ספרי קומיקס--- מה יהיה???

• הוסף לסימניות
ראיתי כבר הרבה ספרי קומיקס תת רמה בחיים שלי:(
אני מזועזעת בכל פעם מחדש, מהשבושים הלשוניים, ומרמת העלילה,
אבל הספר שהגיע השבוע מהספריה גרם לי לפתוח אשכול בנושא הזה.
והחלטתי לפתוח את הנושא דווקא בפורום קהילת המאיירים כדי לקבל תגובות מכאן, איך יתכן שהספרים מצוירים בצורה שאיננה נאמנת כלל למציאות???

בספר המדובר חולץ ילד ע"י מסוק באמצעות רתמה, הבעיה שהרתמה היתה נראית יותר כמו חבל תליה:eek::eek::eek:, כך שהילד המחולץ בנס נותר בחיים;) ולא נחנק כשהעלו אותו למסוק;)

מה הבעיה לחפש בגוגל תמונה של חילוץ באמצעות מסוק???
ואיך ההוצאה לאור נותנת לדבר כזה לקרות?

מה יהיה עם ספרי הקומיקס הרדודים האלה???

אזכיר לטובה את הספר של שירי "המסע של אביגדור" שהיה אצלי בשבוע שעבר, שמלבד המסר שלו הוא מוגש ברמה גבוהה, תענוג לעיניים ולאינטלקטואל.

__

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי- נטו עצלות.
סיפרתי לסופרת סיטונאית אחת שאני עובדת על ספר מסוים ונתקעתי בחלקים היסטוריים שאני צריכה לאמת ולדייק.
היא אמרה: מה הבעיה? אני תוך שבועיים!! כותבת ספר קומיקס ומשהו דומה לזה ספר ילדים...
ואכן הספרים שלה בהתאם...

מעציב שהספרייה בבית הספר מאכילה בנות זבל, ולא משקיעה בספרים איכותיים.
אבל בפורום הזה אני רואה כאלו כוחות טובים, למה אתם לא משתלטים על השוק?

• הוסף לסימניות
שמוע שמעתי את תסכולה של מגיהה לשונית שהגיהה טקסט של ספר קומיקס, על הדרך תיקנה כמה שיבושי היגיון בעלילה ובנתונים ההיסטוריים, והתוצאה הייתה משביעת רצון. עד... שקבלה את הספר עם הציורים ויחשכו עיניה. היו שגיאות עובדתיות גסות בציורים בסגנון: שטו בקייאק בשעה שבעלילה זו ספינת סוחר, וזו רק דוגמה קטנה.
במקום לילל יש להעלות למודעות את החשיבות בדיוק לא רק בטקסט, אלא גם באיורים. כי תמונה נחרטת חזק, ואיזה עיוותים חרוטים במוחם של ילדנו. כל כך חבל.

אהבתי את הבטוי למעלה של:"סופרת סיטונאית" כמה מבטא חזק את המושג...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי ב;2255778:

לא מקבל את הטענה הזו.
אם הצייר לא מקבל מספיק לכן הוא מחפף ברמות כה חמורות?
מהיכן יכול להתחיל שינוי בגישה אם לא מהציירים שיתעקשו על איכות VS זמן וכסף קטן.

• הוסף לסימניות
מזכיר לי שמצאנו באיזה קומיקס את אותו רכב עם מס לוחית רישוי שונה
וזה לא היה בעמוד שונה אלא ריבוע ליד....

• הוסף לסימניות
הלוואי ואלה היו הבעיות,
יש בעיה חמורה שכמעט כל הקומיקסים כתובים ברמה מתחת לאפס,
אם ציירו קיאק או סירה ושאר הדברים שהועלו כאן ודיוקים הסטוריים, כל זה זניח מאוד ביחס לתכנים האפסיים, והדיאלוגים הבלתי תקשורתיים בעליל.

והלוואי שזה היה רק בקומיקסים,
אשתי הביאה מהספריה איזה ספר שנחשב רב מכר אצלנו במגזר, לגדולים,
והרמה היתה כמו של נערה בת 13 שכותבת למגירה (בעולם הגדול בחוץ)

יתכן שהחסרונות האלה נובעים מהמעלה והיתרון, שזה ציבור שלא חשוף לעולם בחוץ כבר כמה דורות, ולכן התרבות והאומנות לא התפתחה,
רק הבעיה שעכשיו שכן מייצרים אצלנו תרבות ואומנות, והכל מהר ושטחי לעשות כמה שקלים, דור שלם גודל על הכלום הזה.
ואין לי שום פתרון, מלבד שהמו"לים היו צריכים לפתח איזה חוש אחריות לדור, לייצר איכות, במקום להמשיך עם הקו הזה,
אבל זה בערך כמו להגיד שהלוואי והחתולים היו מפתחים חוש לשמור על השמנת.

• הוסף לסימניות
אני מצטרף לדבריו של שאול יצחק כל מילה
והלוואי ויהיה מו"ל שיהיה אכפת לו גם מאיכות ואמנות
לפחות כמו ה" קבלנות " וקצב אש של דפים :(
הכוונה מוכנות לאיכות ואפי" שגורם לקצב
איטי יותר

• הוסף לסימניות
והעיקר שתהיה בספר איזושהי חיה שתפתור את כל הבעיות.....
פתאום כל החיות מדברות ומבינות.......
תת רמה. אני מתביישת לפעמים בשבילם

• הוסף לסימניות
משהו אחר כאן לא מובן,
הרי אם כפי המתואר לעיל - הספרים כל כך מזעזעים - איך זה יכול להיות שיש להם שוק?
הרי אם לא היה להם שוק המולי"ם לא היו מתעסקים אתם.

זה אומר שהציבור כל כך רדוד ולא מבין??
ואם כן, מה אתם רוצים מהמולי"ם?? שיחנכו את הציבור הרחב כשאת הכסף שלהם הם עושים גם כך?

אבל האמת שהפתרון יבוא מאליו.
ככל שיוצאים יותר ספרים ברמה מקצועית, הציבור מבין יותר כמה בלי רמה הם שאר הספרים, וממילא יצביע ברגליו.

אותו הדבר גם בספרי הקריאה. יש ספרים שפעם היו מתלהבים מהם, והיום הם נראים באור כל כך מגוחך. פשוט הרמה הספרותית כל כך עלתה אצלנו בשנים האחרונות, הודות למקצועיותם של הסופרים/ות שהציבור מרגיש לבד כמה מגוחכים היו הספרים ההם.

אז קדימה מאיירים יקרים - הקריאה מופנית אליכם.
אנו יודעים להעריך מקצוענות.
יש כבוד.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;2255719:
ראיתי כבר הרבה ספרי קומיקס תת רמה בחיים שלי:(
אני מזועזעת בכל פעם מחדש, מהשבושים הלשוניים, ומרמת העלילה,
אבל הספר שהגיע השבוע מהספריה גרם לי לפתוח אשכול בנושא הזה.
והחלטתי לפתוח את הנושא דווקא בפורום קהילת המאיירים כדי לקבל תגובות מכאן, איך יתכן שהספרים מצוירים בצורה שאיננה נאמנת כלל למציאות???

בספר המדובר חולץ ילד ע"י מסוק באמצעות רתמה, הבעיה שהרתמה היתה נראית יותר כמו חבל תליה:eek::eek::eek:, כך שהילד המחולץ בנס נותר בחיים;) ולא נחנק כשהעלו אותו למסוק;)

מה הבעיה לחפש בגוגל תמונה של חילוץ באמצעות מסוק???
ואיך ההוצאה לאור נותנת לדבר כזה לקרות?

מה יהיה עם ספרי הקומיקס הרדודים האלה???

אזכיר לטובה את הספר של שירי "המסע של אביגדור" שהיה אצלי בשבוע שעבר, שמלבד המסר שלו הוא מוגש ברמה גבוהה, תענוג לעיניים ולאינטלקטואל.

__

חחח מקרה כזה בדיוק קרה לי אתמול....
מסכימה, רק לא בטוחה שיש פיתרון לזה כי זה כולל כל כך הרבה דברים שצריך לפתור.
אני מאמינה שהסיכוי שכל העניין הזה ישתפר זה רק כי יעברו הרבה שנים ועד אז כבר יהיה לכולם יותר מושגים איך עושים מה...
אבל מתסכל באמת שכיום יש אפילו קומיקסים שבאמת נראים יחסית טוב אבל רמת העלילה:confused: :mad:
יש לי עוד מה לומר בעניין אבל נחסוך ממכם את המגילה :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרציפן;2256373:
זה אומר שהציבור כל כך רדוד ולא מבין??

זה.... אומר,
שהציבור כ"כ צמא, שהוא לוקח כל מה שנותנים לו.
וכן, גם כי הוא לא מכיר, ולא מבין שיכול להיות גם משהו איכותי.

והמו"לים מצידם, הם מנסים לשמור באדיקות על הרמה הנמוכה , כי "זה מה שהולך בציבור שלנו", :) באמת, אני לא צוחק, לא אנקוב בשמות אבל זה ממש ככה.
והרי לך מעגל קסמים אכזרי.

• הוסף לסימניות
תוכלו לתמוך בהתקדמות הרמה, על ידי רכישה של ספרי קומיקס מרמה טובה במיוחד.
לא אומר לקפח את פרנסתם של אלה שלא ניחנו בכשרון , אלא לקנות במיוחד, או אפילו להמליץ, או לזרוק מילה טוב אצל שכנה או מכר על ספר שמבוצע כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
לענ"ד הספרים הטובים יותר בהחלט הולכים יותר
אבל הילדים כל כך צמאים לספרים.. שגם לספרים הגרועים יש מספיק ביקוש
בוודאי ביחס להשקעה הדלה

• הוסף לסימניות
את ספרי הקומיקס הטובים - המבוגרים קונים! (לילדים..) ונהנים (לקרוא בעצמם..)! כמו למשל ספרי הקומיקס של גדי פולק, אלי & גולד וכל הטובים האחרים.
ואילו הציבור שצורך את הספרים ה:eek::eek::eek: האלו שדובר עליהם פה - לא כ"כ מבין ברמה המקצועית..(ילדים בגילאי 5 ומעלה שמנדנדים "אמא תקני לי" - ואמא רק שמחה שיצאה בזול...):rolleyes::rolleyes::(

• הוסף לסימניות
אני גם נתקלתי לאחרונה בספר קומיקס של סופרת ידועה.
בזיון.

העלילה מספרת על ילד שנעלם, וקבוצה של חברים מתגייסת לחפש אותו במשך כמה שעות. הם "אוספים מידע" על הלבוש והאופי של הילד בלי להודיע למשטרה או לאמא שלו, ובסופו של דבר השוטרים מוצאים אותו לאחר שהם חדרו לבונקר של קבוצת הילדים ואספו משם את החומר כדי שיסייע להם למצוא את הילד.
הזוי לגמרי.

המסר של הספר: א. פתרו בעיות של סכנת חיים לבד בלי להזקק לעזרת המבוגרים. ב. אתם יותר חכמים מהמשטרה ומכל מבוגר אחר. ג. אל תשתפו את השוטרים ב"מידע" שיש לכם.

בשום ספר נורמלי לא היו מעזים להוציא עלילה איומה ומטומטמת כזו. אבל כשמדובר ב"קומיקס"- קרי גבב ציורים מלווים במלל מטופש שנכתב בשעה שעתיים - הכל יכול לקרות.

• הוסף לסימניות
זה לא רק ספרי קומיקס,
יש לי בבית ספרון בו הילד קיבל כוויה ביד ימין,
ופתאום בציור הבא הכוויה עוברת ליד השמאלית:rolleyes:

• הוסף לסימניות
הכי מציק לי זה לקרוא קומיקסים על השואה.
פתאום זקנים באים בימים הולכים למחנה ריכוז בוורשה תשד
וילדים בני חמש בבגדי פסים פורצים את הגדרות ובורחים.
עזבו אתכם מהשגיאות ההיסטוריות, כי הרי וורשה כבר לא הייתה בתש"ד,
ובמחנות הריכוז לא היו זקנים וילדים.

כך מחנכים את הדור הבא על שהתרחש בשואה?
הרי השואה הייתה השמדה טוטאלית ומוחלטת, אסון איום ונורא...
ממש לא איזושהי התרחשות מבדחת...

אתם לא רוצים לספר לילדיכם על השואה, אל תספרו..
אבל אל תספרו להם שהשואה הייתה משחק ילדים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה