ספרי קומיקס--- מה יהיה???

• הוסף לסימניות
ככה הרמה נראית כשמוכרים ספר ב-10 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צצפ;2256561:
הכי מציק לי זה לקרוא קומיקסים על השואה.
פתאום זקנים באים בימים הולכים למחנה ריכוז בוורשה תשד
וילדים בני חמש בבגדי פסים פורצים את הגדרות ובורחים.
עזבו אתכם מהשגיאות ההיסטוריות, כי הרי וורשה כבר לא הייתה בתש"ד,
ובמחנות הריכוז לא היו זקנים וילדים.

כך מחנכים את הדור הבא על שהתרחש בשואה?
הרי השואה הייתה השמדה טוטאלית ומוחלטת, אסון איום ונורא...
ממש לא איזושהי התרחשות מבדחת...

אתם לא רוצים לספר לילדיכם על השואה, אל תספרו..
אבל אל תספרו להם שהשואה הייתה משחק ילדים...
ילדה קטנה שראתה אצלנו את אחד מספרי הקומיקס על השואה רחמה באמת ובתמים על הנאצי המבוהל מהילד היהודי המשועשע והפיקח

ראוי לציין את ספרי הקומיקס שאני נהנית מהם מאוד
אלי וגולד
שירי
גדי פולק
אין עליכם באמת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתין;2256885:
ככה הרמה נראית כשמוכרים ספר ב-10 ש"ח.
יש לי בבית כ30 מספרי אלי לומד מושגים - שאגב מצוירים לא רע (הבנתי שזו הייתה מטרת המו"ל, הוא גייס ציירת די מתחילה והיא התקדמה רבות תוך כדי ציור הספרים)
והילדים מאוד נהנים מזה, עלות של כזה ספר היא כ 10 שקלים, עכשיו תאר לך שזה היה עולה 20-25, היה לילדים שלי פחות מחצי מכמות הילדים, אין מה לעשות, הורים לא יכולים לעמוד בעלות הספרים שהיא גבוהה ביותר, שלא לדבר על הספרים המנויילנים, שהמחירים הם אסטרונומיים. אני בהחלט חושב שיוקר הספרים בא מגובה דמי התיווך, ושיש מקום בהחלט שהסופרים/ציירים, ירוויחו יותר, מבלי להעלות את מחיר הספר, מה שיעלה את רמת האיכות.
כיף לראות את הכישרונות כאן, אחד אחת.

• הוסף לסימניות
קומיקס זה סרט ובימינו דור המדיות מחפשים כל הזמן,
תעשו הצצה קטנה לאילו שחיים עם מדיות/ווצאפים/ מיילים למיניהם ושלא לדבר על הרשתות החברתיות.
בושה נוראה ליראות את הרמה.

גם אם ישבו כאן בפרוג וימחו ויהיו כאן הרבה שיצקצקו בלשונם ויתכן ובאמת הם לא צורכים את זה עדיין נשאר ציבור גדול שכן ויעידו כמויות הספרים שצצים כל שני וחמישי

אין קשר בין קוביה לקוביה ,הציורים דוחים , המלל מטופש,
מסר?? צריך רק לבצל ....
אצלינו נשארו הרבה דמעות---

(באידיש מסר -מעסער-סכין..)

• הוסף לסימניות
אם המו"ל/הצייר יודע שהוא מתכוין למכור את הספר ב- 10 ש"ח למה שהוא ישקיע בתוכן ובציורים? זה לא אומר על הרמה שלו אלא איזה מוצר הוא רוצה למכור.
וכן, גם אני אקנה ספר אם הוא זול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרציפן;2256373:
אבל האמת שהפתרון יבוא מאליו.
ככל שיוצאים יותר ספרים ברמה מקצועית, הציבור מבין יותר כמה בלי רמה הם שאר הספרים, וממילא יצביע ברגליו.

אתה לא יכולת לנסח את זה טוב יותר! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צצפ;2256561:
הכי מציק לי זה לקרוא קומיקסים על השואה.
פתאום זקנים באים בימים הולכים למחנה ריכוז בוורשה תשד
וילדים בני חמש בבגדי פסים פורצים את הגדרות ובורחים.
עזבו אתכם מהשגיאות ההיסטוריות, כי הרי וורשה כבר לא הייתה בתש"ד,
ובמחנות הריכוז לא היו זקנים וילדים.

כך מחנכים את הדור הבא על שהתרחש בשואה?
הרי השואה הייתה השמדה טוטאלית ומוחלטת, אסון איום ונורא...
ממש לא איזושהי התרחשות מבדחת...

אתם לא רוצים לספר לילדיכם על השואה, אל תספרו..
אבל אל תספרו להם שהשואה הייתה משחק ילדים...

מסכימה עם כל מילה.
הבעיה כי הקומיקס על השואה צוייר בידי צייר מהשורה הראשונה (לכן קניתי , יש לי חולשה לאיורים טובים)
ואני מזועזעת קשות מהספר.
זו הכחשת שואה!!!
כמה ילדים עם נמשים ודליי צבע יכלו להם לגרמנים.
נו באמת, בדיוק ראיתי סרט דוקומנטרי שמדבר המון על השאלה איך 2000 יהודים הובלו על ידי 30 שוטרים מבלי לברוח.. ויש לכך תשובות רבות.

כמו"כ נשים שלא יודעות עברית ,עדיף שתכתובנה בשפת האם שלהן, ולא לייצר חרוזים מאולצים ומבישים את הכותבת, המו"ל והגנים שרוכשים ספרים אלו.

אבל אם כל מאייר\ת טוב\ה רק מאתר זה יוציאו פעם בשנה\שנתיים ספר איכותי עוד כמה שנים כבר נוכל לברור בין הטוב לטוב.

בהצלחה לכולנו, שנה טובה עם איורים טובים ואיכותיים.

קבצים מצורפים

• שנה טובה תשעז.jpg
    KB 355 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
זה לא רק בקומיקס!
למה קראתי בספר על ילדים בזמן מסעי הצלב שהשתמשו בכתב רש"י?

• הוסף לסימניות
זה כמו ניצולות שואה בימינו עם תינוקים קטנים רצות לעבודה ברמות..

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה למי שפתח את האשכול הזה. זה נושא חשוב מאוד.

1. כמו שבספרים הרגילים יש ספרים טובים יותר וספרים טובים, הן מבחינת הרמה והן מבחינת העלילה והמסר וכו'. אותו הדבר גם בקומיקס. מה לעשות. צריך לבחור את הטובים.

2. אבל בואו נחשוב לעצם העניין של ספרי קומיקס. בעולם ספרי הקריאה לילדים ולנוער נהיה מצב כזה שספרי הקומיקס נמצאים בעדיפות עליונה על פני הספרים הרגילים. אם עד לפני עשור בערך, ילד בגיל 10 קרא 'מעשיהם של צדיקים' 'כה עשו חכמינו' או ספרים מנוקדים אחרים, היום הילדים קוראים רק קומיקס. ספרים אחרים לגיל הזה כבר לא הולכים, רק קומיקס!
תגידו לי אתם, זה נורמלי שילד נורמטיבי בגיל עשר לא לא קורא טקסט יותר משתיים וחצי שורות (-וגם זה בקושי)?!!

נקודה למחשבה...

• הוסף לסימניות
בכל אופן, תמיד קל יותר להתלונן ולומר מה לא בסדר (לא אומרת שהם בסדר, אבל זיכרו להודות גם על מה שיש), איך אמר החכם? " אם זה לא מוצא חן בעיניך עשה זאת בעצמך! ככה תוכל להפנות את התלונות רק על עצמך"...אני מאמינה שכל צייר עושה את ההשתדלות שלו, ובאמת שזה לא כזה פשוט גם למי שיש לו הכישרון.

אבל באמת אל תתמכו בספרים 'זולים' תרתי משמע; כי גם לתווך הקצר והארוך כולם יוצאים מופסדים חוץ מהמו"ל שבינתיים הרוויח על חשבון כולם.
אז אל תקנו ספרים, לכו לספריה ובהזדמנויות מסויימות פנקו את ילדיכם בספר איכותי באמת!

מאחלת שנה טובה לכולם עם עשייה מבורכת ואיכותית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;2257130:
בכל אופן, תמיד קל יותר להתלונן ולומר מה לא בסדר (לא אומרת שהם בסדר, אבל זיכרו להודות גם על מה שיש), איך אמר החכם? " אם זה לא מוצא חן בעיניך עשה זאת בעצמך! ככה תוכל להפנות את התלונות רק על עצמך"...אני מאמינה שכל צייר עושה את ההשתדלות שלו, ובאמת שזה לא כזה פשוט גם למי שיש לו הכישרון.

אבל באמת אל תתמכו בספרים 'זולים' תרתי משמע; כי גם לתווך הקצר והארוך כולם יוצאים מופסדים חוץ מהמו"ל שבינתיים הרוויח על חשבון כולם.
אז אל תקנו ספרים, לכו לספריה ובהזדמנויות מסויימות פנקו את ילדיכם בספר איכותי באמת!

מאחלת שנה טובה לכולם עם עשייה מבורכת ואיכותית!

אכן,
כמה הורים הולכים עם הילד לספרייה כדי לסייע לו לבחור חומר איכותי? מיעוט שבמיעוט. (גילוי נאות- גם אני לא עושה זאת! אין לי זמן!!!!!!)
אבל כמה כותבים על זה שפשוט נורא מה שהילדים היום קוראים? הרבה מאד מאד, כי בכתיבת תגובה - המאמץ הוא מינימלי.
יש הרבה צדק במשפט שכשאתה מפנה אצבע מאשימה כלפי מישהו אתה מפנה שלוש אצבעות כלפי עצמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרים ליף;2257061:
זו הכחשת שואה!!!
כמה ילדים עם נמשים ודליי צבע יכלו להם לגרמנים.

הקומיקס ההוא לא מדבר על השואה, אלא על מלחמת העולם הראשונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;2257079:
זה לא רק בקומיקס!

:D:D
זה הספר השני שנמצא אצלי בבית מהספריה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;2257079:
זה לא רק בקומיקס!
לא יודע על מה מדובר
אבל בזמן מסעי הצלב כמדומה שכתב רש"י היה הכתב יד.

• הוסף לסימניות
למיטב זכרוני, הכתב המכונה בפינו 'רש"י' היה אכן כתב יד, אבל בספרד ולא באשכנז.

• הוסף לסימניות
אגב,
ברור לכם שעדיף קומיקס עם עדינות וחן,
חסר מקצועי מוזר וכעור ככל שיהיה,
על פני מושלמות טכנית, ואוירה עכורה ובהמית.

• הוסף לסימניות
מסכימה להנ"ל.
אבל לתשומת לב.
אין צייר וסופר שמתחילים ברמת על ובאיכות המירבית.
כל אומן יודע שמעבודה לעבודה הוא מתקדם עוד ועוד.
תחשבו שאם הציירים המתחילים לא היו מתחילים אף פעם - הם גם לא היו מתקדמים!
כמובן שכל אחד מחובתו להשקיע באמינות, בהגיון ובדיוק של הדברים.
ועל אחריותו של כל אחד לדאוג מה נכנס אצלו בבית. (מה, חסרים עלונים שונים ומשונים עם תוכן רדוד ביותר שעלולים להכנס באין השגחה מיוחדת - בכל בית?!)
ואם המקרו בספרי הספריה - בידי ההורים הבחירה לאיזה סוג ספריה לרשום את הילדים. (למשל הורי לא נתנו לי להירשם לספריה העירונית אלא הסתפקתי בספרי הספריה הבית-סיפרית שהייתה איכותית בהרבה וביקרה וצינזרה היטב כל ספר שנכנס אליה. ובאמת, כבר בתור ילדה הבנתי שיש ספרים "חרדים" שהם לא בשבילנו... הן מבחינת התוכן והן מבחינת הרמה)
בכל אופן הרבה הצלחה לכולם. למתחילים ולמקצוענים
כתיבה וחתימה טובה

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהבעיה היא לא המאייר כמו הכותב.
האחריות שלו שהתוכן יהיה ברמת דיוק היסטורית ולשונית.

וכאן נשאלת השאלה-
האם המאייר רוצה לצייר קומיקס ולוקח סופר?
או שהוא כבר כותב בעצמו (גם ללא הבנה בטיב המילים והתוכן),
או שהסופר פונה למאייר, ומבקש ציורים שילוו את הסיפור.
ואין למאייר שליטה על התוכן. הוא לא יסרב לצייר, ולא בטוח שאמור לסנן עבודות או אפילו לבדוק אותם אם אין לו הבנה ספרותית.

• הוסף לסימניות
אם מציינים כאן קומיקסים לשבח-
אציין את הקומיקסים שצייר דוד ביכמן לחלמיש,
ספרים כמו "דוד המלך" "אלישמע ואפרים יוצאים ממצרים/עולים לירושלים" משהו כזה
יש לנו כמעט את כל הסידרה והילדים מאד מאד רתוקים לזה,
וזה מחכים מאד, והכל מבוסס על מדרשים ומצוייר בצורה עדינה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה