מידע שימושי ספרים לתחילת שנה

• הוסף לסימניות
למסירה
בבני ברק
ספר משתלם בטבעיים לכיתה ג' - חלק ב'
וסודות הכתיב לכיתה ג'
יש שם כמה עמודים כתובים בעיפרון - אפשר למחוק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני רוצה להעלות נקודה שפתאום 'קפצה' לי.

כאשר בחור ספרדי מישיבה בפריפריה נוסע הביתה כי לא חש בטוב, והמשטרה הצבאית מופיעה באותו לילה בביתו. זה לא ולא קרה במקרה, נכון?

נניח שמו בישראל: יהודה בן זקן.

נניח רגע לשאלה המקוממת לכשעצמה למה נטפלים דווקא לספרדים, ונתמקד בשאלה הבאה: איך הם ידעו? מי גילה להם שבליל י"ד כסליו אפשר לתפוס עריק פלוני בכתובת הוריו??

יש 2 אפשרויות בסך הכל.

1. איכון סלולרי על כל המוגדרים עריקים
  2. רשת עניפה של משתפ"ים

נפרק את זה רגע לבנה אחרי לבנה, אוקיי?

אם יש איכון – האם לכל בחור ישיבה יש קו סלולרי על שמו? אני די בטוח שלא. אז המשמעות היא שהם צריכים להשיג רשומות של כל בעלי הקווים במשפחה, נגיד למשפחה בן זקן מנתיבות יש 10 קווים. ואז לאכן את כולם, ולבודד אחד מהם שנמצא בקביעות במשך ימים ארוכים באותה נקודה, ואז בהצלבה עם מערכות מידע אחרות יודעים שהכתובת X בבני ברק היא ישיבה כלשהי. שם לומד כנראה העריק "שלהם" – יהודה ני"ו.

מסקנה?

עריק יהודה בן זקן משוייך למס' סלולרי 05555555 שרשום על שם האבא, אליעזר בן זקן. ואז כאשר המספר הנ"ל פתאום מגיע לילה לבית הוריו – הגייסים יכולים להתנפל.

מה שמעלה את השאלה הבאה...

עד כמה זה חוקי, למען ה'?

נגיד נגיד שהמשטרה הצבאית ביקה אישור מגלי בהרב מיארה שאישרה בחפץ לב לבצע איכון אחר מס' סלולרי הרשום על שם יהודה בן זקן. העריק. אני מניח שהוגשה בקשה רוחבית כזו ואושרה בחיוך גדול.

אבל איזה פעלול חוקי יכול לגרום לאישור לעשות איכון סלולרי אחרי מס' של האבא? אליעזר? מבחינת החוק הוא אזרח שומר חוק, שבנו בן ה 18 לא ברשותו.

חשבתם על זה?

ובוא ניגע באפשרות השניה. ב'.

כדי שבחור מישיבת כסא רחמים או כל ישיבה אחרת, יסכים להיות חלאת המין האנושי ולדווח לגייסים על כל בן ישיבה שנוסע להוריו, הוא צריך להיות יצור מאוד מריר, מאוד אוהב כסף, ומישהו שקל לשכנע אותו לעשות את העבודה שלו. להלשין.

אז אם הייתי רכז שטח בשב"כ, הייתי מפעיל חמ"ל עם כמה עשרות בני תורה לשעבר, שמכרו את נשמתם לשטן, והם 'מדובבים' בחורי ישיבה תמימים, חלשים, בכל ישיבה ספרדית, נותנים להם כמה מאות שקלים על כל פיסת מידע, ומבטיחים להם שלא יקרה שום רע לכל בחור שהם ילשינו עליו.

אוקיי?

אבל זו אפשרות לא סבירה. כי כדי להפעיל רשת כזו צריך המון כוח אדם מאוד ספציפי. אנשים שמכירים את השפה, הז'רגון של בני התורה הספרדים, ויכולים להפעיל עליהם לחצים פסיכולוגיים חכמים, ולהפוך אותם למשת"פים.

כמה חבר'ה כאלו יש? כנראה בודדים. אז הצבא צריך לאתר כמה עשרות כאלו, שמוכשרים בשכנוע, לתת להם כלים וכסף ולסייע להם במערך שלם וענף להשיג משת"פים בכל ישיבה ספרדית...

זה לא מחזיק, כי מתישהו מישהו יישבר, הלב היהודי יכה בו, והוא יספר לרב של הישיבה שהוא בתפקיד כזה וכזה – והרשת כולה תיחשף וכולם יהיו זהירים.

אז מה כן קורה פה? (עשו לי חסד ואל תיכנסו לפוליטיקה פנים חרדית, זה לא מעניין אותי)
לאורך כל הדרך אל היישור ובמהלכו, מצאנו את עצמנו מחפשים מידע מסודר - ולא רק זה השיווקי שנכתב בידי האורתודנטים.
וכמו שאומר הכלל הידוע, אם אין מידע מסודר, כתוב בעצמך את המידע המסודר.

להלן הסבר על תהליך יישור שיניים באמצעות קשתיות שקופות - אינווזיליין, מנסיוננו נכון לשנה זו:

1. פגישת ייעוץ.
הולכים לאורתודנט, שומעים ממנו מה דעתו והאם יש סיכוי ליישור מוצלח בשיטת הקשתיות.

2. בחירה במרפאה. יובהר שאין מדובר בפוסט פרסומי, היות ושילמנו את מלוא המחיר המלא על היישור o_O, כל הכתוב לעיל נכתב רק כמידע לציבור מיוזמתי.
בחרנו בד"ר מייק טורצקי. השיקול העיקרי היה - א' הוא הציע דרך ליישר בלי עקירות כלל. ב' כסוכן ישיר של אינווזיליין הוא הציע את המחיר הזול ביותר ליישור שתי לסתות - 11,900. (לא להתלהב, יש עוד עלויות לפני ואחרי, זה המחיר רק לקשתיות).

3. צילומים וסריקות. הולכים למכון שעובד עם אינווזיליין, שם נסרקות השיניים בסורק תלת מימד, ומבוצעים צילומי רנטגן - סטטוס מקביליות, פנורמי ועוד כל מיני.
התשלום למכון היה בסביבות 800 על כל הצילומים והסריקות, אל תתפסו אותי על המילה. אחרי שתשרדו צילומי סטטוס מקביליות, גם אתם לא בדיוק תשימו לב כמה גבו לכם באשראי.

4. תשלום. 11,900 על הקשתיות (אפשר בתשלומים).
עוד כ-2000 ש"ח על הקיבועים ושומרי המצב העתידיים.

5. פגישת תיאום והדמיה. האורתודנט, במקרה שלנו ד"ר מייק, מציג למטופל הדמיית תלת מימד יפהפיה המציגה איך ייראו שיניו, שלב אחרי שלב, מהעוקם הראשוני ועד היישור המושלם. המטופל כה נלהב שהוא ממהר לחתום על טופס הסכמה.

ואז:
6. נשלחים לרופא חניכיים לאשר יישור. (ייתכן שלא כל אחד נדרש לאישור הזה). עוד קצת כסף.

7. שיננית. עוד קצת כסף.

זהו. בשלב הזה מפסיקים לשלם ומתחילים לקבל. :D
מה מקבלים?

8. פגישת הדבקת אטצ'מנטים וקבלת הסטים הראשונים של הקשתיות השקופות.
1751507411609.png
אטצ'מנטים הם הדברים הקטנים שמודבקים על השיניים, כדי שהקשתיות ייתפסו עליהן היטב, ויזיזו אותן למקומות הרצויים.
כל התהליך מתנהל בצורה ממוחשבת, כאשר הרופא מקבל מאינווזיליין הדמיה של הפה של המטופל, עם הוראות מסודרות מה לעשות, באנימציה צבעונית. אל תשכחו לבקש מהאורתודנט להפעיל את המסך שמולכם, שגם אתם תהנו מההדרכה, ולא רק הוא. כך המטופל יכול לשכב רגוע, כשהוא מבין בדיוק מה עושים לו בכל שלב.
ייתכן ויהיה צריך גם לשייף קלות חלק מהשיניים, כדי לייצר תזוזה נכונה שלהן.

9. מתחילים להרכיב את הקשתיות. בכל שבוע או עשרה ימים, על פי ההוראות, מחליפים קשתית ומתחילים להרכיב את הבאה אחריה. הכל ארוז וממוספר יפה, למניעת טעויות ובלבול.
ד"ר מייק מבקש לקבל כל פעם סט תמונות במייל, כדי לעקוב אחרי ההתקדמות: עם חיוך, בלי חיוך, עם קשתית, בלי קשתית. מי שלא שולח תמונה מקבל התראה :devilish: .

10. החיים עם קשתיות שקופות: יש כאלו שמורידים את הקשתיות בזמן האוכל. ההנחיה שקיבלנו הייתה לא להוריד בכלל, להיות איתן כל היום והלילה. להסיר רק בשביל צחצוח שיניים.
בפועל, חלק מהמאכלים נדבקים לקשתיות. תשכחו מטופי, מסטיקים, כל מה שדביק. אם אוכלים משהו שיכול להתקע בקשתיות, צריך אח"כ לקרצף אותן ואת השיניים היטב. די מהר הן נהיות עכורות, אבל מחליפים אותן אחרי כמה ימים בכל מקרה.
יכול להיות שייקח לפה וללשון קצת זמן להתרגל לזה שתקעתם להם פלסטיק בפה. אחרי כמה ימים הם יירגעו. אם מרגישים לחץ וכאב כשמחליפים קשתית, ההמלצה היא לעשות את זה בלילה לפני השינה ולקחת כדור לשיכוך כאבים.

11. מדי פעם באים לפגישת מעקב, לפי הצורך, ומקבלים את הקשתיות הבאות. יכול להיות שבפגישה יבצעו הדבקת אטצ'מנטים/שיוף וכו'.

12. עברו כמה חודשים, השיניים ישרות!!! :D

13. באים לפגישה להסרת האטצ'מנטים, וללקיחת סריקה לשומר מצב.

14. באים לקחת את השומר מצב, ולקבל הדרכה על לבישתו, פלוס נזיפות מהשיננית על דא והא.

15. מקבלים יציקה מפלסטיק בצורה של הפה, כדי שבעתיד אם נאבד את השומר מצב, יוכלו לייצר לנו אחד חדש ע"י היציקה. מקבלים שומר מצב - שנראה כמו הקשתיות השקופות, אבל הוא יותר עמיד וחזק. בשלב הזה ייתכן ויציעו לכם גם קיבוע שיודבק לשיניים. מקבלים שלל אזהרות על כך שאם חלילה וחס לא נלבש את השומר מצב לפי ההוראות, השיניים יתעקמו בחזרה.

16. הולכים הביתה ששים ושמחים, כותבים פוסט.
בתור מישהו שעוקב אחר עולם הספר התורני, ועולם מכוני הספרים במשך למעלה מ- 10 שנים,
עד שממש נהייתי בקי בכל ספר תורני שיש מי המחבר, באיזה תקופה הוא היה ואיפה?
מי היו רבותיו מי היו תלמידיו, איפה הוא משובץ בסדר הדורות, ואיזה ספרים הוא חיבר.

וכן בתחום הטכני איזה מכון הוציא לאור את הספר שלו, ואם יש כמה מכונים שהוציאו מה ההבדלים
בין המהדורות השונות בעימוד בעיצוב באיכות ובסגנון, ופעם בצעירותי הייתי זוכר בע"פ אפילו את
המחירים של הספרים, והיו שואלים אותי, ובאיזה חנות ספרים אפשר למצוא אותו הכי בזול...
בקיצור ברוך ה' עד היום מתקשרים אלי מהישיבות ומהכוללים שלמדתי, להתייעץ איתי
על ספרים שרוצים לקנות (ומי שרוצה יכול לפנות אלי בפרטי זה לגמרי בחינם...)

ועל שעתה באתי לגבי אחד ההוצאות ספרים שאני ממש מעריץ מכון "זכרון אהרן" של הרב יונתן בלייער שליט"א
מקים עולה של תורה מהגדולים של הדור שהביא לעולם את מפעל התשובות בהלכה של גדולי האחרונים
משנות הש' והת' וכן את מפעל מדרשי חז"ל המדויקים והמושלמים שלהם עם כל המפרשים.

(וברוך ה' אני לחתונה שלי כשחמי רצה לקנות לי ש"ס "עוז והדר" כמו שקונים לחתנים
וראיתי שזה מגיע לסכומים של כמעט 4,000 ש"ח אמרתי לו שחבל על הכסף, גם ככה כבר
קניתי את ש"ס עוז והדר בישיבה קטנה אז זה עלה 2,600 ש"ח נראה לי, ובמקום זה
אני אשמח מאד לכל השו"תים של זכרון אהרון לחתונה).

הבעיה היא שעליה פתחתי את האשכול הזה מרוב כאב, בשנים עברו הם היו מוצאים ספרים
מושקעים ואיכותיים בקצב טוב וסביר אחד אחרי השני ועכשיו כבר כמעט שנה וחצי של
שתיקה רועמת שצורחת עד השמיים, לא יודע אולי אנשים אחרים יחשבו שאין פה
משהו חריג וזה נורמלי שלוקח המון זמן להוציא כל ספר.

אבל לא יודע בבדיקה פשוטה באוצר החכמה כמה ספרים נוספו בגרסה 22 וכן כמה נוספו בגרסה 23
רואים כמות מאד יפה ומרשימה, אבל בגירסה 24 נוספו רק 2 ספרים סידור יעב"ץ ואמרי בינה.
וכל זה בכל שנת תשפ"ה וחצי משנת תשפ"ו.

ולא עוד אלא שגם התקשרתי למוקד המכירות שלהם לקנות מהם ספרים חדשים בחודש הספר האחרון
ואמרו לי שכמה וכמה ספרים חדשים שלהם חסרים במלאי, ואין להם מה למכור, והם לא מדפיסים
שוב יותר, ועוד אמרו לי שם בפירוש לתמיהתי מה קרה להם, שהם לא יכולים יותר מידי לפרט,
אבל זכרון אהרן עוברים איזה תקופה של בדיקה פנימית בכל המערך של העובדים שלהם,
והם כרגע עושים עצירה בפעילות לרגל שדרוג והגדלת המכון כדי להעבירו לארץ ישראל.

שמחתי באומרים לי שמועה טובה תדשן עצם אבל מאז עבר המון זמן ואני הקטן לא רואה שום התקדמות
להיפך זה מרגיש לי קצת דעיכה לכאורה בהוצאה ספרים של המכון. מה גם שראיתי בשתי ספרים הנ"ל
שיצאו בתשפ"ה שהם באמת שינו לוגו ועשו עיצוב חדש וגריד חדש מאחורי השער והם הפסיקו,
את העבודה עם "אלפא שירותי הוצאה לאור" והתחילו לעבוד עם מעמדים ומעצבים פרטיים,
אשמח מאד מאד שיפנו גם אלי לעימוד ועיצוב מקצועי כולל כריכה ושערים וכו'...

כל האמור פה בגדול הוא גם על "מכון ירושלים" למרות שהם תמיד היו מוציאים בקצב איטי ספרים חדשים,
אבל זה נראה שעוז והדר מוציאים כמה ספרים בחודש אחד (!) והם מוציאים ספר אחד או שתיים בשנה...

בקיצור רציתי לשמוע אם יש מישהו שיודע עוד פרטים על הנושא הזה של זכרון אהרן מכון ירושלים וגם מכון
המאו"ר קצת פרטים למה אין להם אתר מסודר משלהם כמו שיש ל"עוז והדר" ו"מכון ירושלים" וכן מה קורה שם בפנים?

בקיצור אשמח מאד לכל מידע מדויק על מכוני הספרים המובלים היום.
נ.ב. פניתי במיילים כמה פעמים לזכרון אהרן וטרם נראתה תגובה.
אני מאד מקווה שכול המכונים בפריחה ובתהליכי שדרוג
כל כל המכונים והספרים שלהם מאד נצרכים היום.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה