- הוסף לסימניות
נכתב ע"י miris;630467:אני לא מבינה דבר אחד:
יש לך תיק עבודות? - תשתמשי בו. זו ההוכחה שלך.
יש לי תיק עבודות.
הם לא רצו להעיף עליו מבט "רק סקיצה"
וזה פרויקט גדול אבל חד פעמי.
וממש תודה לכם.
נכתב ע"י miris;630467:אני לא מבינה דבר אחד:
יש לך תיק עבודות? - תשתמשי בו. זו ההוכחה שלך.
נכתב ע"י תקשורת;632379:ואני רוצה להשמיע את הקול השני, נראה שאף אחד מבין "כולם שעושים כך" לא מעיז להשמיע את קולו. ודר"א אכן, מעצבת בארים לא תערוך שולחן "סקיצה" אבל כשמארגנים ארוע (ולא כשאת הולכת פעם למסעדה בשביל האוורור) זה מאוד מקובל שהקייטרינג/השף/ המסעדה נותנים טעימות חינם! בפירוש! ואני כן נותנת לפעמים סקיצה חינם, כמובן אם מדובר בעבודה גדולה, כשמישהו מחפש לוגו, אני לא אבנה לו סקיצה חינם, אבל היקף העבודה גדול, במיוחד אם זה לא מסוג הדברים שאני עושה הרבה, אני מסכמת אם הלקוח שאם הוא לא אהב, לא הכרנו ושלום, אבל אם הוא רוצה להתקדם, שידע שהעבודה יקרה יותר כי לקחתי סיכון ועשיתי לו סקיצה לפני התחייבות, ושיעשה את החשבון שלו.
לפני כמה חודשים היה לי פרויקט כזה, ודווקא זה היה מסוג הדברים שכבר עשיתי בעבר ולא משהו שדורש מיומנות שאין לי, אבל הם פחדו, הם כבר נסו כמה מקומות "ולא התחברו" סכימתי איתם שאני עושה להם שני סקיצות ללוגו וגריד, ואם הם אוהבים ואנחנו ממשיכים, אני לוקחת להם עוד ארבעים אחוז על המחיר של העבודה הראשונה. הם הסכימו, עשה להם הרגשה טובה שהם לא מחויבים אלי, הם הרגישו חופשי לאהוב את העבודה ולא כי הם בלחץ שהם חייבים לעבוד איתי, הם אהבו, והעבודה זרמה אח"כ בכזה כיף והנאה, הם לא סחטו, ולא ניצלו, הם הרגישו שאני הוגנת כלפיהם ולא "מחזיקה אותם בכיס" וגם לי היה נחמד, ידעתי שהם באמת אוהבים את מה שאני עושה.
לא צריך להסחף ולהכים פרזנטיות של משרדי פרסום, אבל היקף העבודה גדול, אם פוטנציאל להמשך, אני בעד להראות מאמץ לבוא לקראת
נכתב ע"י קול-התור;632467:בכלל, בחיים, טוב להיות גמישים ולא כ"כ נוקשים: בחיים לא ועוד תגובות כאלו. לפעמים הסקיצה חינם היא פתח להתחלה נפלאה כפי שסופר כאן, לפעמים היא הזדמנות להתנסות בעבודה אמיתית שכמתחילה עדיין אין לך, ואם בין כה וכה אין לך עבודה אחרת - לא נורא להשקיע זמן במשהו שהוא תרגיל אמיתי ובעל סיכוי להפוך לעבודה אח"כ. (הרי ההשקעה היא רק בזמן ובעבודה, לא בחומרים שעולים כסף) כך אני גם ממליצה לתלמידותי. כך מתחילים וכולם יודעים שכל ההתחלות דורשות השקעה קצת מעבר לרגיל. זוהי ההשקעה.
נכתב ע"י תקשורת;632379:...אני מסכמת אם הלקוח שאם הוא לא אהב, לא הכרנו ושלום,
אבל אם הוא רוצה להתקדם, שידע שהעבודה יקרה יותר כי לקחתי סיכון ועשיתי לו סקיצה לפני התחייבות...
נכתב ע"י תקוה;630369:תודה לכל העונים. הארתם את עיני.
כשהתעקשתי שאינני מוכנה בחינם היה נשמע ממנו שאני, משהו בי לא נורמלי. את רוצה עבודה? אז תעשי סקיצה.
הבהרתי שוב ושוב לא בחינם. הביטו בי כתרנגול בבני אדם.
אני שמחה להבין שלא התפתיתי לדבריו.
(כבר חשבתי שאולי אני סוג של טיפשה. מפרסמת ולא מיישמת...)
נכתב ע"י Shia;632639:אשמח אם תואילי להסביר לי את ההגיון מאחורי שיטת העבודה הזו.
הלקוח שאהב את הסקיצה והפך ללקוח משלם, כלומר, הוא לא בזבז את זמנך לריק, דווקא הוא צריך לשלם יותר.
בעוד שהלקוח שבזבז את זמנך היקר ולא הזמין את העבודה בסוף, יוצא פטור בלא כלום...
נשגב מבינתי.
ההגיון הפשוט אומר את ההיפך הגמור. קודם כל, כל לקוח צריך לשלם.
רוצה סקיצה ללא התחייבות להמשך? אפשרי. אבל זה כרוך בתשלום.
אם החלטת להמשיך, הסקיצה כלולה במחיר העבודה, אם לאו, שלם את שכר הטרחה עבורה.
כל כך פשוט. כל כך הגיוני.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //