• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;588008:
הפוקוס תמיד ישאר מקביל לחיישן
זה לא משנה כמה תזיז אותו (אלא אם מדובר בעדשת 70-200 T&S, ולא נראה לי שיש דבר כזה..)
אתה יכול לנעול אותו כמה שתרצה, הוא לא ננעל על הזווית הקודמת
הוא ננעל במישור של עצמו.

נו מילא....

לא הבנתי את ההסבר.
ודאי שאפשר לנעול פוקוס.
הרבה פעמים נעלתי פוקוס ורק אח"כ קימפזתי.
חצי לחיצה= מציאת נקודת פוקוס, אם לא אשחרר את היד מההדק הפוקוס ישאר כמו שהיה בזמן שלחצתי חצי לחיצה, המשך הלחיצה יפעיל את המחשף. כך בקנון בכל אופן.

אף פעם לא יצא לי להשתמש זה באופן אומנותי כמוצג כאן, אבל באופנים פשוטים יותר ודאי שכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;588038:
לא הבנתי את ההסבר.
ודאי שאפשר לנעול פוקוס.
הרבה פעמים נעלתי פוקוס ורק אח"כ קימפזתי.
חצי לחיצה= מציאת נקודת פוקוס, אם לא אשחרר את היד מההדק הפוקוס ישאר כמו שהיה בזמן שלחצתי חצי לחיצה, המשך הלחיצה יפעיל את המחשף. כך בקנון בכל אופן.

אף פעם לא יצא לי להשתמש זה באופן אומנותי כמוצג כאן, אבל באופנים פשוטים יותר ודאי שכן.

אנחנו לא מדברים על אותו הדבר בכלל....

קחי סרגל, תפתחי את הצמצם למקסימום
תפקסי על משהו ותנעלי...
עכשיו תזוזי עם המצלמה ב45 מעלות ימינה... הפוקוס נשאר באותו המקום ובאותה הזווית? (אני אעזור לך... ממש לא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;588040:
אנחנו לא מדברים על אותו הדבר בכלל....

קחי סרגל, תפתחי את הצמצם למקסימום
תפקסי על משהו ותנעלי...
עכשיו תזוזי עם המצלמה ב45 מעלות ימינה... הפוקוס נשאר באותו המקום ובאותה הזווית? (אני אעזור לך... ממש לא)

הבנתי את הבעיתיות,
ברור שזה לא ישתנה המרחק מהחיישן הוא אותו מרחק ולכן לא משנה תזוזה ימינה או שמאלה, אילו התזוזה היתה קדימה או אחורה זה היה משנה.

איך אפשר להסתבך מהדברים הפשוטים של החיים... :D

• הוסף לסימניות
זה פשוט.
צולם באלכנוס, סובב בעריכה.

זה לא כזה מסובך. חוצמיזה שיעקב טוען שזה נעשה באמצעי קסם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;588046:
זה פשוט.
צולם באלכנוס, סובב בעריכה.

זה לא כזה מסובך. חוצמיזה שיעקב טוען שזה נעשה באמצעי קסם.

לא סובב בעריכה!
איפה טענתי על אמצעי קסם?

• הוסף לסימניות
כי זה לא יכול להיות אחרת.

מיקוד לפני קימפוז רק קובע את מרחק המיקוד של העדשה, אם תסובב את העדשה אח"כ, מרחק המיקוד ישאר, לא תשאר התמונה הקודמת בעומק השדה שלה.

שוב- אלא אם אם מדובר בעדשת T&S או משהו דומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;588033:
בס"ד

הצילום הנוכחי מוכיח באופן חד משמעי שאתה טועה!
פוקוס ננעל איפה שנועלים אותו!

נו מילא...

טוב.. רק בשביל הספורט הלכתי לבדוק....
אני לא טועה.

• הוסף לסימניות
בס"ד

משעשע. אני מסתכל על התגובות שלכם ומסתכל על הצילום המקורי, וזה מצחיק אפילו מביך כמה שאתם טועים.

מצחיק. אבל שיהיה.

המשך יום נפלא לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;588060:
בס"ד

משעשע. אני מסתכל על התגובות שלכם ומסתכל על הצילום המקורי, וזה מצחיק אפילו מביך כמה שאתם טועים.

מצחיק. אבל שיהיה.

המשך יום נפלא לכולם.

תשמע יכול להיות שבגלל שזה קטן מאוד
קשה לראות היכן באמת עובר הפוקוס..
לגבי איך הפוקוס עובד - אתה טועה, צר לי. (ברור לי שאתה לא מקבל את זה)

אם בא לך... אשמח לראות את זה בגדול (במייל)

• הוסף לסימניות
בס"ד

איך אפשר לקבל כשאתה רואה הוכחה (בלי קשר שתמיד היה ברור לי שזה עובד ככה) מול העיניים.
אבל אין בעיה, אשלח לך בגדול.

באיזה גודל ירצה כבודו? 2000, 3000 מקסימאלי?

• הוסף לסימניות
תראה יעקב.
אין לי שום מטרה להתנגח איתך.

אתה רוצה לקבל תקבל, אתה לא רוצה אל תקבל.

אין שום משמעות למיקוד ושנוי קומפוזיציה בהקשר הזה. זה פיסיקה פשוטה.
מישור הפוקוס זה המרחק בו העדשה התמקדה, כל מקום הפריים שיהיה באותו מרחק מהחיישן יהיה בפוקוס.
קשה בגלל חוסר המיקוד לראות את זוית הספר, ויתכן שבגלל שהספר באלכנוס אז גם מישור הפוקוס אלכסוני. ובגלל שיש 2 מישורי שינוי מרחק (ימינה/שמאלה וקדימה/ אחורה) אז מישור הפוקוס אלכסוני.

זה לגמרי לגמרי (לגמרי לגמרי) לא קשור לצורת העבודה של מיקוד ורה-קומפוזיציה.
אתה רוצה תקבל, אתה לא רוצה תחשוב שאתה יודע ותמשיך.

חוצמיזה הצבעים עכורים, התמונה באנדר ולא מצאתי ענין בתמונה.

אני סיימתי.

• הוסף לסימניות
בס"ד

ברגע שנעלת את הפוקוס שמה הוא ישאר. לא משנה אם תזיז את המצלמה אחרונה ימינה קדימה או שמאלה.

בצילום כאן, הנעילה בוצעה במקביל לפוקוס שרואים ולאחר מכן שונתה זוית הצילום (בעוד הפוקוס נעול) לצד שמאל כדי ליצור את זוית המשולשים. הפוקוס נשאר איפה שהוא ננעל לראשונה והזוית כמו ששונתה לאחר מכן.

מאוד פשוט.

לא בוצע כל עריכה על הצילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;588102:
בס"ד

ברגע שנעלת את הפוקוס שמה הוא ישאר. לא משנה אם תזיז את המצלמה אחרונה ימינה קדימה או שמאלה.

בצילום כאן, הנעילה בוצעה במקביל לפוקוס שרואים ולאחר מכן שונתה זוית הצילום (בעוד הפוקוס נעול) לצד שמאל כדי ליצור את זוית המשולשים. הפוקוס נשאר איפה שהוא ננעל לראשונה והזוית כמו ששונתה לאחר מכן.

מאוד פשוט.

לא בוצע כל עריכה על הצילום.

בחיי יעקב
זה עובד רק בטילים של שגר ושכח שהפוקוס נשאר על המטרה...

בפוקוס עוקב (בניקון) גם אם תזוז המצלמה תמשיך לפקס על האובייקט, גם אם הוא בתנועה... אבל (וזה אבל גדול)
מישור המיקוד יזוז גם יזוז ברגע שאתה מזיז את החיישן אל מול האובייקט.

קח סרגל, תנסה.

וזה בכלל לא קשור לתמונה הזאת או לתמונה אחרת
ככה זה בצילום.

• הוסף לסימניות
בס"ד

מישו דיבר כאן על פוקוס עוקב? בצילום הזה לא מדובר על פוקוס עוקב.
ברגע שנעלתי אותו הוא לא יזוז לשום מקום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;588102:
בס"ד

.

אתה רציני???
אתה באמת חושב שאם תפקס ותזיז את המצלמה אחורה/קדימה ימינה/שמאלה המיקוד ישאר על אותו נושא???
אוי
:eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;588138:
אתה רציני???
אתה באמת חושב שאם תפקס ותזיז את המצלמה אחורה/קדימה ימינה/שמאלה המיקוד ישאר על אותו נושא???
אוי
:eek::eek::eek:

אם תפקס ותנעל (תשאיר את האצבע חצי לחיצה, או תעביר למנואל בטבעת הפוקוס) הפוקוס ישאר שם לדורי דורות. גם אם תיסע הביתה ותחזור אחרי שבוע לאותו מקום מדוייק בו נעלת את הפוקוס והנעילה עדיין קיימת הפוקוס ישאר באותו מקום.

הפוקוס לא זז לבד. מזיזים אותו. אם לא מזיזים אותו הוא נשאר באותו מקום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;588141:
אם תפקס ותנעל (תשאיר את האצבע חצי לחיצה, או תעביר למנואל בטבעת הפוקוס) הפוקוס ישאר שם לדורי דורות. גם אם תיסע הביתה ותחזור אחרי שבוע לאותו מקום מדוייק בו נעלת את הפוקוס והנעילה עדיין קיימת הפוקוס ישאר באותו מקום.

הפוקוס לא זז לבד. מזיזים אותו. אם לא מזיזים אותו הוא נשאר באותו מקום.

נכון
אבל אם אתה מזיז את המצלמה... הפוקוס יזוז איתה
ואם תזיז את האובייקט. הפוקוס ישאר באותו המקום
אבל הוא לא יהיה על אותה נקודה על האובייקט כי הזזת אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;588144:
נכון
אבל אם אתה מזיז את המצלמה... הפוקוס יזוז איתה
ואם תזיז את האובייקט. הפוקוס ישאר באותו המקום
אבל הוא לא יהיה על אותה נקודה על האובייקט כי הזזת אותו

בס"ד

ברור שהפוקוס יזוז איתה. כי המרחק בין החיישן לנקודת הפוקוס הוזז. כשאני אומר שהפוקוס לא זז הכוונה המרחק אליו הוא כוון לא זז.

ולכן לא הבנתי מה הבעיה בצילום. המרחק של נקודת הפוקוס לא הוזז. אלא הוסט שמאלה.

• הוסף לסימניות
בס"ד

הוזז (קדימה אחורה) - השתנה מרחק/הציר בין הנושא לחיישן.
הוסט (ימינה שמאלה) לא השתנה מרחק/הציר בין הנושא לחיישן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה