התייעצות סקרים לחרדים. לענות או לא?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת ,
מענה לסקרים אלו יכולה לפגוע בציבור באיזשהו אופן?
האם יש בעיה לענות?
או האם כדאי ומומלץ להשתתף בסקר?
מה המניע שלהם?

• הוסף לסימניות
התשובה לשאלה שלך מופיעה באריכות באשכול הזה, בעיקר בעמודים האחרונים.

• הוסף לסימניות
גם אם בתקשורת אין כתבות אהדות אין שום סיבה להימנע. כי אם לא יועיל לא יזיק.
אבל סקר שהמטרה שלו לראות האם יש צורך בשינוי בהנהגה הפולטית החרדית -זה נגד הרבנים ויש להימנע!

• הוסף לסימניות
גם אם בתקשורת אין כתבות אהדות אין שום סיבה להימנע. כי אם לא יועיל לא יזיק.
אבל סקר שהמטרה שלו לראות האם יש צורך בשינוי בהנהגה הפולטית החרדית -זה נגד הרבנים ויש להימנע!
זו בדיוק השאלה-
למה לא לענות בסקר שאנחנו מרוצים מההנהגה?

• הוסף לסימניות
שלושה מכוני מחקר חרדיים עולים כעת בדעתי. ייתכן שיש עוד. לחובבי הגילוי הנאות: יש לי קשרים עסקיים עם כל אחד מהם.
המכון למדיניות ציבורית חרדית (או שם דומה, לשעבר המכון החרדי למחקר מדיניות). יש קשר לעיתון משפחה (בעלות זהה/ דומה). קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית - חברי כנסת, מנהלי מוסדות חינוך ועוד. רוב המחקרים הם ניתוחים על מידע קיים, בעיקר למ"ס. נראה לי שאם הם צריכים סקר הם מזמינים אותו מגוף אחר, לא בדקתי ממש.
יחידת המחקר של קרן תתיא. יש קשר לאתר כיכר השבת. קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית, חברי כנסת וכדו'. עושים סקרים בנושאים חברתיים, דרך כיכר השבת ודרך פאנל הסקרים (גילוי נאות2, פאנל שהקמתי בזמן עבודתי שם).
אסקריא, לא ידוע לי על קשר לעולם התקשורת. פונה יותר לעולם העסקי. בסקרים שלהם יש יותר סיכוי שיענינו בהרגלי צריכת הפארמה שלכם (דוגמא לא מקרית, לאחרונה פרסמו מחקר בנושא).

• הוסף לסימניות
אתמול קיבלתי סקר טלפוני,
לא הזדהו איזה חברת סקרים,
צינקו ודי

• הוסף לסימניות
שלושה מכוני מחקר חרדיים עולים כעת בדעתי. ייתכן שיש עוד. לחובבי הגילוי הנאות: יש לי קשרים עסקיים עם כל אחד מהם.
המכון למדיניות ציבורית חרדית (או שם דומה, לשעבר המכון החרדי למחקר מדיניות). יש קשר לעיתון משפחה (בעלות זהה/ דומה). קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית - חברי כנסת, מנהלי מוסדות חינוך ועוד. רוב המחקרים הם ניתוחים על מידע קיים, בעיקר למ"ס. נראה לי שאם הם צריכים סקר הם מזמינים אותו מגוף אחר, לא בדקתי ממש.
יחידת המחקר של קרן תתיא. יש קשר לאתר כיכר השבת. קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית, חברי כנסת וכדו'. עושים סקרים בנושאים חברתיים, דרך כיכר השבת ודרך פאנל הסקרים (גילוי נאות2, פאנל שהקמתי בזמן עבודתי שם).
אסקריא, לא ידוע לי על קשר לעולם התקשורת. פונה יותר לעולם העסקי. בסקרים שלהם יש יותר סיכוי שיענינו בהרגלי צריכת הפארמה שלכם (דוגמא לא מקרית, לאחרונה פרסמו מחקר בנושא).
משום מה (וכנראה לא סתם) נטפרי חוסמים את קרן תתיא

• הוסף לסימניות
מה שחסום זה עם סיבה
אבל שם זה חסום לא בגלל תמונות לא טובות וכד' אלא על דעות, מה שהם לא עושים למכוני סקרים אחרים
גם בפרוכ יש חלקים שחסומים מבחינת נטפרי בגלל דעות.
מי שזה הסמן הקובע שלו, אכן יכול להסיק את מסקנותיו.
מאמינה שבאמת תתיא ונטפרי חושבים מאד אחרת בכל מיני שאלות מהותיות.

• הוסף לסימניות
גם בפרוכ יש חלקים שחסומים מבחינת נטפרי בגלל דעות.
מי שזה הסמן הקובע שלו, אכן יכול להסיק את מסקנותיו.
מאמינה שבאמת תתיא ונטפרי חושבים מאד אחרת בכל מיני שאלות מהותיות.
אני חוזר ומדגיש שמכוני סקרים אחרים (גם חילונים) פתוחים, ורק הם חסומים ולפי מה שהם כותבים זה נשמע דווקא מכון שמעודד יציאה לעבודה של חרדים וכו' ולכן נטפרי חסמו אותם
יש הרבה אתרים וסקרים שחושבים ממש אחרת מנטפרי אבל הם לא חוסמים אותם

• הוסף לסימניות
אני חוזר ומדגיש שמכוני סקרים אחרים (גם חילונים) פתוחים, ורק הם חסומים ולפי מה שהם כותבים זה נשמע דווקא מכון שמעודד יציאה לעבודה של חרדים וכו' ולכן נטפרי חסמו אותם
יש הרבה אתרים וסקרים שחושבים ממש אחרת מנטפרי אבל הם לא חוסמים אותם
מידיעה, עם חרדים נטפרי מחמירים יותר.
בכל אופן, מי שחושב שאולי קרן תתיא לא חושבת כמו נטפרי - צודק.

• הוסף לסימניות
לא לענות, רוב המכונים שמציגים את עצמם כ"מחקר חרדי" מונעים בעצם על ידי אנשים חרדים שתומכים בחרדיות ה"קלאסית" שלהם, צבא, אינטרנט, אקדמיה. המחקרים שלהם לא אובייקטיביים, אלא מקדמים בדיוק את הכיוון הזה. הקרן תתיא היא אולי הגורם הכי מסוכן בתחום הזה.

• הוסף לסימניות
לא לענות, רוב המכונים שמציגים את עצמם כ"מחקר חרדי" מונעים בעצם על ידי אנשים חרדים שתומכים בחרדיות ה"קלאסית" שלהם, צבא, אינטרנט, אקדמיה. המחקרים שלהם לא אובייקטיביים, אלא מקדמים בדיוק את הכיוון הזה. הקרן תתיא היא אולי הגורם הכי מסוכן בתחום הזה.
אתם בדעה לא לענות כלל?
גם לא תשובות שהם בעד החרדים?
למה לא לייצג את החרדים בצורה חיובית?
עד שיש הזדמנות..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה