידה את הלב; את רטט הקדושה באוויר, את הוד הקדומים, את הפאר הנשקף מכל עבר.

כעת, צייר לעיני רוחך את העיר המופלאה, כשהיא משלבת קדושה עילאית עם קידמה טכנולוגית מסחררת. עיר שבה לוח השנה הדיגיטלי מסתנכרן עם קידוש החודש, מערכת רובוטית משוכללת מנהלת את חפצי העולים להר הבית, וטכנולוגיה מתקדמת מפשטת את ההתמודדות עם כללי הטומאה והטהרה - מבלי להתפשר על קוצו של יו"ד.

ולבסוף תאר לעצמך את האידיליה המושלמת הזו קורסת לתוך עצמה בתהליך איטי וארסי, מתנפצת בגלים של שנאה, של פילוג פנימי וקנאות קיצונית, עד שהיא צוללת לתהומות של חורבן אפוקליפטי, רעב מייסר, וטרגדיות אנושיות מטלטלות, ששיאן בחורבנה המוחלט.

זהו סיפורה של ירושלים תשפ"ה. זה לא סיפור של העיר שהייתה וגם לא סיפור של החורבן של פעם. זו אנלוגיה מתוחכמת, חדשנית, שתצית בלב את אש הגעגוע, ותהפוך את האבל על החורבן לחוויה חיה, מטלטלת ואקטואלית.

ירושלים תשפ"ה. מסע אל התפארת והשבר - מתחיל.

יש המלצה לספרים מענינים בחופש ברמה גבוהה
הקיר הרביעי - דבורי רנד
לולאה אינסופית - חוי בר
קרוב לצלחת - יהודית אקשטיין (מבצע ביפה נוף, שבוע הספר-30 ש"ח)
ממה שקראתי בעונה האחרונה ונהניתי.

הקיר הרביעי - דבורי רנד
לולאה אינסופית - חוי בר
קרוב לצלחת - יהודית אקשטיין (מבצע ביפה נוף, שבוע הספר-30 ש"ח)
ממה שקראתי בעונה האחרונה ונהניתי.
גם מלכודת דמים, יפה מאוד.

בפרק האחרון נכתב שהסיפור עומד להסתיים בעוד שבועיים.
@מיכל פרץ יהודה אנא בבקשה,שהוא יסתיים עם סוף טוב.
מקווה שאת הולכת לארס את עדיאל עם לירז..
יהיה עוד יותר טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובבבבב ותמיד יהיה לי רק טוב! ;) תודה שאת קוראת את הסיפור שלי

יהיה עוד יותר טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובבבבב ותמיד יהיה לי רק טוב! תודה שאת קוראת את הסיפור שלי
התודה מגיעה לך!
זה הסיפור הראשון שאני קוראת כל שבוע בבתוך המשפחה.
למרות שאני אשכנזיה מדורי דורות נהניתי להכיר דרך הסיפור המרתק והמופלא שלך את העולם החמים של הפרסים והשאר מעדות המזרח.

יש המלצה לספרים מענינים לחופש
אם את אוהבת מטח ממש אז הספרים של שיר סביון ממש מעולים
לולאה אינסופית ובכללית כל סדרת אמון מטח קצת יותר רגוע אבל ספרים ממש יפים
דופליקטים גם ממש מעניין
והסידרה של אראל בראב פשוט מושלמתת!!!

תודה לא התחברתי לספרים האלה אני מחפשת סגנון מיה קינן רותי קפלר תמר מור

יהיה עוד יותר טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובבבבב ותמיד יהיה לי רק טוב! ;) תודה שאת קוראת את הסיפור שלי
מיכל
כבר תקופה רוצה לכתוב לך והנה אני רואה שאת בפרוג
אני מתרגשת בכל שבוע מחדש עם הספור המיוחד הזה
חושבת ששנים לא קראתי מארג אומנותי כל כך
זה הז'אנר שלך! עזבי הומור וכל היתר... את פשוט נכנסת לנשמה עם הספור הזה
מחכה ממש לתת את הספר מתנה למי שאוכל
היכולת שלך לתאר את התרבות הפרסית בעדינות וברגישות כל כך עמוקה- לימדה אותי המון
והשילוב עם הסיפור הישראלי שכל כך קרוב וכל כך רחוק מאיתנו
התחברתי עד כאב לדמויות
החיבור הגאוני לשמחת תורה המם אותי
פחדתי לאבד את עדיאל שנכנס לכולנו עמוק ללב- תודה ששמרת עליו בשבילנו
🩷

לא היינו עומדים בכאב
תמשיכי עם סיפורי חיים... ישר כח ענק על הסיפור האנושי והחכם והמיוחד הזה
מעריכה את הכשרון והיכולת לגעת ולחבר!

מיכל
כבר תקופה רוצה לכתוב לך והנה אני רואה שאת בפרוג
אני מתרגשת בכל שבוע מחדש עם הספור המיוחד הזה
חושבת ששנים לא קראתי מארג אומנותי כל כך
זה הז'אנר שלך! עזבי הומור וכל היתר... את פשוט נכנסת לנשמה עם הספור הזה
מחכה ממש לתת את הספר מתנה למי שאוכל
היכולת שלך לתאר את התרבות הפרסית בעדינות וברגישות כל כך עמוקה- לימדה אותי המון
והשילוב עם הסיפור הישראלי שכל כך קרוב וכל כך רחוק מאיתנו
התחברתי עד כאב לדמויות
החיבור הגאוני לשמחת תורה המם אותי
פחדתי לאבד את עדיאל שנכנס לכולנו עמוק ללב- תודה ששמרת עליו בשבילנו
🩷

לא היינו עומדים בכאב
תמשיכי עם סיפורי חיים... ישר כח ענק על הסיפור האנושי והחכם והמיוחד הזה
מעריכה את הכשרון והיכולת לגעת ולחבר!

תודה רבה לך, יקרה
מעומק הלב
מאוד התרגשתי לקרוא את מילותיך!
התודה להשם והזכות שלי להגיע ללבבות.
הספר יוצא ב"ה בבין הזמנים וזה ממש מרגש אותי.
מעריכה מאוד שטרחת וכתבת לי!!!

באהבת ישראל,
מיכל.

תודה רבה לך, יקרה
מעומק הלב
מאוד התרגשתי לקרוא את מילותיך!
התודה להשם והזכות שלי להגיע ללבבות.
הספר יוצא ב"ה בבין הזמנים וזה ממש מרגש אותי.
מעריכה מאוד שטרחת וכתבת לי!!!

באהבת ישראל,
מיכל.
אני חושבת שהספר הזה יהיה הצלחה מיוחדת בעז"ה

לכל מי שאהב את מצרים תשפ"ה יש למה לחכות!!!
בקרוב!!!!
צפה בקובץ המצורף 2012560

נסה לעצום את עיניך, ולדמיין את ירושלים בתפארתה: את ריח הקטורת המתוק, העשיר, ממלא את אוויר הבוקר הצלול; את שירת הלווים, הרמוניה שמיימית שמרעידה את הלב; את רטט הקדושה באוויר, את הוד הקדומים, את הפאר הנשקף מכל עבר.

כעת, צייר לעיני רוחך את העיר המופלאה, כשהיא משלבת קדושה עילאית עם קידמה טכנולוגית מסחררת. עיר שבה לוח השנה הדיגיטלי מסתנכרן עם קידוש החודש, מערכת רובוטית משוכללת מנהלת את חפצי העולים להר הבית, וטכנולוגיה מתקדמת מפשטת את ההתמודדות עם כללי הטומאה והטהרה - מבלי להתפשר על קוצו של יו"ד.

ולבסוף תאר לעצמך את האידיליה המושלמת הזו קורסת לתוך עצמה בתהליך איטי וארסי, מתנפצת בגלים של שנאה, של פילוג פנימי וקנאות קיצונית, עד שהיא צוללת לתהומות של חורבן אפוקליפטי, רעב מייסר, וטרגדיות אנושיות מטלטלות, ששיאן בחורבנה המוחלט.

זהו סיפורה של ירושלים תשפ"ה. זה לא סיפור של העיר שהייתה וגם לא סיפור של החורבן של פעם. זו אנלוגיה מתוחכמת, חדשנית, שתצית בלב את אש הגעגוע, ותהפוך את האבל על החורבן לחוויה חיה, מטלטלת ואקטואלית.

ירושלים תשפ"ה. מסע אל התפארת והשבר - מתחיל.
הגיע לחנויות

אמן ב"ה תודה רבה לך.
וואוו מיכל איזה כיף שאת פה ואפשר לכתוב לך
קודם כל תודה על הסיפור יש גבול לצפון. נדיר ממש
ועוד יותר תודה על הבאת הקול של עה"מ, סופסוף.

אבל מה, יש קטע בסיפור שעכשיו מתפרסם, על משפחת זרגרי, שהוא בעיני מקצין מידי את החלק הזה, כאילו מציג תמונה לא מדויקת.
איזה נשים מדברות לבעלים שלהן כמו מהרוז? ואני בהחלט מכירה, גם מקרוב, ואפילו זוג מבוגר מפרס, ולא, זה ממש לא היה הסגנון שלהם.

אותי זה קצת הרתיע, כאילו הרגיש שמהרוז מאד מרוחקת מבעלה, והוא שולט שליטה מוחלטת בהכל.
ממש מעניין אותי מאיזה מקום זה נכתב.

חוץ מהקטע הזה הסיפור מקסים, וגם כיף לקרוא אותו, יש בו רוגע וזרימה והוא ממש ממלא אצלי פונקציה של שחרור...

אז תודה רבה

וואוו מיכל איזה כיף שאת פה ואפשר לכתוב לך
קודם כל תודה על הסיפור יש גבול לצפון. נדיר ממש
ועוד יותר תודה על הבאת הקול של עה"מ, סופסוף.

אבל מה, יש קטע בסיפור שעכשיו מתפרסם, על משפחת זרגרי, שהוא בעיני מקצין מידי את החלק הזה, כאילו מציג תמונה לא מדויקת.
איזה נשים מדברות לבעלים שלהן כמו מהרוז? ואני בהחלט מכירה, גם מקרוב, ואפילו זוג מבוגר מפרס, ולא, זה ממש לא היה הסגנון שלהם.

אותי זה קצת הרתיע, כאילו הרגיש שמהרוז מאד מרוחקת מבעלה, והוא שולט שליטה מוחלטת בהכל.
ממש מעניין אותי מאיזה מקום זה נכתב.

חוץ מהקטע הזה הסיפור מקסים, וגם כיף לקרוא אותו, יש בו רוגע וזרימה והוא ממש ממלא אצלי פונקציה של שחרור...

אז תודה רבה
היי תודה רבה לך !
כיף לקרוא את מילותייך.
אני אענה בשמחה לשאלתך במכתב פרטי, בגלל כל מיני הסברים מנטליים שכדאי לא לכתוב בציבור.

היי תודה רבה לך !
כיף לקרוא את מילותייך.
אני אענה בשמחה לשאלתך במכתב פרטי, בגלל כל מיני הסברים מנטליים שכדאי לא לכתוב בציבור.
גמני רוצה...
אבל אין לי בפרטי.
האמת שאני כן יכולה להאמין שלפני 90 שנה זה היה סגנון השיח, ולא רק בפרס.
אני ממש מחכה לקנות את הספר, באיזה הו"ל? גם אור החיים?

גמני רוצה...
אבל אין לי בפרטי.
האמת שאני כן יכולה להאמין שלפני 90 שנה זה היה סגנון השיח, ולא רק בפרס.
אני ממש מחכה לקנות את הספר, באיזה הו"ל? גם אור החיים?
צדיקה מה המצב?
ב"ה יתברך באור החיים
תודה רבה :giggle:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה