התייעצות ספרי יונה ספיר- מאיזה גיל הייתם נותנים לקרוא?

מצב
הנושא נעול.
בקשר למסר,אני תולעת ספרים ובחיים לא קראתי ספר אם כזה מסר עוצמתי.
המסר הזה של להילחם תמיד ולא לוותר,ניכנס בי חזק ואפשר לומר שאני חייבת ליונה ספיר הרבה על זה.
להגיד שאין מסר-זה פשוט לא נכון.
"להילחם תמיד ולא לוותר" - זו תכונה שמעולה כשהיא נלווית לערכים הנכונים, לא ערך שעומד בפני עצמו.
דוגמאות?
נפתלי בנט רצה בכל מאודו להיות ראש ממשלה בישראל. רק מה, היו לו רק שש מנדטים. ובישראל, ראשי המפלגות הגדולות הם אלו שמקבלים את הזכות להרכיב ממשלה. אבל בנט לא רצה לוותר. כשהגיעה ההזדמנות, והמאזן הפוליטי שיחק לטובתו, הוא תחמן (או סחט) את הנוגעים בדבר לתת לו את ראשות הממשלה, בזמן שעמד בראשות אחת המפלגות הקטנות ביותר. במדינה שמוסכם בה על מערכת מאוד מסויימת של בחירות דמוקרטיות, האם דבר כזה נחשב מוסרי?
דוגמא עוד יותר מעצבנת. מאז ההצבעה על תכנית החלוקה באו"ם לפני כמעט שמונים שנה, יש פה בארץ המוני פלסטינים שנלחמים ולא מוותרים על השאיפות שלהם. בין היתר, זה הוביל לשביעי באוקטובר. מזדהה איתם?
"להילחם תמיד ולא לוותר" זה מעולה, אם מדובר בשמירת שבת באמריקה בזמנו, בהצלת ילדים יהודיים בשואה, בלימוד תורה ברוסיה.
אבל המסר הזה נכון רק כשנלחמים על הדבר הנכון, וצריך ידע יהודי ברור מאוד, ובמקרים מורכבים (כמו המתוארים בספר) גם כתפיים רחבות מאוד, כדי להכריע מה הדבר הנכון.

אין לי כוח להתווכח על המקרה הזה ספציפית, אבל כל מי שטוען שאייל רוצח סתם אנשים שיתן דוגמא אני לא זוכרת שקרה דבר כזה בסדרה וקראתי את כולה!
הדיון באמת יצא מפרופורציה, המון נערות בגיל הזה קראו את הסדרה ולא קרה להן כלום
מסכימה ממש, זו דמות ממש מוסרית, ואפרופו ספרים לא תואמי גיל, בעיני הספרים של ליבי קליין הרבה יותר לא מתאימים לגילאים הנל מאשר יונה ספיר

"להילחם תמיד ולא לוותר" - זו תכונה שמעולה כשהיא נלווית לערכים הנכונים, לא ערך שעומד בפני עצמו.
דוגמאות?
נפתלי בנט רצה בכל מאודו להיות ראש ממשלה בישראל. רק מה, היו לו רק שש מנדטים. ובישראל, ראשי המפלגות הגדולות הם אלו שמקבלים את הזכות להרכיב ממשלה. אבל בנט לא רצה לוותר. כשהגיעה ההזדמנות, והמאזן הפוליטי שיחק לטובתו, הוא תחמן (או סחט) את הנוגעים בדבר לתת לו את ראשות הממשלה, בזמן שעמד בראשות אחת המפלגות הקטנות ביותר. במדינה שמוסכם בה על מערכת מאוד מסויימת של בחירות דמוקרטיות, האם דבר כזה נחשב מוסרי?
דוגמא עוד יותר מעצבנת. מאז ההצבעה על תכנית החלוקה באו"ם לפני כמעט שמונים שנה, יש פה בארץ המוני פלסטינים שנלחמים ולא מוותרים על השאיפות שלהם. בין היתר, זה הוביל לשביעי באוקטובר. מזדהה איתם?
"להילחם תמיד ולא לוותר" זה מעולה, אם מדובר בשמירת שבת באמריקה בזמנו, בהצלת ילדים יהודיים בשואה, בלימוד תורה ברוסיה.
אבל המסר הזה נכון רק כשנלחמים על הדבר הנכון, וצריך ידע יהודי ברור מאוד, ובמקרים מורכבים (כמו המתוארים בספר) גם כתפיים רחבות מאוד, כדי להכריע מה הדבר הנכון.
נו באמת, את משווה ערבים לאדם שמוסר נפש להגן על עמו?
בעיני המטרות שם הן כאלו שמי שנלחם עליהם ראוי להערצה ונכונות ביותר

ההרגשה שהיתה לי אישית אחרי הקריאה של הספר הייתה וואו אייל זה משהו מטורף! לא ערכים ולא נעליים

ספרי המתח של יונה ספיר,
ואני מדברת על סדרת 'מרגל להשכרה',
כי הבנתי שהאחרים יותר 'עדינים',
מאיזה גיל הייתם מאפשרים לילדים שלכם לקרוא?

הבת שלי בת 13, טוענת שכל החברות שלה קוראות את זה.
לצערי, אין לי זמן כרגע לקרוא בעצמי ולבדוק ספרים עבי כרס כאלה.

מישהי שלא נחשדת בצמצום יתר אמרה לי באופן חד משמעי שלא תואם גיל
מה אומרים?

ומה הבעיה בהם- מתח מוגזם? פחד? אלימות? משהו אחר?
שטויות לדעתי זה לא שונה מכל ספרי המתח האחרים לא הבנתי מה הסיפור הגדול אבל ספר ממש ממש מדהים של יונה ספיר זה "המצולע" פשוט ספר גאוני ומדהים .

שטויות לדעתי זה לא שונה מכל ספרי המתח האחרים לא הבנתי מה הסיפור הגדול אבל ספר ממש ממש מדהים של יונה ספיר זה "המצולע" פשוט ספר גאוני ומדהים .
כן , הוא מביא את השואה מכיוון אחר , אהבתי גם

1 תפילות כיבוד אב ואם הימנעות משפיכות דמים ויש לו רב שהוא שואל אותו המון!
2 אם לא נראה לך אתה יכול להגיד אבל בלי לרדת ברמה זה לא מתאים סורייי!
לא הבנתי את הויכוח - הספרים של שאר המותחנים כן מציינים שיש לו כיסוי ראש מה הבדיחה הזאת - תראה את התרסקות של נחמן גרשנוביץ מישהו שמה עם כיסוי ראש ? כולם עבריינים אפלים מעולם התחתון בדיוטא תחתונה שאין למטה ממנה ..

זה בדיוק הסיפור,
היא טוענת שכל החברות (בי"ס חסידי שמור) מדברות על זה ורק היא לא בענין.
כי אמא שלה לא מרשה...
ואין לי ענין לאסור עליה משהו סתם.
מנסה להבין כמה גרוע יהיה אם כן תקרא.
לא תפסיד כלום אם לא תקרא זה לא מתאים לבנות אולי לבנים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה