דרוש מידע ספרי קריאה לילד פקח וסקרן בן 11

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני הייתי סקרנית גדולה וחובבת ספרים מושבעת
אבל אצלינו לא היו קוראים כל ספר
ולכן קראתי המון ספרי ביוגרפיה , יש דברים מרתקים ומתאמים לגיל
אכתוב לך מה שעולה לי בשלוף מאמינה שרובם ישנים יותר אבל ניתן למצוא בספריות ( אני לא כל כך זקנה אבל מניחה שהשוק הזה רץ מהר )
ר' נחומקה מהורדנא ,
ספרים על גדולי ישראל בני דורנו אני הייתי קוראת על הרב שך החזו"א והסטייפלר ( יש המון היום על כל קשת החוגים)
הכל לאדון הכל
אפשר לעשות לי מבחן סיכה על הספר שירו למלך ,
ועל הספר עייני ה' - השגחה פרטית
בכללי וממליצה מאד על ספרי השגחה פרטית - זה גם מתח וגם אמור להיות יחסית נקי ,
יש גם את הספרים של להמן ( אבל זה באמת עתיק )

חוץ מזה הייתי קורא גם ספרים מהספריה ( לא לפני שאבא שלי היה עובר על הספר ) אבל גם זה חשוב עם קצת שטויות שזה מכניס ,

כמו כן היום יש הרבה ספרים על סדר הפרשות עם סיפורים אחים שלי מאד נהנים לקרוא את זה - יש את כל הסידרה של הרב זילברשטיין "אחת שאלתי " , ואת הספר "על תריג מצוות" לפי סדר המצוות לרמב"ם - קצת ישן אבל מרתק אני הייתי קוראת מכריכה לכריכה שוב ושוב ...
מוסיפה בזהירות שהייתי קורא גם ספרות שואה אבל זה באמת לאינטלגנציה גבוהה וחייב סינון מוקפד במיוחד!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר לעשות לי מבחן סיכה על הספר שירו למלך ,
אין על הספר הזה.
טוהר וטוהר וטוהר.
ילדים טהורים קוראים אותו שוב ושוב עם דמעות בעיניים.
והסיפור על מוישהלה הקנטוניסט שיא השיאים.
קבוע שנים קראתי עם דמעות בעיניים. [בבית ההורים]
לפני תקופה מצאתי לקנות את הספר בכ 25 ש"ח ביפה נוף.
מיד קניתי הביתה.
הקראתי לילדים את הסיפור בערב רגיל ופתאום כולנו אבל כולנו מכל הגילאים הרטבנו דמעות חרישיות ללא קול בנים ובנות כאחד

• הוסף לסימניות
אני מכירה,לפני כמה שנים קראתי אותו.
זה סגנון פנטזיה ולכן לא כולם יתחברו אליו.
מה שכן, גם אני לא אוהבת פנטזיה…

קראתי את הספר הזה בקורונה לדעתי כשלא היו לי ספרים אחרים לקרוא. עלילה יפה, אני נהנתי.

לדעתי מתאים גם לילד בן 11
דווקא לא הפריעה לי הפנטזיה
אני כבר לא ממש זוכרת את הפרטים, אבל היו שם נראה לי תאורים על קניבלים וכל מיני דברים מוזרים
קשה לי להסביר אני רק זוכרת שקצת הזדעזעתי מזה.. (לא קראתי בתור ילדה)

• הוסף לסימניות
אגב, אם כבר דיברו כאן על ביוגרפיות, אז יש את הספר עריסת הבמבוק. ספר מהמם!!
לדעתי יכול להתאים גם לילד בן 11
המינוס היחיד שיש שם תמונות נשים...
נו נו
לא הייתי נרתעת שהבן שלי יראה את התמונות שם

• הוסף לסימניות
דווקא לא הפריעה לי הפנטזיה
אני כבר לא ממש זוכרת את הפרטים, אבל היו שם נראה לי תאורים על קניבלים וכל מיני דברים מוזרים
קשה לי להסביר אני רק זוכרת שקצת הזדעזעתי מזה.. (לא קראתי בתור ילדה)
צודקת, עכשיו אני נזכרת שהיו כל מיני כאלה תיאורים...
כנראה שלילדים זה פחות מתאים מהבחינה הזאת. למרות שזאת לא מהות הספר, אלא משהו יותר שולי.

נו נו
לא הייתי נרתעת שהבן שלי יראה את התמונות שם
שכל אחת תעשה מה שהיא חושבת...
כתבתי בכללי.

• הוסף לסימניות
סדרת ספרים על עבודת בית המקדש
שמחה בבית המלך
המלך שב לביתו
ועוד
נראה לי 6 כרכים (על פסח, שבועות, יו"כ, סוכות, חנוכה)
וגם משולב שם מתח עם הרומאים והצדוקים, יחד עם לימוד הלכות הקרבנות ומושגים רבים.
כמדומה שהמחבר הוא הרב שטראוס

• הוסף לסימניות
ספרי הרבי מנדל!
מצטרפת בחום!
הספרים שלו מכילים המון תוכן, מומלץ מאוד לילדים שאוהבים ללמוד דברים חדשים ולהעשיר את הידע שלהם.
יש לו כתיבה מאוד שנונה, ואפילו בסיפור הכי קטן-יש מסר חינוכי.
אני זוכרת את עצמי גם בסמינר קוראת את הספרים שלו שוב ושוב
יש לו כמה סוגי ספרים:
ספרים עם סיפור אחד ארוך-זיכרונותיו של מוטי ויליאמזון, הקמע, בעל הפטנטים, גבעת השממה
ספרים עם כמה סיפורים קצרים-סיפורי הרבי מנדל, 20 צעדים, הסוד, הקפה של ליל שבועות, ים ירושלים, נדרו של השייח, הכד השבור,
ספרי חידות-האמת תצא לאור, יוצא דופן (גם בספרים אלו מעורבים כמה סיפורים קצרים)

• הוסף לסימניות
מאיר בראם.
המון תוכן, היסטוריה, עניין ורמה גבוהה.

• הוסף לסימניות
אם לא מפריע לך אז ילדים מספרים על עצמם- לא יודעת אם יש בחנויות
אנחנו בדור שילדים יודעים ושומעים דברים. ואם לא היום, אז מחר.
בעיני העובדה שהספרים עדיין מצויים בספריות (שבאופן עקרוני לא מחזיקות ספרים של גויים כי "נפש המחבר ניכרת בספר) - היא נזק חינוכי בל ישוער. ממש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת