התייעצות סקרים לחרדים. לענות או לא?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אתם בדעה לא לענות כלל?
גם לא תשובות שהם בעד החרדים?
למה לא לייצג את החרדים בצורה חיובית?
עד שיש הזדמנות..
כי בסוף הם רוצים לייצג את החרדיות שלהם עם כל המשתמע, ולא של הציבור החרדי שהולך בדרכם של גדולי ישראל שליט"א

• הוסף לסימניות
שלושה מכוני מחקר חרדיים עולים כעת בדעתי. ייתכן שיש עוד. לחובבי הגילוי הנאות: יש לי קשרים עסקיים עם כל אחד מהם.
המכון למדיניות ציבורית חרדית (או שם דומה, לשעבר המכון החרדי למחקר מדיניות). יש קשר לעיתון משפחה (בעלות זהה/ דומה). קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית - חברי כנסת, מנהלי מוסדות חינוך ועוד. רוב המחקרים הם ניתוחים על מידע קיים, בעיקר למ"ס. נראה לי שאם הם צריכים סקר הם מזמינים אותו מגוף אחר, לא בדקתי ממש.
יחידת המחקר של קרן תתיא. יש קשר לאתר כיכר השבת. קשרים טובים מאד עם השכבה הפוליטית החרדית, חברי כנסת וכדו'. עושים סקרים בנושאים חברתיים, דרך כיכר השבת ודרך פאנל הסקרים (גילוי נאות2, פאנל שהקמתי בזמן עבודתי שם).
אסקריא, לא ידוע לי על קשר לעולם התקשורת. פונה יותר לעולם העסקי. בסקרים שלהם יש יותר סיכוי שיענינו בהרגלי צריכת הפארמה שלכם (דוגמא לא מקרית, לאחרונה פרסמו מחקר בנושא).
זה שלחברי כנסת ומנהלי מוסדות חינוך יש קשרים טובים עם מישהו (בדרך כלל מתוקף תפקידם ומתוך רצון לעשות טוב לציבור כולו)- לא נותן לו תעודת כשרות ולא מעיד על כוונותיו של המישהו
גם דרעי היה חבר של ליברמן
וכולנו מצביעים למפלגות שהולכות יד ביד עם הליכוד שיושבים בו גם אנשים שרואים בנו משתמטים ואוכלי חינם, כולל ביבי עצמו
אני מניחה גם שלחברי כנסת נוספים יש קשרי ידידות עם אנשים שלא היית נותנת לילדים שלך לשוחח איתם
(לי עצמי יש קשר מעול והמון סימפטיה הדדית עם חברות בעבודה שבחיים לא הייתי נותנת לילדים שלי לבקר בבית שלהן. אנשים טובים, טובים מאוד, אבל תינוקות שנשבו/התבלבלו/איבדו את הצפון/את אמונת החכמים)

זה שלמכון יש בעלות זהה עם עיתון משפחה- לא מכשיר אותו, אולי להיפך, ומעיד על רמת החרדיות של המכון

• הוסף לסימניות
זה שלחברי כנסת ומנהלי מוסדות חינוך יש קשרים טובים עם מישהו (בדרך כלל מתוקף תפקידם ומתוך רצון לעשות טוב לציבור כולו)- לא נותן לו תעודת כשרות ולא מעיד על כוונותיו של המישהו
גם דרעי היה חבר של ליברמן
וכולנו מצביעים למפלגות שהולכות יד ביד עם הליכוד שיושבים בו גם אנשים שרואים בנו משתמטים ואוכלי חינם, כולל ביבי עצמו
אני מניחה גם שלחברי כנסת נוספים יש קשרי ידידות עם אנשים שלא היית נותנת לילדים שלך לשוחח איתם
(לי עצמי יש קשר מעול והמון סימפטיה הדדית עם חברות בעבודה שבחיים לא הייתי נותנת לילדים שלי לבקר בבית שלהן. אנשים טובים, טובים מאוד, אבל תינוקות שנשבו/התבלבלו/איבדו את הצפון/את אמונת החכמים)

זה שלמכון יש בעלות זהה עם עיתון משפחה- לא מכשיר אותו, אולי להיפך, ומעיד על רמת החרדיות של המכון
לא באתי לתת תעודת כשרות לאף אחד, אלא לערוך למעוניינים היכרות עם הגורמים בשטח.
רצו לדעת מי ומה זה מכוני סקרים ומי עומד מאחוריהם, סיפרתי כהיכרותי.
שיעשה עם זה כל אחד כראות עיניו.

• הוסף לסימניות
אין לנו בעיה עם מכון מחקר חרדי שלא חושב כמונו, הבעיה שהם שואלים שאלות בסגנון האם אתה משתמש באינטרנט ואז יוצא להם במסקנה ש90% מהחרדים כבר עצמאים ולא הולכים אחרי הרבנים בכל מחיר וכו'

• הוסף לסימניות
אין לנו בעיה עם מכון מחקר חרדי שלא חושב כמונו, הבעיה שהם שואלים שאלות בסגנון האם אתה משתמש באינטרנט ואז יוצא להם במסקנה ש90% מהחרדים כבר עצמאים ולא הולכים אחרי הרבנים בכל מחיר וכו'
אני מקווה ששום מכון לא טיפש עד כדי לשאול בסקר אינטרנטי האם אתה משתמש באינטרנט.

• הוסף לסימניות
לא באתי לתת תעודת כשרות לאף אחד, אלא לערוך למעוניינים היכרות עם הגורמים בשטח.
רצו לדעת מי ומה זה מכוני סקרים ומי עומד מאחוריהם, סיפרתי כהיכרותי.
שיעשה עם זה כל אחד כראות עיניו.
למה הקשרים הטובים רלוונטיים?
אני מניחה שיש עוד המון פרטים, כמו למשל- היכן הוכשרו העובדים במכון, עם מי עוד הם מיודדים ולמי עוד יש להם קשרים
אם כבר פירטת- כדאי לפרט הכל ולתת את התמונה השלמה

• הוסף לסימניות
למה הקשרים הטובים רלוונטיים?
אני מניחה שיש עוד המון פרטים, כמו למשל- היכן הוכשרו העובדים במכון, עם מי עוד הם מיודדים ולמי עוד יש להם קשרים
אם כבר פירטת- כדאי לפרט הכל ולתת את התמונה השלמה
הקשרים פירושם מי עובד עם מי, ואת מוזמנת לחפור באתרים של המכונים, לקרוא על כל אחד מאנשי הצוות, לחפש פרופילים שלהם בלינקדאין וכולי וכולי.

• הוסף לסימניות
אני מקווה ששום מכון לא טיפש עד כדי לשאול בסקר אינטרנטי האם אתה משתמש באינטרנט.
הבאתי דוגמא לא מחייבת אלא העיקרון, אפשר גם לשאול למה אתה משתמש באינטרט ואז יוצא להם במסקנא שהציבור החרדי משוטט כל היום באינטרנט,
או האם אתה בעד המדינה ואז יוצא להם שכל החרדים ציונים יותר ממה שהיה לפני 50 שנה וכדו'

• הוסף לסימניות
הבאתי דוגמא לא מחייבת אלא העיקרון, אפשר גם לשאול למה אתה משתמש באינטרט ואז יוצא להם במסקנא שהציבור החרדי משוטט כל היום באינטרנט,
או האם אתה בעד המדינה ואז יוצא להם שכל החרדים ציונים יותר ממה שהיה לפני 50 שנה וכדו'
מי שרוצה להעמיק בנושא סקרים והסקה מהם, זה נושא מאד מעניין.
חשוב ומעניין לא פחות המגבלות של מה שאפשר ללמוד ומה שאי אפשר.

• הוסף לסימניות
חסר?
לראות איזה שוקולד את אוהבת ואיזה מגזר את משתייכת,
ואז לפרסם את השוקולד הזה בשכונות חסידיות,
לדוגמא...
ממש לא חסר
טוב,
לא התכוונתי לסקרים מהסוג הזה..
הסקרים השיווקיים לא פוגעים בציבור החרדי בשום צורה..
לפחות לא לתדמית,
התכוונתי לסקרים שממש חופרים והורסים את התדמית שלנו
ומשתמשים בסקרים אלו לרעתינו.

שאלות לדוגמא:
אתה מרוצה מהח"כים החרדים בכנסת?
אתה חושב שגם רבנים יכולים לטעות בהחלטותיהם?
האם בבחירות הבאות אתה סבור שיש לחבור ל- X / Y / Z ? (שמאל / ליכוד / בנט וכו וכו..)
האם צריך לדעתך לרענן את המפלגות החרדיות בדמויות חדשות?
האם הגזירות השפיעו עליך באיזשהו אופן?
מי האשם לכך?? היועמשית / החכים החרדים / וכו..
האם לדעתך החכים החרדים תמיד פועלים לפי דעת הרבנים?

אני חושבת שיש לענות בצורה חיובית על כל השאלות
כי בינתיים הסקרים הללו לרעתינו
כנראה שאלה המשיבים, הם כאלה שאינם מרוצים..

• הוסף לסימניות
טוב,
לא התכוונתי לסקרים מהסוג הזה..
הסקרים השיווקיים לא פוגעים בציבור החרדי בשום צורה..
לפחות לא לתדמית,
התכוונתי לסקרים שממש חופרים והורסים את התדמית שלנו
ומשתמשים בסקרים אלו לרעתינו.

שאלות לדוגמא:
אתה מרוצה מהח"כים החרדים בכנסת?
אתה חושב שגם רבנים יכולים לטעות בהחלטותיהם?
האם בבחירות הבאות אתה סבור שיש לחבור ל- X / Y / Z ? (שמאל / ליכוד / בנט וכו וכו..)
האם צריך לדעתך לרענן את המפלגות החרדיות בדמויות חדשות?
האם הגזירות השפיעו עליך באיזשהו אופן?
מי האשם לכך?? היועמשית / החכים החרדים / וכו..
האם לדעתך החכים החרדים תמיד פועלים לפי דעת הרבנים?

אני חושבת שיש לענות בצורה חיובית על כל השאלות
כי בינתיים הסקרים הללו לרעתינו
כנראה שאלה המשיבים, הם כאלה שאינם מרוצים..
זה כל כך כל כך נכון

ויותר מזה
כשעניתי על הסקרים האלו הרגשתי איך עצם קריאת השאלה מנסה להשפיע על הדעות שלי
יש דברים שברורים לרוב האנשים,
ופתאום מישהו בא ומטיל ספק
השאלות באות לגרום לי באופן תת הכרתי להיות עצמאית יותר בדעותיי
למרות שהאמת היא שבכלל לא חייבת להיות לי דעה, למרות שהיום זו כמעט חובה
זכותי להישען בעיניים עצומות על הוראת הרב
למרות שאני ליטאית ;)

ויש דברים שגם אם הם נכונים תיאורטית, (נניח אני מכירה מישהו שמסוגל לעשות את תפקידי הח"כים בצורה הרבה יותר טובה מכל הבחינות, או נניח אני חושבת שלעשות בחירות לראשות עיר מסויימת יעשה לה טוב) זו חוצפה לבוא ולקרוא תגר על הוראותיהם של גדולי ישראל.
עצם השאלה היא קריאת תגר
אבדה הבושה

רבנים הם בני אדם ולא מלאכים
אבל לדוש בזה זו חתיכת חוצפה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה