עזרה ספר ביוגרפיה - כל השלבים

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
אני מעונינת לנסות לכתוב ספר ביוגרפיה.
רציתי לברר אצל המקצוענים מה דרוש לכך.
מעולם לא התנסיתי בכתיבה מעין זו.
אשמח לכל מידע וטיפים בעניין
מה זה דורש? מה הדרך הטובה לעבוד? איך אוספים חומר? וכו וכו
תודה מראש

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
אני מעונינת לנסות לכתוב ספר ביוגרפיה.
רציתי לברר אצל המקצוענים מה דרוש לכך.
מעולם לא התנסיתי בכתיבה מעין זו.
אשמח לכל מידע וטיפים בעניין
מה זה דורש? מה הדרך הטובה לעבוד? איך אוספים חומר? וכו וכו
תודה מראש

בהצלחה אולי כדאי לתייג את המקצוענים.
לא יודע ספציפית אבל אולי @מ. י. פרצמן יכולה לעזור.

• הוסף לסימניות
א. לשמוע ולהכיר את 'הסיפור הכללי' בקצרה.
ב. לעשות עבודת הכנה לקראת ראיונות. ללמוד את התקופה, להבין מה אנחנו יודעים ומה לא. להכין רשימת שאלות.
ג. לראיין ולהקליט את האנשים עצמם. להקשיב היטב לנימה ולאווירה. לשאול הרבה שאלות כדי להבין היטב את הסיפור.
ד. לבנות את האופי של הספר:
להחליט מאיזו נקודה מתחילים, לאן ממשיכים ואיך מסיימים.להחליט מה יהיה המבנה של הספר. האם הוא יסופר בגוף ראשון מפי אחת הדמויות, בגוף שלישי מפי 'מספר יודע כל', או בגוף ראשון נסתר (כלומר בגוף שלישי אבל מנקודת מבט של אחת הדמויות). לכל אחת מהאופציות יש יתרונות שונים.להחליט באיזה ז'אנר ייכתב הספר. האם הוא יהיה סיפור מתח, דרמה משפחתית, יומן היסטורי או ז'אנר אחר.ה. לכתוב את השלד של הספר. תקציר של הספר ברמה של פרקים ושל סצנות (טריטמנט).
ו. לפתח את הפרקים והסצנות ולכתוב אותן כולל תיאורים ודיאלוגים.
ז. לשלוח את הספר לגיבורים עצמם לצורך ביקורת הנאמנות לסיפור האמיתי.

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
חלק מהדילמה זה איך לכתוב סיפורים ועדויות מאנשים רבים...
ראיתי ספרים שמחולקים לפי נושאים לדוג - בית הוריו/ מידות/תורה/ וכו
ואז מובאים סיפורים קמרים תחת כל קטגוריה
השאלה אם זה מומלץ?
ומה בעיקר מושך לקריאה?

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
חלק מהדילמה זה איך לכתוב סיפורים ועדויות מאנשים רבים...
ראיתי ספרים שמחולקים לפי נושאים לדוג - בית הוריו/ מידות/תורה/ וכו
ואז מובאים סיפורים קמרים תחת כל קטגוריה
השאלה אם זה מומלץ?
ומה בעיקר מושך לקריאה?
אישית, לא הייתי מתחבר לספר כזה.
ביוגרפיה טובה מארגנת במספר פרקים גדולים כל תחנה בולטת בחיי המדובר (ילדות, נעורים, התבגרות, השליחות בכנסת, הקידום לתפקיד שר, השולד מכל כיוון, הכלא, היציאה לפנסיה מוקדמת, ההתמחות בצייד לוויתנים, הצוואה המרטיטה). בכל פרק מספר תתי פרקים נוספים.
כדאי מאוד להחליט מראש מה היינו רוצים להדגיש בחיי המבוגרף, ולכוון של הסיפורים והאנדקטות ישרתו - ולו באופן רופף - את המטרה.

• הוסף לסימניות
קודם כל, המון הצלחה! חתיכת משימה לקחת על עצמך... :)
אף פעם לא כתבתי כזה ספר, ככה שאולי מה שאכתוב לא רלוונטי, אבל אם הייתי אני הכותבת - הייתי מן הסתם בוחרת לקחת את זה כמו משימת ראיונות: לשמוע, להקשיב, להנהן הרבה ולשתוק הרבה. ותוך כדי כל זה - לרשום בקצרה את ראשי הפרקים, ולציין נקודות למחשבה שבהן אשתמש מאוחר יותר.
ממליצה לך להשקיע פחות בעבודת הכתיבה, שגם אותה אני בטוחה שתעשי ללא פשרות, ולשים את הפוקוס בעיקר בעבודת התחקיר. כי ביוגרפיה היא סיפור שמבוסס על אותנטיות, ורק עם התחקיר הנכון תגיע הכתיבה לרמה הכי גבוהה שהיא יכולה להיות.
בהצלחה רבה! :)

• הוסף לסימניות
ביוגרפיה טובה מארגנת במספר פרקים גדולים כל תחנה בולטת בחיי המדובר (ילדות, נעורים, התבגרות, השליחות בכנסת, הקידום לתפקיד שר, השולד מכל כיוון, הכלא, היציאה לפנסיה מוקדמת, ההתמחות בצייד לוויתנים, הצוואה המרטיטה). בכל פרק מספר תתי פרקים נוספים.
לזה התכוונתי
תודה על הדיוק והמיקוד
ממליצה לך להשקיע פחות בעבודת הכתיבה, שגם אותה אני בטוחה שתעשי ללא פשרות, ולשים את הפוקוס בעיקר בעבודת התחקיר. כי ביוגרפיה היא סיפור שמבוסס על אותנטיות, ורק עם התחקיר הנכון תגיע הכתיבה לרמה הכי גבוהה שהיא יכולה להיות.
לקחתי לתשומת לבי
תודה רבה לכולכם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה