כללי ספר עיצוב

• הוסף לסימניות
האם יש ספר ללימוד עיצוב בצורה מסודרת(כללים מושגים וכו')

• הוסף לסימניות
ספר וירטואלי

ושמו 'פרוג'

• הוסף לסימניות
לדעתי יש אך אין לי מושג על ספר מסוים
מה שאת כן יכולה לעשות זה לרשום באינטרנט על נושא הצבע, קומפוזציה, טיפוגרפיה, מיתוג וכ'ו יש מלא מאמרים ואת פשוט יכולה לקרוא

• הוסף לסימניות
אני יודעת שצומת ספרים הקימו סניף בת"א לספרים בנושא עיצוב.

• הוסף לסימניות
באנגלית (ובשפות נוספות) - בהחלט יש.
בעברית - אני מחפשת כבר שנים רבות ועדיין לא ראיתי אף ספר עיצוב ראוי לשמו.

אם זה מעניין אותך - אוכל להמליץ לך על כמה ספרים באנגלית, לאחר שתפרט אילו נושאים בעיצוב, ולאיזו מטרה אתה מתכוון.

• הוסף לסימניות
קבצתי פעם לתוך קובץ וורד כמה דברים שמצאתי באינטרט. אולי באתר "ויקיפדיה", אני כבר לא בדיוק זוכרת.
זה מכיל מושגים ממש מינימליים.
צפה בקובץ המצורף 67516
וחוץ מזה - אני לא בטוחה שאפשר ללמוד כללי עיצוב רק מספר. צריך לראות דוגמאות, להשוות, לנסות ולטעות. צריך ללמוד את זה בקבוצה שכל אחד מסיק מסקנות מהעבודות של האחר.

קבצים מצורפים

• יסודות העיצוב.doc
    KB 383.5 · צפיות: 148
  • הוסף לסימניות
קודם כל תודה,
כל מה שכתבת נכון מאד, אבל אני כבר למדתי ועכשיו אני מחפשת ספר עם המושגים והכללים הבסיסים כדי ללמד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פפפ;431851:
כן. אין.

יש למשרד החינוך חוברות ענתיקות של תוכניות לימודים שנוגעות בראשי הפרקים בקצרצרה, לא הכל רלוונטי לכל תחומי העיצוב, תלוי מהי המגמה.
יש ספרי עיצוב גרפי נפלאים באנגלית (ובשפות לועזיות נוספות), עם דוגמאות של נכון/לא נכון ועיצובים שונים המדגישים מטרות שונות וכדומה (יש לי לפחות עשרה כאלה), יש כמה חוברות/ ספרים חובבניים להחריד, או שעוסקים בתחומי אומנות קרובים, ונוגעים במעט גם בתחומי העיצוב הגרפי.
וזהו.
הדברים נכתבים לאחר 18 שנה של הוראת גרפיקה ועיצוב, וחיפוש אינסופי אחר חומר כתוב בארץ ומחוצה לה.

• הוסף לסימניות
גרפיק, תודה.
גם אני ידעתי שהמצב בתחום הזה גרוע אבל לא ידעתי שעד כדי כך.
אני חושבת שכל אחת צריכה להעזר במורות אחרות המלמדות את החומר כמו גרפיק.
ואגב, אולי תרימי את הכפפה ותחברי ספר. אולי תתרגמי.

• הוסף לסימניות
יש אתר נחמד ללימוד בסיסי של עיצוב ועוד דברים

אתר אנגלי, תכנסו דרך גוגול כרום או תפעילו איזה שירותי תרגום ותוכלו לגלוש לחלוטין בעברית.(לא מי יודע מה אך ניתן להבין עם קצת יצירתיות)
http://psd.tutsplus.com/articles/in...f-graphic-design-a-self-study-course-outline/

ככל אתר גויי שמציג תמונות יש להזהר!

• הוסף לסימניות
יש כמה...

האמנם הרוב עוסק בהקשר לאמנות אבל אפשר להשליך....
ואגב כל הספרים מציגים תמונות של נשים וציורים של גויים....

הספרים שעזרו לי במהלך הלימודים
היבטים בתולדות העיצוב- מלכה בן פשט
שני ספרים של נורית הדס עיצוב ואדריכלות ועיונים באמנות המאה ה20
יש עוד ספר שאני לא זוכרת את שמו הכריכה שלו בצבע כתום והפרק הראשון שלו נקרא קו צורה וצבע הוא רובו עוסק באמנות אבל הפרק הראשון עוסק במושגי יסוד שאפשר להשליך על עיצוב. וההסבר שלו מעולה.

ישנם עוד שני אתרים האחד נקרא מפגשים מהסוג החזותי
ועוד אחד זה זה http://yeda.amalnet.k12.il/ArtMegama/ שהוא של משרד החינוך אני כמעט בטוחה שיש בו חומרים

בהצלחה

• הוסף לסימניות
מי מרים את הכפפה ליצור ספר כשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Graphic;431860:
כן. אין.

הדברים נכתבים לאחר 18 שנה של הוראת גרפיקה ועיצוב, וחיפוש אינסופי אחר חומר כתוב בארץ ומחוצה לה.

סליחה על ההקפצה, בין הזמנים...
נו, גרפיק, איך את עוזרת לי ממרום ה18 שנות נסיון שלך?
אני רוצה להכין חומר ללמד לשנה הבאה, מה אני עושה?
אני יודעת טוב מאד עיצוב והולך לי בקלות העבודה בשטח, אבל להעביר הלאה? איך??

• הוסף לסימניות
יש לך זמן פנוי? תשבי עם כוס קפה, ותראי את המדריכים.
http://www.2create.co.il/cat-tutorial.asp?tutorial_cat=1
אין על המדריכים האלא, בדוק. מדריכי וידאו בעברית, עם מדריכים מקצועיים.
ישבתי וראיתי כל מדריך כמה פעמים.. זה נותן חתיכת בסיס.
בהצלחה.

* יש שם גם תמונות של נשים, שלא תגידו לא אמרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shlomi;433768:
יש לך זמן פנוי? תשבי עם כוס קפה, ותראי את המדריכים.
http://www.2create.co.il/cat-tutorial.asp?tutorial_cat=1
אין על המדריכים האלא, בדוק. מדריכי וידאו בעברית, עם מדריכים מקצועיים.
ישבתי וראיתי כל מדריך כמה פעמים.. זה נותן חתיכת בסיס.
בהצלחה.

כמו שאמרת זה נותן בסיס וגם זה רק לתוכנות ובשום אופן לא לעיצוב. תוכנות יש ספרים מעולים רבים זה לא מה שחסר. חסר על עיצוב! קומפוזיציה, תורת הצבע, שימוש בצורות חומרים, טקסטורות, יצירת אוירה, בחינת התוצר, ועוד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה