התייעצות ספרית בת 7

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שאינה יכולה לשאול כאן אך עוקבת וביקשה ממני לשאול כאן לדעתכן..
מדובר בביתה בת השבע ,בחודשים האחרונים היא גוזרת את השיער לעצמה בהחבא..
למרות האזהרות זה חוזר על עצמו שוב ושוב.
היא משלמת מחיר(מפסידה הרבה דברים שהיא אוהבת)
ולמרות זאת ואל אף היא ממשיכה..
מעליה יש ילד בן 8 ומתחתיה ילד בן שנתיים ןחצי.
נ.ב.
זה התחיל עוד לפני הקורונה ,בזמן הלימודים...

האמא אובדת עיצות ממש לא יודעת איך להתייחס לנל.
היא תשמח מאד לעצתכן!

• הוסף לסימניות
כשהייתי ילדה הייתי עושה את זה המון
עד שפעם חברה של אמא שלי נורא צחקה עלי (בתכנון מראש)
ומאז,
למדתי לקח!
אם הילדה תראה שאנשים חשובים לה צוחקים עליה, היא תלמד.
(וגם אם לא, סה"כ ילדה, היא עוד תלמד.. :))

• הוסף לסימניות
בדרך כלל [לא תמיד]תגובה כזו היא תוצאה של הרגשה פנימית, לכן צריך לבדוק שלא מטפלים רק בתופעה אלא בשורש העניין
כמו מי שסובל ממחשבות טורדניות, הוא משתמש במעשים חוזרים ונשנים כדי להפחית את התחושה הרעה, אבל כיון שהשורש נשאר הכל רק מתעצם ,והפעלות החוזרות על עצמן רק מתעצמות
אני ממליץ לכם לבדוק [אצל איש מקצוע] מה הילדה חושבת שהיא מרויחה ממעשיה, כיון שברור שזה מיקל עליה אחרת היא לא הייתה עושה את זה, כנראה שהיא חושבת שזה ירגיעה אותה ממשהו ויתכן שהיא אפילו לא כ"כ מחברת בין המחשבות לפעולות, יתכן שהיא חוותה משהו בלימודים או שיש לה מחשבה טורדנית הגורמת לה לנהוג כך,
מה שבטוח מזה שהיא עושה את זה בהחבא, שהיא מבינה שזה לא טוב אך לא מצליחה להתגבר, כך שלא נראה לי שעונש או פרס יעזור כאן
ויתכן שאני טועה והכל שטויות, אבל חייבים לבדוק

• הוסף לסימניות
לא הגיוני להחביא מילדה בת 7 מספריים - היא צריכה מספריים בקלמר

• הוסף לסימניות
נראה לי, לטעמה שיער קצר יותר יפה- והאמא מסרבת...
אולי תספורת מקצועית אצל ספרית- תספק אותה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה